Gigabyte B650M S2H Rev 1.3 anakartın BIOS ayarları nasıl olmalı?

6-layer PCB yerine 8-layer olsaydı B850 ayw gaming gibi, bence 6600 açardın ama senin imc tırtsa bu kart ne yapsın. 1.3 SoC'ta 6400 1-2-0 acamıyor musun yine? Tras 32 iken kekeme olur bazı oyunlarda kartla alakası yok onun.

Yok acamıyorum 1-2 saate patlıyor. Imc evet her şey onun yuzunden. Ugrasmak yersız 1:2 takılıyorum 2 gundur

Yok acamıyorum 1-2 saate patlıyor. Imc evet her şey onun yuzunden. Ugrasmak yersız 1:2 takılıyorum 2 gundur
imc tırtlıgından kaynaklanıyor bir de 6-layer'den o zaman, ama 2:1 performansı iyi olması lazım hero'dan, 8200-8400 acamıyor musun.

bu mevzulardan @Melkor anlar, senin kendi ss'lerin vardı onları at baksın, ben monitör konusunda hic anlamam

birebir bu videodaki gibi oluyorsa neden olur bilmem @Melkor baksın bir de, ben hiç rast gelmedim böyle bir mevzuya.
Şu an bir testten geçelim de hocam, oyundaki sorun aynı devam ederse de etsin. Eğer yine hata verirse bios defaults getirip klasik expo mu açmaliyiz yoksa yine ayar mı denetirsiniz?

Şu an bir testten geçelim de hocam, oyundaki sorun aynı devam ederse de etsin. Eğer yine hata verirse bios defaults getirip klasik expo mu açmaliyiz yoksa yine ayar mı denetirsiniz?
bu kadar uğraştan sonra klasik expo olur mu hiç @Melkor çok kızar sonra, artık expo'yu unut bundan sonrası 6600 ya da 6400 1-2-0

@Melkor bu videodaki gibi frame pacing mevzusu neden olur bilgin var mı senin monitörle alakalı problemler vardı

bu kadar uğraştan sonra klasik expo olur mu hiç @Melkor çok kızar sonra, artık expo'yu unut bundan sonrası 6600 ya da 6400 1-2-0
Şey peki test başarılı geçti diyelim son 25dk zaten inşallah artık. Oyundaki sorun aynı devam edince yine de biz istenilen stabiliteyi sağlamış oluyor muyuz? Onu nasıl anlıyoruz? Attığım Timing uygulama gorselinden mi çıkarım yapiyorsun hocam?

Frame pacing sebebi olarak şöyle sıraladı ai;

1. GPU sürücüsü – oyun motoru iletişimi bozuksa
→ Frame’ler zamanında gönderilmez, bazı kareler gecikir → mikro takılma (stutter).

2. V-Sync / FreeSync / FPS cap uyumsuzsa
→ Kareler monitör tazelemesiyle senkronize olamaz → pacing bozulur, “kayma” hissi oluşur.

3. Windows’un zamanlayıcısı (scheduler) ve DWM etkisi
→ CPU, GPU’ya tutarlı “frame dispatch” yapamazsa kare aralıkları dengesizleşir.

4. Bazı oyun motorları (ör. Frostbite, Source 2)
→ Optimize edilmemiş thread kullanımıyla pacing bozar (özellikle online modlarda).

5. Elektrik hattı / PSU / VRM dalgalanması (çok nadir)
→ GPU frekansları anlık düşerse kare süreleri sapar.

Sendeki sorun direkt anakart-ssd-psu kaynaklı olabilir ona bir şey yapamayız, şu anki ayarların fps, %1fps ve %0.1 fps değerlerini uçurması lazım cok yukseltecek yani, oyunlara girince daha akıcı hissetmen gerekiyor. Mevcut durumun bunla alakalıdır değildir onu bilemeyiz. Bu ayarlar stabilse dediğim mevzu geçerli, bu ayarları muhafaza et, b850 force kartı al bunu satıp, ona da birebir uygularsın stabil olur ram+islemci aynı kalacak çünkü @SunseTTime

@SunseTTime Bu ayarlardan sonra v-sync g-sync ultra gecikme modu ne var ne yok kapatıp stokta test et bu arada, monitör ayarlarından ve nvidia app'ten kapat direkt, ilk stokta dene bu ayarlar ile 6200 c28 etki edecek mi, sonra kendi metodlarına geçersin dediğimi uygula kesinlikle.

Eve elektriği şüphesi kaynaklı hwinfo +12V bakmıştım zamanında 11.4 altına az düşüyordu, ups aldım +12 altı görmüyorum gibi.

Gpu sürücüsü için de 577 580.xx 581.xx denedim fark yok

Oyun motoru diyor; bf1,bf5,starwars bf2,r6,dbd, dying light, spider man remastered, resident evil Village hepsinde ayrı durum hepsi mi aynı motora sahip garip olurdu

Gsync kalitesiz diye düşündüm monitor değiştirdim forumdaki 7800x3d tecrübeli ark önerdi 2. Monitor de kusurlu olamaz

Ekran kartı desek rx 9069 xt de de vardı 5060 tida da var.

Yani ne kalıyor ki geriye yukarıda saydiklarimdan..

Limitsiz test edeceksin yani her şeyi fps limitleme vesaire asla olmasın bu ram ayarlarından sonra.

@SunseTTime senin ev elektriği problem olmasın, farklı priz ya da evde denemiş miydin bu kasayı.

line interactive ups, şebeke elektriğini yalancı sinüs olarak mı veriyordu direkt sinüs akımı veren online ups miydi @Melkor o yapar mı bu mevzuyu

Valla ev kaynaklı olabilir zaten hep bundan suphelendigimden eski iade ettiğim laptoplari falan önce iş yerine goturdum. Malum 25 30 senelik evler. Elektrikciye bile sorduk şey demişti benim oğlan da şikayetçi ne kadar kaliteli bilgisayar alırsan al eski elektrik kabloları kaynaklı sorun olabiliyor demişti. Ama kağıt üzerinde de bizde bir sorun görmedi. Öyle işte.

Ups den çıkardım geçen normal üçlüyü taktım fark yok

@Ayhan Dönmez son 15dk, bir bitsin oh diyeceğim. Sorunsuzken r6 performans etkisini görmek çok istiyorum.

Ev elektriği sıkıntı olsa +12V hattı etkilenmez miydi? Yük altında testteyiz 12 altına hiç düşmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…