xLeomessi

Becerikli
Merhaba iyi Sosyaller, iyi hafta başlangıçları diliyorum.
  • Ryzen 7 9700X
  • B850 aourus Elite
  • XPG Lancer DDR5 6000MHz CL30
  • Thermalright Phantom spirit EVO

Arkadaşlar şimdi şöyle bir problemim var.
@Ayhan Dönmez Hocamın yardımlarıyla hem PBO hem de RAM için ayarlar yaptım.
PBO Advanced, motherboard limit, scalar Auto, +100 ve Curve Optimizer all Core -20.
RAM'ler için Ayhan hocamın attığı şekilde düzenlemeler yapıp CL28 seviyesine çektik.(Görsel ekledim)
2 Saatlik RAM testinde hiçbir hata bulunmadı, OCCT CPU+RAM Extreme yarım saat yaptım yine bir sorun yaşanmadı.
Sistem açılma, kullanma olarak herhangi bir stabilite sorunu yaşatmıyor, RDR 2 oynadım onda da bir problem yoktu.
Fast boot kapalı, Memory restore kapalı.
Tüm ayarları bu şekilde yapıp kullanmaya başladım, sonrasında tekrar BIOS girip birkaç ayarı daha güncellemek istedim fakat BIOS'a giremiyorum.
Shift ile res atıyorum yine girmiyor, PC açılırken del tuşunu kırıyorum yine girmiyor. Giremediği zaman siyah ekran kalıyor. Windows ekranıda gelmiyor.
Bu neden olabilir? Ben cidden anlamadım, sistemi kullanırken herhangi bir problem yaşamıyorken neden BIOS'a giremiyorum? 3 kez BIOS resetledim CMOS pinleri ile tekrar reslerim sıkıntı yok ama her seferinde ayar yapınca BIOS'a girmeme sorunu yaşamam bana normal gelmiyor. BIOS güncel F6 son sürüm. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 1756590985653.webp
    1756590985653.webp
    27,5 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
PNY epic RGB 5070ti
Bu yöntemi dener misiniz?

Denediğimi yazdım hocam bu şekilde de giremiyorum. Bu pencere açılmıyor.

Masaüstünde ekran tazeleme hızını 60 Hz veya 75Hz yapıp BIOS'a girmeyi dener misin?

Bazen bu yüzden BIOS'da siyah ekranda kalabiliyor.

Not aldım hocam, akşam deneyeceğim. Bu ciddi bir problem mi peki? Ayhan hocam bayağı bilgili olmasına rağmen hiç böyle bir olay yaşamadığını söyledi. Çok ilginç cidden.

Bu ekran kartı ile BIOS'da siyah ekranda kalma donanım sorunu değil, bug diyebiliriz, ekran çözünürlüğü, tazeleme hızı, kullanılan kablo buna sebep olabiliyor.

Bu ekran kartı ile BIOS'da siyah ekranda kalma donanım sorunu değil, bug diyebiliriz, ekran çözünürlüğü, tazeleme hızı, kullanılan kablo buna sebep olabiliyor.

Ha o yüzden ekran kartını sordunuz. Hiç aklıma gelmedi onunla alaklı problem olacağını:( Akşam denyeyim inşallah düzelir.

@xLeomessi

Reset attıktan sonra PC’yi yeniden başlattığında DEL tuşuna spam yaparsan giremezsin; öylece siyah ekranda kalırsın ve beklemek zorunda kalırsın.

PC'den fişi çek ve power anahtarını devre dışı bırak. Power tuşuna sürekli 10 kere bas, sonra 1 dakika bekle. Fişi prize tak, power anahtarını devreye al, fakat BIOS yazısı ekrana gelmeden DEL veya F12 tuşuna basma; eğer basarsan, yine siyah ekranda kalırsın.

Ha o yüzden ekran kartını sordunuz. Hiç aklıma gelmedi onunla alaklı problem olacağını:( Akşam denyeyim inşallah düzelir.

GTX1000 serisinde DP kablosu kullanıldığında, rx400/500 serisinde genel olarak CSM kapatıldığında bu sorun yaşanır, o yüzden ekran kartını sordum.

Normal şartlarda sizin böyle bir sorun yaşamamanız gerekir, bir bug olmuş deneyerek bulunacak, BIOS sıfırlarsanız düzelebilir belki, BIOS ayarlarınız bozulmasın diye önermedim.