urws 10

Çalışkan
Yer
İstanbul / Fatih
Merhaba arkadaşlar,

Gigabyte G24F2 monitörümün güç kablosundan cızırtı sesi geliyor ve ardından ekran kapanıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yeni bir monitör güç kablosu alsam sorunum düzelir mi? Alacağım herhangi bir güç kablosunun linkini atar mısınız? Her güç kablosu monitörüme uyar mı? Desteklerinize ihtiyacım var.

Muhtemelen lehim çatlaması var, söküp lehimlerini yenilersen düzelir.
Onun yerine önerebileceğiniz bir kablo var mı, hocam? Onu alayım.

Hocam, monitörün güç kablosuna yakınlaşıyorum, ittiriyorum veya geri çekiyorum; cızırtı sesi geliyor fakat durduk yere ekran kapanıyor. Ekran kapandıktan sonra kabloyu ittirmeden veya ellemeden, tak çıkar yapmadan asla geri gelmiyor. 1-2 saat veya ne kadar beklersem bekleyeyim, gelmiyor. Ne yapabilirim, nasıl çözebilirim? Yeni güç kablosu mu almalıyım, öneriniz nedir?

Son düzenleme:
Kabloyu çıkarıp tekrar taktığınızda görüntü düzeliyorsa, sorun büyük ihtimalle kablodan değil monitörün kendisinden kaynaklanıyor olabilir. Monitörünüzün güç adaptörü dahili olduğu için arıza bu bölümden kaynaklanabilir.

Yine de imkânınız varsa farklı bir güç kablosu ile denemenizi öneririm. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılan standart güç kablosu uyuyorsa onunla test edebilirsiniz. Ancak tahminimce sorun güç kablosundan kaynaklanmayacaktır.

Farklı bir kabloyla denemenize rağmen sorun devam ederse, monitörün garantisi varsa garanti servisine göndermeniz en doğru seçenek olacaktır. Garanti süresi bittiyse, yakınınızdaki güvenilir bir elektronik tamircisine gösterebilirsiniz.

Dediğim %99 ihtimalle doğru. Önce kablo ihtimalini ele farklı kablo ile test et yoksa garanti varsa garantiye yoksa lehim makinen varsa ufak bir flux veya pasta ile ısıt biraz daha lehim yedir düzelir.
Şu şekilde görünür:

soldercold.webp