Gigabyte G41M Combo’nun PCI Express yuvası arızalı, M.2 SSD çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan korkusuzmaraz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 147

korkusuzmaraz

Üyecik

Arkadaşlar biliyorum anakart eski ama halen daha bayağı bayağı işimi görüyor. Anakartin PCI Express slotlari goruntu veriyor ama depolama aygiti calistirmiyor sanirim.

Neyse sorunu anlatayım. Anakartımda 2 tane 4 GB DDR3 1333 MHz Kingston RAM takili. Goruntuyu anakarttan onboard aliyorum. Anakarttin PCI Express ×16 yani ekran karti yuvasina NVMe M.2 SSD adapter takimistim. Ne olur ne olmaz PCI Express X1 to X16 cevirici aparat aldim o da X1 yuvasina takili. X16 yuvasina Western Digital SN350 250 GB NVMe M.2 SSD taktim. Neyse gecen yaz bilgisayar acilmadi siyah ekranla karsilastim. Anakart arada yapiyordu RAM'lerden oturu boyle seyler. Ben de bilgisayari kapatip eketrikle baglantisini kesip RAM'lerin yerini degistirdim ve PC'yi tekrar açtım. Bu islemi birkac kez denedim. En sonunda duzeldi ama bu islemler sirasinda M.2 SSD'yi cikarmayi unuttum. Neyse bigisayar calisti ama M.2 SSD bozuldu. Garantiye gonderdim yeni gelen M.2 SSD de calismadi. Onu da gonderdim o da olmadi. 4. gelen M.2 SSD de olmadi ama onu M.2 SSD to USB aparatiyla flash bellege cevirip denedim sorunsuz calisti. Bu arada M.2 SSD'leri X16 yuvasinda 2 farkli aparat ile deneim. X1 yuvasinda da farkli aparat ile denedim. Hatta PCI Express X1 to X16 aparatiyla bile denedim. Sonra elimde bozuk goruntu veren ekran karti vardi hard disk kablosunu çıkarıp calistirdim hem X16 hem de X1 to X16 apartiyla X1 yuvasinda goruntu verdi. Yani PCI Express yuvasi goruntu veriyordu.

Ariza da şöyle; M.2 SSD basta garantiden geldiginde biraz calisti ama sonradan bozuldu. M.2 SSD de bilgisayarda dosyalar gozukuyor ama acilmiyorlar. Kopyalama bicimlendirme de yapilmiyor. Bilgisayari yeniden baslatinca M.2 SSD hiçbir yerde gozukmuyor. Tekrar yeniden baslatinca bu kez M.2 SSD gozukuyor ama icindeki dosyalara mudahale edilemiyor yani eskisi gibi oluyor. Acayip tuhaf bir ariza. M.2 SSD to USB adapter ile sorunsuz calisiyor. 3 farkli PCI Express adapter ile denedim hep ayni. Isin ilginc yani zannedersem saglam M.2 SSDleri SE bozdugundan supheleniyorum. Garantiye 3 sefer M.2 SSD gonderdim bu 4. M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sekilde m2 ssd nin hizi asiri dusuyor. En az 1000 - 1500 kullanacakken hiz 250 - 280 e dusuyor. Zaten m2 ssd yi usb bellege donusturdum

Amacim2 ssd yi calistirip icine wimdows isletim sistemini kurmak. Tabi bunun icin amakarta once modlu bios yuklemem gerek.

Son düzenleme:
O bilgisayarda NVMe'nin hizi isine yaramaz ki zaten. SATA SSD bile fazla.

O bilgisayarda NVMe'nin hizi isine yaramaz ki zaten. SATA SSD bile fazla.
Kisisel ev kullanicisyim, cizim programlari, internette dolan, autocad falan cart curt. Oyun oynamiyorum ki oynasam da zaten ilgili anakartin kaldirabilecegi turden eski oyunlara bakardim. Bilgisayar hizli acilip kapansin, programlar hizli acilsin yeter. Bilemiyorum sata ssd nin hzi ile nvme hiz fsrki pc yi kullanirken ciddi bir fark hissettirir mi. 8 gb ddr3 1333 mhz ram. Q9550 4 cekirdekli islemci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…