Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eyüphan Hamza

Üyecik
Gigabyte Gaming X V2 rev 1.4 model anakartımda RAM frekansı değiştiriyordum, siyah ekranda kalınca güç tuşuna basılı tutup kapattım. Ardından BIOS bootlanmadı. CMOS reset denedim fakat BIOS bootlayamıyorum qflash+ ile. Sorunu çözme şansım var mı? Başka ne yöntemler deneyebilirim?

Gigabyte Gaming X V2 rev 1.4
Gskils F4-3000C16D-8gvrb
Gigabyte gaming OC 3060 Ti.
AMD 5600X.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın sitesinden doğru rev 1.4 BIOS dosyasını indir, USB belleği FAT32 formatla, BIOS dosyasını "GIGABYTE.bin" yap. USB'yi arka paneldeki beyaz Q-Flash+ portuna tak. Q-Flash+ tuşuna bas. BIOS yükleme ışığı yanıp sönmeli, sonra sönerse işlem tamam. Olmazsa farklı bir USB bellek dene, CMOS'u pil çıkarıp sıfırla. B550 Gaming X V2'de çift BIOS yok diye biliyorum ama güç+reset tuşlarına 10 saniye basarak yedek BIOS denemesi yapabilirsin. Yine olmazsa servise göndermek gerekebilir.
Anakartın sitesinden doğru rev 1.4 BIOS dosyasını indir, USB belleği FAT32 formatla, BIOS dosyasını "GIGABYTE.bin" yap. USB'yi arka paneldeki beyaz Q-Flash+ portuna tak. Q-Flash+ tuşuna bas. BIOS yükleme ışığı yanıp sönmeli, sonra sönerse işlem tamam. Olmazsa farklı bir USB bellek dene, CMOS'u pil çıkarıp sıfırla. B550 Gaming X V2'de çift BIOS yok diye biliyorum ama güç+reset tuşlarına 10 saniye basarak yedek BIOS denemesi yapabilirsin. Yine olmazsa servise göndermek gerekebilir.

Çözüm
Gigabyte Gaming X V2 rev 1.4 model anakartımda RAM frekansı değiştiriyordum, siyah ekranda kalınca güç tuşuna basılı tutup kapattım. Ardından BIOS bootlanmadı. CMOS reset denedim fakat BIOS bootlayamıyorum qflash+ ile. Sorunu çözme şansım var mı? Başka ne yöntemler deneyebilirim?

Gigabyte Gaming X V2 rev 1.4
Gskils F4-3000C16D-8gvrb
Gigabyte gaming OC 3060 Ti.
AMD 5600X.

Yaptığınız işlem clear CMOS ile düzelir, siz BIOS'u sıfırlayamamışsınız anlaşılan, PSU kapalı olacak, ister clear CMOS pinlerini 10 saniye birleştirin, isterseniz BIOS pilini çıkarıp takın.

Yaptığınız işlem clear CMOS ile düzelir, siz BIOS'u sıfırlayamamışsınız anlaşılan, PSU kapalı olacak, ister clear CMOS pinlerini 10 saniye birleştirin, isterseniz BIOS pilini çıkarıp takın.
Marix cevabın için teşekkürler fakat CMOS pili olmadan ve priz takılı olmadan 12 saaten fazla bekledim ardından pili ve fişi takıp güc düğmesine bastım sonuç yine aynı fan dönüyor LED aydınlatma yanıyor herhangi ekran gelmiyor buzzer bip uyarıları vermiyor.

Anakartın sitesinden doğru rev 1.4 BIOS dosyasını indir, USB belleği FAT32 formatla, BIOS dosyasını "Gigabyte. Bin" yap. USB'yi arka paneldeki beyaz Q-Flash+ portuna tak. Q-Flash+ tuşuna bas. BIOS yükleme ışığı yanıp sönmeli, sonra sönerse işlem tamam. Olmazsa farklı bir USB bellek dene, CMOS'u pil çıkarıp sıfırla. B550 Gaming X V2'de çift BIOS yok diye biliyorum ama güç+reset tuşlarına 10 saniye basarak yedek BIOS denemesi yapabilirsin. Yine olmazsa servise göndermek gerekebilir.
Çözüm için teşekkürler deneyeceğim ve sonucu bildireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör: