otrayt536

Uzman
Çıkarmadan önce görüntü geliyordu. İkisini de çıkarıp takınca görüntü gelmiyor, tek takınca geliyor ancak boot failure diyor sürekli ve BIOS'a atıyor. Sürekli çıkar tak yapınca farklı RAM ile ve aynısı ile aynı hatayı veriyor. İkisini takınca DRAM'de kalıyor.
Sistem:
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi 7 (son sürüm BIOS).
Crucial Pro 6000 MHz CL36 16x2 32 GB.
Samsung 970 Pro 512 GB.

Büyük ihtimalle Memory training durumu kendini tamamlayamıyor, macun değişimi yapmadıysan ya da işlemciye baskı uygulamadıysan çözülür. İşlemi EXPO açıkken yaptıysan da bu durum yaşanabilir. RAM'leri 2. ve 4. slota takın, anakart üzerinden clear CMOS işlemini uygulayın.
Clear CMOS işlemini nasıl yapıyorduk @Mr. Falcon ben hatırlayamadım bir an :unsure: hocam bu Falcon bey hep kaytarıyor :rofl: :rofl: @Ayhan Dönmez.
CMOS işlemi için bu aparatı almanız iyi olur, lazım olduğunda daha pratik olur sizin için, pimlere bağlayıp kasaya sabitleyebilirsiniz @otrayt536
BIOS sürümü F11 mi yoksa F12a sürümü mü? Beta sürümü şimdilik pas geçin. F11 gibi olsun sadece. Rev. Sürümü de kontrol edelim yanlışlık olmasın. (revizyon modeli ) 1.X ya da sadece 1 gibi.
Clear cmos işlemini; bilgisayarı kapatın, güç kaynağının düğmesini kapatın, şema da gösterilen 2 Pi'me yıldız tornavidanın ucunu temas ettirin ve 10 saniye bekleyin. Yani tornavida ucu ile şemadaki iki pimi birleştirip kısa devre yaptıracaksınız.

GİGABYTE X870 GAMİNG X.webp

Ekran görüntüsü 2026-04-24 203949.webp

Son düzenleme:
Büyük ihtimalle Memory training durumu kendini tamamlayamıyor, macun değişimi ya da işlemciye baskı uygulanmadıysan çözülür. İşlemi EXPO açıkken yaptıysan da bu durum yaşanabilir. RAM'leri 2. ve 4. slota takın, anakart üzerinden clear CMOS işlemini uygulayın.
Clear CMOS işlemini nasıl yapıyorduk @Mr. Falcon ben hatırlayamadım bir an :unsure: hocam bu Falcon bey hep kaytarıyor :rofl: :rofl: @Ayhan Dönmez.

Eki Görüntüle 243539

Eki Görüntüle 243540

Kart bukalemun gibi, kendini kamufle etmiş. CLR_CMOS yazısını görmek mümkün ama Jumper pinleri bulmak bu koşullar altında namümkün. MB Layout ancak görünür haldedir.

Çıkarmadan önce görüntü geliyordu. İkisini de çıkarıp takınca görüntü gelmiyor, tek takınca geliyor ancak boot failure diyor sürekli ve BIOS'a atıyor. Sürekli çıkar tak yapınca farklı RAM ile ve aynısı ile aynı hatayı veriyor. İkisini takınca DRAM'de kalıyor.
Sistem:
AMD Ryzen 5 7500F.
Gigabyte X870 Gaming X Wi-Fi 7 (son sürüm BIOS).
Crucial Pro 6000 MHz CL36 16x2 32 GB.
Samsung 970 Pro 512 GB.

BIOS son sürüm olmamalı, bunu bas bas bağırdık çoğu konuda. Gigabyte şu anda sonu küçük ''a'' ile biten BIOS'ta Boot problemi var. @X99 @demjr İletirseniz sevinirim konularda.