Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Acer

Başarılı
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Elimde “Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti Vision OC 8G Rev. 2.0” ekran kartı bulunuyor. Termal pad değişimi yapacağım fakat orijinal pad kalınlıkları konusunda kesin bilgiye ihtiyacım var. Padları söküp dalgınlıkla direkt attım.

VRAM, MOSFET, VRM ve varsa arka PCB kısmı için fabrika çıkışı pad kalınlıkları kaç Mm'dir?

Kartım şu an dağılmış durumda, termal pad alacağım mm bilmediğim için araştırıyorum hala bulamadım.

Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_DF736265-3978-4A68-BCA6-8B6EF3EF6C01.webp
    IMG_DF736265-3978-4A68-BCA6-8B6EF3EF6C01.webp
    172,2 KB · Görüntüleme: 125
  • image.webp
    image.webp
    143,1 KB · Görüntüleme: 117
Olmaz, olması gerekenden kalın pad alırsanız soğutucu çipe temas etmez, ince alırsanız padlere temas etmez, tam kalınlığı öğrenmeniz lazım.

Ekran kartı hotspot 110 105 derecelerde geziyordu. Ekran bazen birden kapanıp fanlar son hızda dönüyordu. Sonra baktım sıcaklık o derecelerde. Ondan dolayı şüphelendim söktüm kartı. Bu yüzden yapar dimi

Termal padin hotspot ile alakası yok, termal macunu yenileseydiniz düzeldi, padler sadece VRAM ve VRM soğutuyor.

Ekranın gidip fanların son hızda dönmesi genelde güç sorunundan olur.

Olmaz, olması gerekenden kalın pad alırsanız soğutucu çipe temas etmez, ince alırsanız padlere temas etmez, tam kalınlığı öğrenmeniz lazım.

Arkadaş doğru söylüyor 0.5 mm var, 2 mm var 3 mm keza. Kafana göre alırsan, daha da ısınır temas etmeme durumunda. O yüzden acele etme, netleştirdikten sonra al. Reddit araştırması yap, orada olabiliyor bazen deneyimleyenlerden.

Arkadaş doğru söylüyor 0.5 mm var, 2 mm var 3 mm keza. Kafana göre alırsan, daha da ısınır temas etmeme durumunda. O yüzden acele etme, netleştirdikten sonra al. Reddit araştırması yap, orada olabiliyor bazen deneyimleyenlerden.
Termal padin hotspot ile alakası yok, termal macunu yenileseydiniz düzeldi, padler sadece VRAM ve VRM soğutuyor.

Chatgpt bana bu şekilde bi resim buldu. Resimde kart aynı fakat ufak değişiklikler var örnek tek güç girişi var bunda mm olarakta yazmış

Chatgpt bana bu şekilde bi resim buldu. Resimde kart aynı fakat ufak değişiklikler var örnek tek güç girişi var bunda mm olarakta yazmış

Dosya Ekleri

• 882910C0-A430-4C34-9122-5C988D5F5D88.webp
    882910C0-A430-4C34-9122-5C988D5F5D88.webp
    55 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_4927.webp
    IMG_4927.webp
    92,9 KB · Görüntüleme: 77

Bazen oyunlarda ekran gidip fanlar son hızda çalışıyordu. Yüke bindirdim bi süre programlar aracılığı ile furmark vs. Hiç kapanmadı ama hotspot 105 derecelerdeydi