@Ehwenisher, Hocam kartı savunmuyorum, ben bu kart hakkında hep olumsuz yorum yaptım ve soğutmasının kötü olduğunu söyledim. Konu bu değil, hâlâ kötü diyorum çünkü kötü ancak ''97 dereceye çıkıyor'' yorumu doğru değil çünkü 97 derece olan ''Hotspot''. Diğer modellere göre kötü zaten, buna itirazımız yok.

Hotspot'un ne olduğundan haberin var mı?
Yine de yüksek. Bu kart için normal denilebilecek bir kart değil bu değerleri 250-300W çeken kartlar için olabilir diyoruz. Bu kart için saçma şekilde yüksek fiyatınında ucuz çıkacağını pek sanmam hem fan devri yüksek hem sıcaklıkları alınabilir değil. Hotspot bambaşka bir şey değil 1-2 yıl sonra 110 derece hotspotları çok rahat görür. Abartılması gereken şekilde kötü bir kart ona en yakın hotspot ile arasında 15 derece var ve 3000 RPM çalıştığını kavramanız lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ruindry, hâlâ ''kavramanız lazım'' falan diyorsunuz... Yahu biliyorum kötü olduğunu. İyi demedim zaten, kötü bir kart. Şu ana kadar da kimseye bu kart iyi, bunu al demedim. Zaten kötü olduğu için hazır sistemlere koyulup satılıyor millete. Mesajını alıntıladığım kişi eksik bilgi veriyor, ''hotspot'' diye belirtmesi gerekiyor. Bıraktığı görselde GPU 78 derece çıkmış mesela.

45.4 dB ses, 2965 RPM fan devri ve 78°C GPU sıcaklığı... Üstelik maksimum 115W güç tüketen bir ekran kartı!

Ben şu anda ASUS Dual RTX 4070 OC ekran kartı kullanıyorum. Bu kart 200W maksimum güç tüketimine sahip. Ayrıca ek olarak ASUS Dual'de 216W'a kadar güç limiti verilebilirken Gigabyte Windforce RTX 4060 hiçbir şekilde güç limiti artışına izin vermiyor. Ona rağmen benim ekran kartım kendi sistemimde (uzay montaj falan değil) 65-66 dereceyi hiç geçmiyor. Hem ASUS Dual 4070'te hem de Gigabyte Windforce 4060'ta çift fan mevcut. Ayrıca ASUS Dual 4060'ta da çift fan mevcut. ASUS gerçekten soğutma konusunda kendisini kanıtlamış, bunu görebiliyoruz. :)

Hayır, RTX 4060 gibi epey az güç harcayan bir GPU için nasıl bu kadar ısınan bir kart yapılabilir kafam basmıyor. Gigabyte gerçekten berbat bir soğutma yapmak için elinden geleni yapmış. Tebrik ediyorum.