High Power modeli Modüler değil. Bildiğin eski usul, bütün kabloları üzerinde sabit, sucuk gibi sarkan model.
Gigabyte ise Tam Modüler.
2026'a giriyoruz, 5 bin TL bandına çıkmışken kimse kasa içinde kullanılmayan kablo yumağıyla boğuşmak istemez diye düşünüyorum. Hava akışı, montaj kolaylığı ve kasanın görüntüsü açısından Gigabyte'ın Tam Modüler olması, son kullanıcı için High Power'dan çok daha büyük bir avantaj bence.

Kapasitör mevzusunda haklısın, en tepe seviye değil ama bu fiyata hem ATX 3.0, hem Gold, hem de Tam Modüler paketi sunan başka ürün yok. Fiyat/Performans olayı da burada bitiyor zaten.

High Power modeli Modüler değil. Bildiğin eski usul, bütün kabloları üzerinde sabit, sucuk gibi sarkan model.
Gigabyte ise Tam Modüler.
2026'a giriyoruz, 5 bin TL bandına çıkmışken kimse kasa içinde kullanılmayan kablo yumağıyla boğuşmak istemez diye düşünüyorum. Hava akışı, montaj kolaylığı ve kasanın görüntüsü açısından Gigabyte'ın Tam Modüler olması, son kullanıcı için High Power'dan çok daha büyük bir avantaj bence.

Kapasitör mevzusunda haklısın, en tepe seviye değil ama bu fiyata hem ATX 3.0, hem Gold, hem de Tam Modüler paketi sunan başka ürün yok. Fiyat/Performans olayı da burada bitiyor zaten.
Modülerlik tek başına kalite göstergesi değil. Ekstra bağlantı noktaları eklediği için çok küçük bir temas direnci artışı bile oluyor hatta. Asıl önemli olan PSU’nun genel kalite ve tasarımı, modülerlik değil. Kapasitörler yenilense A tier olabilecek bir platform kullanıyor High power.

Ki zaten platformun modüler versiyonları var. Yalnızca FS modellerinde yok.

Ayrıca tek sorun kapasitör değil zaten. Regulasyon anlamında da kötü bir model. 2025 yılında %4 sapma yapan kanal(lar) olabilir mi sizce?

Modülerlik tek başına kalite göstergesi değil. Ekstra bağlantı noktaları eklediği için çok küçük bir temas direnci artışı bile oluyor hatta. Asıl önemli olan PSU'nun genel kalite ve tasarımı, modülerlik değil. Kapasitörler yenilense a tier olabilecek bir platform kullanıyor High Power.

Hocam sorunu nedir Gigabyte'ın? Yük altında patlayanlardan mı?

Hocam sorunu nedir Gigabyte'ın? Yük altında patlayanlardan mı?
Yok hayır, O eski modellerde. Bu modelde öyle bir durum yok. Filtrelemede ve ikincil kısımlarda Lelon, CapXon dolu. Lelon ve CapXon 4. sınıf bir üretici. İyi değil. Özellikle o fiyat için. Uzun ömrülü olacağını hiç mi hiç sanmam.

İkincil hatlardaki regulasyonda kötü. %2 - 3 sapmaya kadar gidiyor.

Son düzenleme:
Modülerlik tek başına kalite göstergesi değil. Ekstra bağlantı noktaları eklediği için çok küçük bir temas direnci artışı bile oluyor hatta. Asıl önemli olan PSU’nun genel kalite ve tasarımı, modülerlik değil. Kapasitörler yenilense A tier olabilecek bir platform kullanıyor High power.

Ayrıca tek sorun kapasitör değil zaten. Regulasyon anlamında da kötü bir model. 2025 yılında %4 sapma yapan kanal(lar) olabilir mi sizce?
Teknik bilgine saygı duyuyorum lakin
Bahsettiğin %4 sapma ki genelde minör kanallardadır, endüstri standardı olan ATX Spec sınırları dahilinde. Yani bu arıza veya tehlike değil. Sistem stabilitesini bozacak bir durum yok.
"Kapasitörler yenilense Tier A olurdu" diyerek ürün alamayız. Önümüzdeki somut ürün; sabit kablolu ve Tier B bir ünite. Kimse evinde osiloskopla ripple ölçmüyor ama herkes kasa toplarken o sabit kablo yumağına ana avrat küfrediyor. Ben seçimimi gigabyte tarafından kullanıyorum, zevkler ve renkler.

Teknik bilgine saygı duyuyorum lakin
Bahsettiğin %4 sapma ki genelde minör kanallardadır, endüstri standardı olan ATX Spec sınırları dahilinde. Yani bu arıza veya tehlike değil. Sistem stabilitesini bozacak bir durum yok.
"Kapasitörler yenilense Tier A olurdu" diyerek ürün alamayız. Önümüzdeki somut ürün; sabit kablolu ve Tier B bir ünite. Kimse evinde osiloskopla ripple ölçmüyor ama herkes kasa toplarken o sabit kablo yumağına ana avrat küfrediyor. Ben seçimimi Gigabyte tarafından kullanıyorum, zevkler ve renkler.

Tek sorun onlarda değil.

1765575140132.webp

1000W’lık model ATX 3.0 standardını bile karşılayamıyor. Bu arada, bu REV 1.0 Gigabyte’ın saçma sapan adlandırma sistemi yüzünden böyle; REV 2.0’da düzeltilmiş olabilir. Ondaki iç bileşenler bayağı benzer ama belirli şeyler değiştirilmiştir heralde.

‘Kanal(lar)’ dememin sebebi de zaten ikincil hatlardan bahsetmemdi. Zevkler ve renkler kısmına girersek işin içinden çıkılmaz zaten.

Tek sorun onlarda değil.

Eki Görüntüle 210134

1000W’lık model ATX 3.0 standardını bile karşılayamıyor. Bu arada, bu REV 1.0 Gigabyte’ın saçma sapan adlandırma sistemi yüzünden böyle; REV 2.0’da düzeltilmiş olabilir. Ondaki iç bileşenler bayağı benzer ama belirli şeyler değiştirilmiştir heralde.

‘Kanal(lar)’ dememin sebebi de zaten ikincil hatlardan bahsetmemdi. Zevkler ve renkler kısmına girersek işin içinden çıkılmaz zaten.
Bu konuya katılmıyorum.
Transient Test (ATX 3.0) Fail olayı ilk çıkan Rev 1.0 ünitelerdeydi. Gigabyte bunu Rev 2.0 ile güncelledi. Şu an raftaki ürünlerin çoğu revize edilmiş versiyon. Yani o tablo eski hikaye.

"Kanal(lar)" diyerek kastettiğin 3.3V ve 5V hatlarıysa, modern bir sistemde bu hatların voltaj regülasyonunun %2 yerine %3 oynamasının pratik ne önemi var? Yükün %99'u zaten 12V kanalında. Sistemi kitleyecek, reset attıracak bir durum değil bu, tamamen kağıt üstü veri.

Ayrıca attığın görsel 1000W modeli için. Güç elektroniğinde 1000W ile 850W ünitenin termal ve transient tepkileri birebir aynı olmaz.