Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Bu konuya katılmıyorum.
Transient Test (ATX 3.0) Fail olayı ilk çıkan Rev 1.0 ünitelerdeydi. Gigabyte bunu Rev 2.0 ile güncelledi. Şu an raftaki ürünlerin çoğu revize edilmiş versiyon. Yani o tablo eski hikaye.
Bunu zaten dedim...
1000W'lık model ATX 3.0 standardını bile karşılayamıyor. Bu arada, bu REV 1.0 Gigabyte'ın saçma sapan adlandırma sistemi yüzünden böyle; REV 2.0'da düzeltilmiş olabilir. Ondaki iç bileşenler bayağı benzer ama belirli şeyler değiştirilmiştir herhalde.
Ayrıca REV 2.0'da düzeltiip düzeltilmediğiyle alakalı bir kaynak gösterir misiniz?
REV 2.0'da kullanılan mosfetlerin REV 1.0'da kullanılanlardan daha ucuz olması lazım. ATX 3.0 performansının iyi olacağını sanmıyorum. Muhtemelen ya benzer ya da daha kötü durumdadır.
1000W ile 850W'ın kullandıkları platform benzer. Yalnızca aralarda belirli değişiklik var. Platform sınırlıysa 850W'da nasıl performansı gösteriyorsa 1000W'da da gösterebilir. 850W'ın yeni bir testi olmadığı için doğrulayamıyorum zaten. Sadece iç yapısının fotoğrafları var elde. Ki zaten birebir aynıda demedim hiçbir yerde.
"Kanal(lar)" diyerek kastettiğin 3.3V ve 5V hatlarıysa,( 3 kere söyledim) modern bir sistemde bu hatların voltaj regülasyonunun %2 yerine %3 oynamasının pratik ne önemi var? Yükün %99'u zaten 12V kanalında. Sistemi kitleyecek, reset attıracak bir durum değil bu, tamamen kağıt üstü veri.
Ve hayır, sistemi kitleyebilir. Şu ana kadar ikincil hatlar yüzünden sistemi kilitlenen veya saçma davranışlar gösteren onlarca insan gördüm ve yardımda bulundum. Günümüzde çok sık kullanılmasa da sistemi hala cortlatabiliyor. PSU eskidikçe regulasyon performansıda düşer tabii ki. Zaten düşük olan şey daha da düşerse ne olur? 3–5 yıl sonra elde kalabilecek potansiyele sahip bir ürünse, bugün iyi görünmesinin bize ne faydası var? Tabii şans unsuru buna büyük etken. Belki kalmaz belli olmaz.
Ayrıca önemi var. ATX 3.0 standartını alabilmek için regulasyon testinden geçmesi lazım. Ki İntel'in yaptığı testler genelde hafif oluyor. Bağımsız testlerde çoğu güç kaynağının 5V veyahut 3.3V kanalı kalıyor bu testten.
Bu arada cevaplarınız neden komple GPT'den alıntı gibi duruyor? Zaten dediğim şeyleri sanki demememişim gibi yazıyorsunuz. Tam da GPT'den beklenen davranış.
Bu şekilde ilerleyeceksek forumda uzatmanın çok bir anlamı yok. Genel ve otomatik cevaplar geliyor çünkü...
Son düzenleme: