Buyur hocam.

Soldaki kırmızılık siyah perdenin yansıması.

Ve ilk fotoğrafta siyah farklılığının sebebi, eski monitörümde siyah ekran açınca parlaklığın 15'lere düşmesi sanırım. Onu düzeltip attım:

Sol altta biraz glow, sağ altta da sızma var gibi. Açı değiştirince artıp azalıyor mu? Eğer öyleyse glow demektir. İlk fotoğrafa nazaran kabul edilebilir duruyor.

Sol altta biraz glow, sağ altta da sızma var gibi. Açı değiştirince artıp azalıyor mu? Eğer öyleyse glow demektir. İlk fotoğrafa nazaran kabul edilebilir duruyor.
Evet hocam değişiyor az bir glow var benim için sorun değil ama allah için şunada bakar mısın

Yeni monitörümün beyaz rengi neden böyle? hafif sarımsı mı değil mi karar vermedim nasıl çözebilirim bunu? Bunu çözersem tutacağım çözemezsem iade edeceğim gibi kafayı yedirtti bana

Dosya Ekleri

• 1769522168363.webp
    1769522168363.webp
    137,3 KB · Görüntüleme: 57
Evet hocam değişiyor az bir glow var benim için sorun değil ama allah için şunada bakar mısın

Yeni monitörümün beyaz rengi neden böyle? hafif sarımsı mı değil mi karar vermedim nasıl çözebilirim bunu? Bunu çözersem tutacağım çözemezsem iade edeceğim gibi kafayı yedirtti bana
Red ve green azalt, sarımsı beyaz renk sorunu çözülür.

Hocam öyle yaparak beyazı tutturdum ama bu sefer de renklerin canlılığı gitti. Senin ayarların nedir?

Hatta fotoğrafta fark edilecek kadar renkler çürüyor.

Eki Görüntüle 221910

Aşırı düşürmeyeceksin. Beyaz tam ekran açıp R ve G yi birazcık düşür. Ben de kullandığınız monitör yok, ayarlarımı kopyalamak saçma olur. R-94, B-97 ve G-100 deneyebilirsin. Bir incelemeciden aldım bu ayarı.

Bir de R-95, G-98 ve B-100 deneyin.

Aşırı düşürmeyeceksin. Beyaz tam ekran açıp R ve G yi birazcık düşür. Ben de kullandığınız monitör yok, ayarlarımı kopyalamak saçma olur. R-94, B-97 ve G-100 deneyebilirsin. Bir incelemeciden aldım bu ayarı.

Bir de R-95, G-98 ve B-100 deneyin.
maalesef oda olmadı hocam sanırım iade edeceğim bu saatten sonra olsada midemi bulandırdı cihaz. Asus monitörümün renkleri çok çok daha iyi geliyor, bu arada aynısından alacaktım ama renk gamı gigabyte daha iyi dediler pci diye bir değeri daha yüksekmiş sanırım onu aldım ama pek işe yaramıyor gibi
Bende G25F2 modelini almayı düşünüyordum ama alınır mı? Bir de bu ışık olayı şans işi diyorlar.
Işık işi şansa bağlı evet ama IPS glow her IPS ekranda var sanırım
Pivot özelliği çok iyi
Hoparlör çok kötü, asun hoparlörü çok çok daha iyi
Ölü piksel çıkmıyor hatta bana değil alan çoğu kişiye çıkmamış ölü piksel, çıkınca gigabyte iade yapıyormuş

Ama renk işi sıkıntı ve sırf bu yüzden soğudum cihazdan

Maalesef o da olmadı hocam sanırım iade edeceğim bu saatten sonra olsa da midemi bulandırdı cihaz. ASUS monitörümün renkleri çok çok daha iyi geliyor, bu arada aynısından alacaktım ama renk gamı Gigabyte daha iyi dediler PCI diye bir değeri daha yüksekmiş sanırım onu aldım ama pek işe yaramıyor gibi.

Işık işi şansa bağlı evet ama IPS glow her IPS ekranda var sanırım.
Pivot özelliği çok iyi.
Hoparlör çok kötü, asun hoparlörü çok çok daha iyi.
Ölü piksel çıkmıyor hatta bana değil alan çoğu kişiye çıkmamış ölü piksel, çıkınca Gigabyte iade yapıyormuş.

Ama renk işi sıkıntı ve sırf bu yüzden soğudum cihazdan.

Benim hoparlör ile işim yok pivot özelliğinin çok iyi olduğunu biliyorum evet ama ekranda çıkacak sorunlar bir tık korkutuyor gerçi şu an kullandığım antika monitörde aldığım piksel sıkışması tarzı bir şey vardı onu düzeltmiştim 1-2 hafta 3 tane ölü piksel oluşmuştu G25F2 ile devir atlıyacağımı düşünüyorum ama başka sorunları var mı yok mu bilmiyorum.

Maalesef o da olmadı hocam sanırım iade edeceğim bu saatten sonra olsa da midemi bulandırdı cihaz. ASUS monitörümün renkleri çok çok daha iyi geliyor, bu arada aynısından alacaktım ama renk gamı Gigabyte daha iyi dediler PCI diye bir değeri daha yüksekmiş sanırım onu aldım ama pek işe yaramıyor gibi.

Işık işi şansa bağlı evet ama IPS glow her IPS ekranda var sanırım.
Pivot özelliği çok iyi.
Hoparlör çok kötü, asun hoparlörü çok çok daha iyi.
Ölü piksel çıkmıyor hatta bana değil alan çoğu kişiye çıkmamış ölü piksel, çıkınca Gigabyte iade yapıyormuş.

Ama renk işi sıkıntı ve sırf bu yüzden soğudum cihazdan.

Hocam ben MSI MAG 244F modelini araştırdım önerildiği için alıyorum pivot olması gerekiyor https://www.akakce.com/monitor-stan...lu-vesa-monitor-standi-fiyati,1479274814.html o yüzden yanına da bunu alacağım.

Son düzenleme: