Emirhan Ertürk

Çalışkan
Secure Boot açmakla ilgili yaşadığım bir sorun var. Daha önce CSM Support'u devre dışı bırakıp Secure Boot'u etkinleştirdim, ardından Windows'a döndüm ve sistem bilgisi üzerinden baktığımda Secure Boot state devre dışıydı. İnternetten bakıp bir iki şey denedim fakat işe yaramadı, bende boş vermiştim ve şimdi sorunu çözmek istiyorum. Yardımcı olanlara teşekkürler!

Anakart modeli: Gigabyte, H510M H.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle, en son çare olarak BIOS pilini çıkarıp bir süre bekledikten sonra tekrar takıyorum. Bu yöntemle tüm ayarlar sıfırlanmış oluyor.

Secure Boot'u kesin olarak açar mı?
Hocam, BIOS pilini çıkardığınızda anakartınız fabrika ayarlarına döner. Bu işlemden sonra tekrar BIOS’a girerek Secure Boot’u yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir. Deneyebilirsiniz, herhangi bir sorun oluşturmaz.

BIOS’a girip Boot Mode’un UEFI mi, Legacy mi olduğuna bakabilir misin?

Hocam, BIOS pilini çıkardığınızda anakartınız fabrika ayarlarına döner. Bu işlemden sonra tekrar BIOS'a girerek Secure Boot'u yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir. Deneyebilirsiniz, herhangi bir sorun oluşturmaz.

BIOS'a girip boot Mode'un UEFI mi, Legacy mi olduğuna bakabilir misin?

Biraz önce kontrol ettim ve BIOS'tan pek anlamadığım için doğru kontrol edip etmediğimi bilmiyorum, fakat şu şekilde gözüküyor:

Boot Option Priorities:

Boot Option #1: Windows Boot Manager.

CSM Support: Enabled (normalde kapalı aşağıdaki ayarların gözükmesi için açtım)

Storage Boot Option Control: UEFI.

Other PCI devices: UEFI.

Biraz önce kontrol ettim ve BIOS'tan pek anlamadığım için doğru kontrol edip etmediğimi bilmiyorum, fakat şu şekilde gözüküyor:

Boot Option Priorities:

Boot Option #1: Windows Boot Manager.

CSM Support: Enabled (normalde kapalı aşağıdaki ayarların gözükmesi için açtım)

Storage Boot Option Control: UEFI.

Other PCI devices: UEFI.
Öncelikle CSM ayarını devre dışı bırakıp, Secure Boot'u etkinleştirelim. Ardından bilgisayarı yeniden başlatarak msinfo32 komutunu çalıştırıp durumu kontrol edelim. Eğer hala sorun devam ederse, BIOS güncellemesi yaparak tekrar deneyebiliriz.

Öncelikle CSM ayarını devre dışı bırakıp, Secure Boot'u etkinleştirelim. Ardından bilgisayarı yeniden başlatarak msinfo32 komutunu çalıştırıp durumu kontrol edelim. Eğer hala sorun devam ederse, BIOS güncellemesi yaparak tekrar deneyebiliriz.
CSM ayarı devre dışı, Secure Boot ise etkin durumda. Ancak sistem bilgisi üzerinden kontrol ettiğimde Secure Boot kapalı olarak gözükmekte. BIOS sürümüm eski, bu yüzden Q-Flash ile güncellemeyi denedim ama ne yazık ki BIOS güncel sürümü görmemişti.