Makaleler
5
Selam,

Sistemim bir süredir uzun bir süre kapalı kaldığında arada sırada POST ekranında, yani "GIGABYTE: Insist on Ultra Durable" ekranında takılı kalıyor. Yükleniyor simgesi dönüyor ancak hiçbir şekilde sistem boot edilmiyor. Power butonuna basılı tutarak sistemi kapattığım zaman, ikinci açışımda sorunsuz boot ediyor. Dediğim gibi bu sorun yalnızca sistem uzun süre kapalı kaldığında oluyor. Reboot ederken hiçbir şekilde hiçbir sorun yok 0 sıkıntı reboot ediliyor. Daha önce de uzun süre kapalı kalınca sisteme geç güç geliyordu. Buradaki arkadaşlar PSU ile alakalı olduğunu söylemişti. Bu sorunun da PSU ile alakası olabilir mi? Sistemim;

• GIGABYTE H610M-H DDR4 Revizyon 1.1
  • DeepCool PF650 PSU
  • RTX 3060 12 GB
  • i3-12100F
  • 1 adet GeIL Zennith P3L NVMe M.2 SSD
  • 2x8 3200 MHz CL16 RAM. (XMP aktif)

Not: Bu sorun en güncel BIOS sürümünden bir önceki sürümdeyken de yaşanıyordu, geçen gün en son sürüme güncelledim. Sorun hâlâ devam ediyor.

Bana da PSU gibi geldi açıkçası. Başka PSU ile dememe şansın var mı?
Elimde veya yakın çevremde başka PSU yok maalesef. Mümkünse bu PSU ile 2-3 ay daha idare edip yeni bir PSU satın almayı deneyebilirim.

Tabii bir yandan da bu dandik PSU beraberinde tüm sistemi götürür diye korkuyorum açıkçası. 😅

Yanlış hatırlamıyorsam PSU'nun 5V kanalı yaşlanmıştı. Sanırım 12V'da sıkıntı çıkaracak gibi.
Şu PSU neler çektirdi bana ya. :D Zamanında ben çok küçükken babamın mobilyacıdan aldığı ofis bilgisayarı bile 10-12 sene düzgünce götürdü. Bu rezil şey daha 3. senesini dolduramıyor...

Şu PSU neler çektirdi bana ya. :D Zamanında ben çok küçükken babamın mobilyacıdan aldığı ofis bilgisayarı bile 10-12 sene düzgünce götürdü. Bu rezil şey daha 3. senesini dolduramıyor...
Yeni PSU'lar eskiler kadar kaliteli üretilmiyor sanırım, bende 13 yaşında olan GIGABYTE GE-C420A-C2 PSU var. Hala 3200G sistemi rahatça besliyor ve cayır cayır çalışıyor.