Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

rainy1989

Üyecik
Merhaba, ilk konum bu umarım kurallara uygun olur. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Masaüstü PC'mi güncellemek için Gigabyte H610M-H ve i5-14400F aldım. Anakart sıfır, işlemci 2. el olduğu için fanı yoktu, Amazon'dan bir stok fan aldım LGA1700. İşlemciyi anakarta taktım, macun ve fanı yerleştirdim. Eski anakart ile değiştirip PSU, RAM, GPU ve SSD bağlantılarını yaptım. Power butonunu da bağlayıp açtıktan sonra monitöre görüntü gelmedi. Anakart güç alıyor, işlemci fanı çalışıyor, GPU fanları 5 saniye dönüp duruyor. Yaklaşık 30 saniye sonra sistem kapanıyor. Sebebi ne olabilir? Aklıma gelen sorunlar;

• PSU 500W yeni nesil anakart ve işlemciye yetmiyor. İşlemcide GPU da olmadığından gpusuz test edemiyorum.
  • Stok fan 14400'ü yeterli soğutamıyor. Aslında kapandıktan sonra herhangi bir ısınma gözlemlemedim.
  • İşlemciyi takarken demir klipsleri zor kapattım, sık işlemci değiştiren biri olmadığımdan bu kadar zorlamanın işlemciye veya anakarta zarar verip vermediğinden emin değilim.
  • İşlemci veya anakarttan biri bozuk.
Çıkarıp eski parçaları taktığımda PC sorunsuz çalışıyor. Aşağıda CPU-Z üzerinden mevcut konfigürasyonu ve çıkardığım sıfır parçaları ekliyorum.

1747825435470.webp

1747825442169.webp

1747825452331.webp

1747825472262.webp

1747825482165.webp

1747825638833.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS güncellemesi gerekir o işlemci için, eski nesil bir işlemci takıp BIOS güncelleyip yeni işlemciyi geri takacaksınız.
Merhaba, ilk konum bu umarım kurallara uygun olur. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Masaüstü PC'mi güncellemek için Gigabyte H610M-H ve i5-14400F aldım. Anakart sıfır, işlemci 2. el olduğu için fanı yoktu, Amazon'dan bir stok fan aldım LGA1700. işlemciyi anakarta taktım, macun ve fanı yerleştirdim. Eski anakart ile değiştirip PSU, RAM, GPU ve SSD bağlantılarını yaptım. Power butonunu da bağlayıp açtıktan sonra monitöre görüntü gelmedi. Anakart güç alıyor, işlemci fanı çalışıyor, GPU fanları 5 saniye dönüp duruyor. Yaklaşık 30 saniye sonra sistem kapanıyor. Sebebi ne olabilir? Aklıma gelen sorunlar;

• PSU 500W yeni nesil anakart ve işlemciye yetmiyor. İşlemcide GPU da olmadığından gpusuz test edemiyorum.
  • Stok fan 14400'ü yeterli soğutamıyor. Aslında kapandıktan sonra herhangi bir ısınma gözlemlemedim.
  • İşlemciyi takarken demir klipsleri zor kapattım, sık işlemci değiştiren biri olmadığımdan bu kadar zorlamanın işlemciye veya anakarta zarar verip vermediğinden emin değilim.
  • İşlemci veya anakarttan biri bozuk.
Çıkarıp eski parçaları taktığımda PC sorunsuz çalışıyor. Aşağıda CPU-Z üzerinden mevcut konfigürasyonu ve çıkardığım sıfır parçaları ekliyorum.

Eki Görüntüle 149563

Eki Görüntüle 149564

Eki Görüntüle 149565

Eki Görüntüle 149566

Eki Görüntüle 149567

Eki Görüntüle 149568

İslemciyi çıkartın kolonyayi kulak cubuga az bandır çok sıvi sogumasin islemcinin altını silin sonra pecete ile üzerinden gecin işlemci yuvasına ufleyin sonra takin BIOS Update yapmadiysan açılmaz acilsa görüntü gelmez yine açılmaz ise işlemci bozuktur.

BIOS güncellemesi gerekir o işlemci için, eski nesil bir işlemci takıp BIOS güncelleyip yeni işlemciyi geri takacaksınız.

Çözüm
Eski nesil işlemci ile görüntü alıp güncellemeniz lazım, o anakartta flashback özelliği görünmüyor, görüntü almadan güncelleyemezsiniz.

Hocam birisi 1151 pin diğeri 1700 pin. Eski işlemciyi desteklemiyor maalesef. Tek çözümü 12. nesil bir i3 alıp güncelleme yapıp satmak gibi görünüyor herhalde. Veya başka bir anakart modeli alacağım.

Bilgisayarcının elinde varsa işlemci güncelleme yaptırabilirsiniz.

Son düzenleme: