WilhelmGeraldine

Çalışkan
Battlefield 6 için Secure Boot özelliğini aktifleştirmek istiyorum fakat birçok kişi, Secure Boot’u açtıktan sonra siyah ekran sorunu yaşadığını söylüyor. Ben de aynı problemi yaşar mıyım? Bu durum şansa mı bağlı yoksa sistem bileşenleriyle mi ilgili?

Gigabyte H610M H V2 DDR4 anakart kullanıyorum. BIOS sürümü 2023 tarihli F28. Elektrik kesintileri sık olduğu için BIOS güncellemesi yapmaktan çekiniyorum. Bu mevcut sürümle Secure Boot’u etkinleştirebilir miyim? Siyah ekran sorunu ile karşılaşır mıyım?

Ekran kartı: AMD RX 6700 XT.

1764950194528.webp

İlk önce BIOS'u güncelleyin hocam, ardından Secure Boot açın. Ekran kartının UEFI desteği var, siyah ekrana düşmez.

Açabilirsiniz ben de aynı anakartı kullanıyorum.
BIOS'unuz güncel mi tarihine bakar mısınız?

Kaç yıllık BIOS'un birikti ya? Güncelle hemen.
Aslında yazdım ama görmediniz galiba elektrik kesintisi sık yaşanan bir bölgedeyim BIOS güncellerken elektrik kesilirse anakart çöp oluyormuş, o riske girmek istemiyorum.

İlk önce BIOS'u güncelleyin hocam, ardından Secure Boot açın. Ekran kartının UEFI desteği var, siyah ekrana düşmez.
Aslında yazdım ama görmediniz galiba elektrik kesintisi sık yaşanan bir bölgedeyim BIOS güncellerken elektrik kesilirse anakart çöp oluyormuş, o riske girmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'unuz güncel mi tarihine bakar mısınız?

BIOS sürümü F33 hocam.

Güncellersen hızlı bir şekilde güncelliyor.

BIOS sürümü F33 hocam.

Güncellersen hızlı bir şekilde güncelliyor.
Cesaret ettim güncelledim F33 oldu ama dediğiniz kadar hızlı güncellemedi aklım çıktı elektrik kesilecek diye şimdi secure boot açtığımda siyah ekran alırsam bunu kurtarmanın bir yolu var mı yoksa anakartı garantiye mi yolluyoruz?

BIOS pilini sökerek BIOS'u sıfırlayabiliyorsunuz. Ama burada önemli olan brick olmaması. Ki son sürümler de bu sorun yok.