Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

vrctim

Başarılı
Öncelikle merhaba benim kullanmış olduğum anakart Gigabyte H61N-USB3 modeli.

Ben yeni bir SATA SSD aldım ve şu an BIOS'um UEFI değil acaba anakartımda UEFI desteği olup olmadığını öğrenebilir miyim? Eğer yoksa Rufus'u nasıl düzenlemeliyim?

Çözüm
Aslında Hybrid EFI'nin amacı 3TB diskleri Boot edebilmek gözüküyor. Daha önce de böyle bir konuya denk gelmiştim.
Kaynak:
Screenshot_20240126_201613_Chrome.webp

GPT olarak Boot olmayabilir, bu durumda ise MBR olarak hazırlamak gerekiyor.
"Gigabyte H61N-USB3 anakartın UEFI desteği var. Bu anakart Hybrid EFI teknolojisini kullanıyor, yani hem UEFI hem de BIOS modlarını destekliyor. Rufus'u kullanarak UEFI kurulumu yapmak için ise GPT bölüm düzenini ve FAT32 dosya sistemini seçmeniz gerekiyor."
Bkz.: Gigabyte GA-H61N-USB3 Anakart UEFI Desteği
Screenshot_20240126_200833_Chrome.webp

Screenshot_20240126_200153_Chrome.webp

Böyle bir bilgi buldum. Deneyebilirsin aslında.

Son düzenleme:
Aslında Hybrid EFI'nin amacı 3TB diskleri Boot edebilmek gözüküyor. Daha önce de böyle bir konuya denk gelmiştim.
Kaynak:
Screenshot_20240126_201613_Chrome.webp

GPT olarak Boot olmayabilir, bu durumda ise MBR olarak hazırlamak gerekiyor.

Çözüm
Ben de olduğundan tam olarak emin değilim. Sanırım en iyisi arkadaşın denemesi olacak. Kimi yerde UEFI da yazıyor çünkü. Şaşırdım ben de.

Kaynağa göre olmaz gözüküyor. Bana da mantıklı geldi. Çünkü UEFI olanlarda zaten GİGABYTE da UEFI diye yazıyor.

Evet hocam. EFI olarak kalsın. Bu şekilde daha iyi olur.

@vrctim EFI'de kalsın ve UEFI GPT olarak deneyin. Mantıken 3TB disk tanıyan, GPT de tanıması gerekir diye düşünüyorum.

Son düzenleme: