Capon

Çalışkan
Merhaba,

Sanırım G27Q2 ülkeye yeni gelmiş, incelemesini de göremedim. M27Q2 ile arasında yaklaşık 2.000 TL civarı bir fiyat farkı var. Bu farka değer mi, bilgisi olan var mıdır?

@2254 sizin bir bilginiz var mıdır hocam?

M de quantum dot var, G de yok. Renk gamutu hariç ölçüm verileri çok benzer. Quantum dot katmanı sayesinde M olanın renk gamutu daha yüksek, aradaki tek fark bu.

Screenshot_20260124_164552_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp

Son düzenleme:
Peki başka kayda değer farkları var mıdır hocam? M için ekstra +2K vermeye değer mi?

Görüntü kalitesi bakımından sadece renk gamutu farkı var, onun dışında fark varsa bilmiyorum. Yüksek ihtimalle aynı paneli kullanıyorlar. Belki m olanda daha fazla özellik (KVM veya Type-C port) gibi ekstralar vardır. Onlara bakmadım.

2K farka bence değmez, o kadar yüksek renk gamutunu zaten içerik tüketiminde kullanamazsın rahatsız eder.

Görüntü kalitesi bakımından sadece renk gamutu farkı var, onun dışında fark varsa bilmiyorum. Yüksek ihtimalle aynı paneli kullanıyorlar. Belki m olanda daha fazla özellik (KVM veya Type-C port) gibi ekstralar vardır. Onlara bakmadım.

2K farka bence değmez, o kadar yüksek renk gamutunu zaten içerik tüketiminde kullanamazsın rahatsız eder.
Hocam peki GIGABYTE G27Q2 27" 200Hz(OC) 0.5ms HDMI DP G-Sync FreeSync Premium Pivot HDR10 QHD SS IPS Gaming Monitör ile
KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot Gaming Monitör

aralarındaki fiyat farkına değer mi? arada 2.500 TL lik bir fark var mantıken hangisi tercih edilmeli F/P açısından sizin seçiminiz ne olurdu?

Hocam peki GIGABYTE G27Q2 27" 200Hz(OC) 0.5ms HDMI DP G-Sync FreeSync Premium Pivot HDR10 QHD SS IPS Gaming Monitör ile.
KTC 27″ H27E6 300Hz (320 OD) 1Ms 2K Fast IPS Pivot Gaming Monitör

Aralarındaki fiyat farkına değer mi? Arada 2.500 TL'lik bir fark var mantıken hangisi tercih edilmeli F/P açısından sizin seçiminiz ne olurdu?

G27Q2 alırdım. İkisi de sdr da olması gerekenden çok daha doygun gösteriyor. Ktc daha yüksek parlaklığa sahip ama Gigabyte da yeterli gelir. Kontrast oranları benzer. Gigabyte'ın tepki süresi daha iyi.

Merhaba bende ikisi arası kaldım aldınız mı deneyim nasıl ikisi de HDR600 değil zaten 400'ler çoğu oyunda sdr da gayet yeterli yani RDR mesela HDR olmuyor 2500+ fark değmezse G27Q2 yoksa Philips evnia 27m2N3501PA mı alınmalı veya ktc H27t22C mi AOC'lar ve ASUS TUF'lar nasıl yardım edecek var mı?