Hocam Amd mantıklı fakat şuanki driverlar nvidiadan daha kötü.Bide şu yapay zeka işi nvidia çok daha önde. Amdnin 2-3 senesi daha var bu işlere.
Driverler daha kötü cümlesine katılmıyorum hocam. AMD fanboy değilim, iki firma da babamın markası değil.

İki tarafında kendince sorunları var, yapay zeka da NVİDİA daha iyi evet; fakat sadece oyun oynayan birisi için AMD'nin sunduğu teknolojiler gayet yeterli. F/P olması cabası. Son karar satın alacak kişinin tabii ki.

Şimdi moda yapay zeka olmuş herkes yapay zeka ile çalışıyor :D Oynayacağın oyun belli gezeceğin browser belli ama tamamen iş yapmıyorsan AMD sana fazlasıyla yeter. 5070 TI ile eşdeğer zaman zaman daha iyi bir kart var ama sen git 5070 al bu kafayla devam.

Driverler daha kötü cümlesine katılmıyorum hocam. AMD fanboy değilim, iki firma da babamın markası değil.

İki tarafında kendince sorunları var, yapay zeka da NVİDİA daha iyi evet; fakat sadece oyun oynayan birisi için AMD'nin sunduğu teknolojiler gayet yeterli. F/P olması cabası. Son karar satın alacak kişinin tabii ki.
Baktığında saf kas gücü olarak AMD öper. (Bu modeller için) Nvidia vram olarak daha düşük sadece. Eğer ki böyle texture çok umrunda değilse yappıştır Nvidiayı. Abi ben hikayelinin her detayına bakıcam dersen ki Amd. Ama zaten 12gb vrami köklicek 10-15 tane oyun vardır piyasada.

Ben kullanıyorum, çok memnunum. 9070XT ile arasında kalmıştım, MFG teknolojisi ve DLSS'ten dolayı tercih ettim. 4-6 sene götürür sonra güncellerim diye düşünüyorum.

Aşırı sesli çalıştığı ve çok ısındığı doğru mu peki? Aynı marka ve model mi sizinki de?

Gigabyte RTX 5000 kartlarda macun akması vardı ilk revizyonlarda ama düzeltildi diye biliyorum ona dikkat edin 5070 karar verdiyseniz ayrıca efsane Build quality beklemeyin sonuçta temel seri Windforce.

12 GB yeter hala dünyanın neredeyse %70'i 8 GB kullanıyor hala ben 2 GB kullanıyorum o bile yetiyor firmalar 8 GB'e özel optimizasyon yapmak zorunda taki bu da 12 GB'e yansıyacak dev bir oyuncu kitlesini kimse kaybetmek istemez.

Gigabyte RTX 5000 kartlarda macun akması vardı ilk revizyonlarda ama düzeltildi diye biliyorum ona dikkat edin 5070 karar verdiyseniz ayrıca efsane Build quality beklemeyin sonuçta temel seri Windforce.

12 GB yeter hala dünyanın neredeyse %70'i 8 GB kullanıyor hala ben 2 GB kullanıyorum o bile yetiyor firmalar 8 GB'e özel optimizasyon yapmak zorunda taki bu da 12 GB'e yansıyacak dev bir oyuncu kitlesini kimse kaybetmek istemez.
Hocam 2gb yetiyor kısmı kolpa gibi ama geri kalanı doğru bence de.

Hocam 2 GB yetiyor kısmı kolpa gibi ama geri kalanı doğru bence de.

Vallahi GPU'um 940MX +135 Core +1.000/950 Memory ile 4K/1440p/1080p/768p@Ultra veya Low'da bu oyunları denediğimde VRAM sorunu yaşamadım.

FS 15 (1440p@Ultra)
FS 17 (1440p@Ultra/low+1080p@Ultra/Low)
Minecraft 4K/1440p/1080p@Ultra/BSL Low/Ultra 4K/1440p/1080p
SCP cb Ultimate Edition 768p@Ultra
FS 13 4K/1440p/1080p/720p@Ultra
Kingdom Come: Deliverance 720p/1080p@Low
Silent Hill II 1080p@Low
FS 25 1080p/1440p@Ultra+Low
ETS 2 768p/1080p/1440p@Ultra+Low

Yetiyor diyebiliriz VRAM bitti sorunu yaşadığım tek oyun Valorant 768p@Ultra/Low oldu.

Aşırı sesli çalıştığı ve çok ısındığı doğru mu peki? Aynı marka ve model mi sizinki de?
Benimki gayet güzel daha 70 dereceyi görmedim bile hep 59-60 derecelerde çalışıyor. Bu ısı olayını kafaya çok takmayın hocam bu arada, laptoplar 90 derecede çalışıyor. Ses olayını şöyle söyleyeyim, mesela Valorantta 1100 FPS civarı alıyorum fakat Coil Whine sesi geliyordu FPS'i 400 e sabitledim ve sıfır ses. Zaten monitörüm 240 hz o yüzden G-sync ile birlikte de ses falan olmadan oynuyorum.