• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü Gigabyte RX 6600 XT Gaming OC ekran kartındaki beyaz ışık sürekli yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TECHNO TEK

Uzman
RX 6600 XT aldım Gigabyte Gaming OC 3 fanlı. PCI soketinde sürekli beyaz ışık yanıyor. Sağlıklı mı yoksa bir problemi var mı? Eskiden 6700 XT kullanıyordum, biraz yanıp sönüyordu ama bu hep yanıyor.

Çözüm
Hep yanması normal hocam, kullanımda herhangi bir sıkıntı yoksa dert etmeyin. Elektriği sorunsuz şekilde aldığı göstergesi sadece.
Hep yanması normal hocam, kullanımda herhangi bir sıkıntı yoksa dert etmeyin. Elektriği sorunsuz şekilde aldığı göstergesi sadece.

Çözüm

Sağ ol kral ben de korktum.

Şimdi açtım PC'yi biraz yandı söndü artık yanmıyor çalışırken.

Son düzenleme:
İki ihtimal var hocam, kabloluyu tam oturtmadınız ekran kartı uyarı olarak sürekli yakmak zorunda kaldı diyeceğim ama böyle olmaz. Sadece yanıp söner. Ya da PSU'da ilgili probleminiz olabilir. Normalde sürekli yanması normal elektriği düzgün aldığı işarettir. Test olarak PCI-E kablosunu söküp ve öyle çalıştırın. Yanıp sönüyor ise algılama da problem yok. Büyük ihtimalle ilk başta PCI-E kablosunu oturtamadınız ya da yuvasına. Bazı PCB revizyonlarında LED ne amaçla çalıştığı değişmekte.

Hocam bende anlayamdım önceden RX 6700 XT kullandım yanıp sönüyordu bu böyle oldu şu anlık bir problemi yok gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…