kerimeegin345

Çalışkan
Herkese selam,

Yakın zamanda ikinci el Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC ekran karti aldım. Ürünün daha 1 sene 3 ay kadar endeks bilişim garantisi bulunmakta. FurMark testi yaptım ve aşağıdaki sonucu elde ettim sizce bu değerler normal mi?

20250410_014129.webp

20250410_014123.webp

Herkese selam,

Yakın zamanda ikinci el Gigabyte RX 7700 XT gaming OC ekran karti aldım. Ürünün daha 1 sene 3 ay kadar endeks bilişim garantisi bulunmakta. FurMark testi yaptım ve aşağıdaki sonucu elde ettim sizce bu değerler normal mi?

Eki Görüntüle 139419

Eki Görüntüle 139420

Bence normal bende de 6700XT var buna yakın sıcaklıkları. Kart iyi bir termal macun ile bakım yapılırsa düşer bence fan hızı, derece.

Sıcaklık degeri normalde bağlantı Hotspot değeri ile arasında 27 derece fark var biraz normalin üstünde ama 105'e kadar yolu var.
Bendeki Gigabyte 6800XT versiyonunda da bağlantı noktası ile normal sıcaklık arasında 30 derece fark var macunları hızlı pump-out mu yapıyor bu kadar fark normal değil.

Bakim ve termal macun yenilemeye garanti dahilinde ücret almıyorlarsa yapabilirsiniz garantinin bitmesine yakın ama problemli sıcaklıklara çok uzak kartınız bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Garanti 1 sene 3 ay kadar daha var hocam. En iyisi garantiye gönderip en azından termal bakımlarını ve temizliğini yaptırmak diye düşünüyorum.

Garanti 1 sene 3 ay kadar daha var hocam. En iyisi garantiye gönderip en azından termal bakımlarını ve temizliğini yaptırmak diye düşünüyorum.

Ne zaman almıştınız? Çok olmadıysa ve sorun bundan kaynaklı değilse arkadaşın dediği gibi garantinin bitimine yaklaşınca yapmanızı öneririm 1 sene sonra falan yani yaklaşık olarak.