AMD kartlarla yaklaşık 1 yıldır başım dertte ve bir sorunu çözerken başka sorunla karşılaşıyorum ve yaşadığım süreci anlatmak istiyorum.
27 Ocak 2024 tarihinde Sapphire Pulse 7900XTX ekran kartı aldım internetten, kartımdan memnundum sorunsuz kullandım şubat 2025 tarihine kadar. Kartım kafasına göre görüntü vermeyi kesiyordu bazen oyunda. Bazen de masaüstünde boşta dururken siyah ekran yiyordum. Sonrasında AMD yazılımı zaman aşımına uğradı raporu alıyordum.
Kartımı satın aldığım yerler görüşüp garanti kapsamında gönderdim, 1 hafta sonra kartımın WattMan arızalı olduğu ve ellerinde aynısının ya da muadilinin olmadığını söyleyerek para iadesi yapmak istediler (burada keşke kabul etseydim para iadesini sonradan çok pişman oldum). Ben de kabul etmedim muadili ya da mislini istedim, sağ olsunlar adamlar 1 hafta sonra Gigabyte RX 7900XTX OC Edition gönderdiler. Bu kartı da sorunsuz şekilde kullanıyordum. Sonralarında kartım aşırı derecede ısınmaya başladı, hotspot 112 derecelere çıkıyordu fanlar 3000RPM'de elektrikli süpürge gibi çalışıyordu.
Yaklaşık 10 gün önce tekrar garantiye yolladım. Termal bakımları yapıldı ve kart dün elime geçti. Kartı bilgisayara taktım sıcaklıklar olması gereken gibiydi ama sorun biter mi? Bitmedi. Kartım 1 saat kadar kullanamadan WattMan hatası verdi. İlk karta yaşadığım problemin aynısını yaşadım maalesef. İlk kartımda denemediğim çözüm kalmamıştı tekrardan uğraşmaya değer mi yoksa hemen garantiye tekrardan yollamalı mıyım? Yollasam gönderirken kargo kullanıcıya ait bir dünya para tutuyor ne yapacağımı şaşırdım. AMD kartlarla bu kadar problemli olan başka arkadaşlar var mı? Varsa ne önerirsiniz?
Akşam fotoğraf gönderirim hocam. Garanti için Endekse yolladım evet onlarda Gigabyte Türkiye'ye yolladılar, kendileri müdahalede bulunmadılar. Kargo ücretini de gönderirken kendim yolladım.
Akşam fotoğraf gönderirim hocam. Garanti için Endekse yolladım evet onlarda Gigabyte Türkiye'ye yolladılar, kendileri müdahalede bulunmadılar. Kargo ücretini de gönderirken kendim yolladım.