serkan60

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Yaşadığım durumu detaylı şekilde paylaşmak istiyorum; hem benzer sorun yaşayanlara yol gösterici olur hem de tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sistemde Gigabyte RX 7900 XTX OC Edition ekran kartı kullanıyorum. Kartı Sinerji Bilgisayar’dan satın aldım; ilk modelim Sapphire Pulse RX 7900 XTX idi. Bu kart kısa süre içinde Wattman hatası (driver timeout) vermeye başladı.

1️⃣ Servis Süreci – 03.02.2025
Garanti servisi (Endeks Bilişim) ürünün tamir edilemeyeceğini belirterek kartı Gigabyte RX 7900 XTX OC ile değiştirdi.

2️⃣ Servis Süreci – 27.05.2025
Yeni kart kısa sürede aşırı ısınma ve yüksek fan sesi göstermeye başladı. Hotspot sıcaklığı 110–111°C, fanlar yüksek devirde çalışıyor, ayrıca coil whine (bobin sesi) belirgin. Kartın ilk serviste termal bakımı yapıldığı ve macunun değiştirildiği belirtilmişti.

3️⃣ Servis Süreci – 17.09.2025
Sorun tekrar etti, ikinci kez servise gönderildi. Yine “test edildi, termal bakım yapıldı, sorun yok” denildi, fakat problem kısa sürede tekrar başladı.

🔥 Mevcut Durum:

• Hotspot sıcaklığı 111°C’ye kadar çıkıyor
  • Fanlar yüksek devirde çalışıyor ve hırıltı sesi geliyor
  • Kart, üç kez termal bakım görmüş durumda
  • Sorun kronik hale gelmiş

Elimde garanti belgeleri, servis raporları, sıcaklık videoları mevcut.

Sinerji’ye yazılı olarak iade talebi ilettim, ancak “14 gün sonrası için servis karar verir” cevabı aldım. Tüketici Kanunu’na göre 2 yıl içinde aynı arızayı tekrarlayan ürün ayıplı mal sayılıyor ve iade hakkım var, fakat süreç konusunda kararsızım.

📎 Elimdeki Belgeler:

• Sinerji fatura (37.162,80 TL)
  • 03.02.2025 tarihli teknik servis değişim formu
  • 2 farklı servis raporu (termal bakım yapıldığı belirtilmiş)
  • 111°C hotspot ve fan seslerini gösteren videolar
  • Yazılı iade talebi ve satıcı cevabı

❓ Sorularım:

• Servise tekrar göndersem ve yine “sorun yok” derlerse, bu üçüncü işlem olarak sayılır mı?
  • Hakem heyetine başvurduğumda bu belgeler yeterli olur mu?
  • Daha önce benzer süreç yaşayan ve iade/para iadesi alan var mı?

Kısaca özetleyecek olursam:

• 3 kez aynı termal sorun tekrarlandı, kart artık güven vermiyor
  • Garanti belgeleriyle birlikte iade sürecine gitmeyi düşünüyorum
  • Benzer tecrübeleri veya tavsiyeleri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Yaşadığım durumu detaylı şekilde paylaşmak istiyorum; hem benzer sorun yaşayanlara yol gösterici olur hem de tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sistemde Gigabyte RX 7900 XTX OC Edition ekran kartı kullanıyorum. Kartı Sinerji Bilgisayar'dan satın aldım; ilk modelim Sapphire Pulse RX 7900 XTX idi. Bu kart kısa süre içinde WattMan hatası (driver timeout) vermeye başladı.

1️⃣ servis süreci – 03.02.2025
Garanti servisi (endeks bilişim) ürünün tamir edilemeyeceğini belirterek kartı Gigabyte RX 7900 XTX OC ile değiştirdi.

2️⃣ servis süreci – 27.05.2025
Yeni kart kısa sürede aşırı ısınma ve yüksek fan sesi göstermeye başladı. Hotspot sıcaklığı 110–111°c, fanlar yüksek devirde çalışıyor, ayrıca coil whine (bobin sesi) belirgin. Kartın ilk serviste termal bakımı yapıldığı ve macunun değiştirildiği belirtilmişti.

3️⃣ servis süreci – 17.09.2025
Sorun tekrar etti, ikinci kez servise gönderildi. Yine “test edildi, termal bakım yapıldı, sorun yok” denildi, fakat problem kısa sürede tekrar başladı.

🔥 Mevcut durum:

• Hotspot sıcaklığı 111°c'ye kadar çıkıyor.
  • Fanlar yüksek devirde çalışıyor ve hırıltı sesi geliyor.
  • Kart, üç kez termal bakım görmüş durumda.
  • Sorun kronik hale gelmiş.

Elimde garanti belgeleri, servis raporları, sıcaklık videoları mevcut.

Sinerji'ye yazılı olarak iade talebi ilettim, ancak “14 gün sonrası için servis karar verir” cevabı aldım. Tüketici Kanunu'na göre 2 yıl içinde aynı arızayı tekrarlayan ürün ayıplı mal sayılıyor ve iade hakkım var, fakat süreç konusunda kararsızım.

📎 Elimdeki belgeler:

• Sinerji fatura (37.162, 80 TL)
  • 03.02.2025 tarihli teknik servis değişim formu.
  • 2 farklı servis raporu (termal bakım yapıldığı belirtilmiş)
  • 111°c hotspot ve fan seslerini gösteren videolar.
  • Yazılı iade talebi ve satıcı cevabı.

❓ Sorularım:

• Servise tekrar göndersem ve yine “sorun yok” derlerse, bu üçüncü işlem olarak sayılır mı?
  • Hakem heyetine başvurduğumda bu belgeler yeterli olur mu?
  • Daha önce benzer süreç yaşayan ve iade/para iadesi alan var mı?

Kısaca özetleyecek olursam:

• 3 kez aynı termal sorun tekrarlandı, kart artık güven vermiyor.
  • Garanti belgeleriyle birlikte iade sürecine gitmeyi düşünüyorum.
  • Benzer tecrübeleri veya tavsiyeleri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum 🙏

Tüketici heyetine başvurun ben hiç böyle bir şey yaşamadım benimki RX 7600 XT genelde bunlar depoda bekleye beklediği için macun ped çöp oluyor teknik servisler de en dandik şeyleri sürüyorlar bence artık sen sur zaten açılmış vidada kart yoktur.

Ilk servis icin "kartı Gigabyte RX 7900 XTX OC ile değiştirdi." yazmissin. Ikinci servis icinse "Kartın ilk serviste termal bakımı yapıldığı ve macunun değiştirildiği belirtilmişti." yazmissin. Hangisi dogru? Tuketici haklarina basvururken dogru bilgi vermen gerek cunku. Bu sekilde yazarsan direkt reddederler basvurunu.

Anladığım kadarıyla ilk gelen kart arızalı denmiş ve direkt değişim yapılmış. Sonrasında yeni gelen kartta da hotspot ciddi yüksek olunca iki kez de o kartı servise göndermişsiniz ve çözümsüz bir şekilde tarafınıza geri gönderilmiş. Yani totalde üç farklı servis kaydınız bulunmakta. O arızalara yönelik hotspot değerlerinin ve servis raporlarının fotoğrafları fazlası ile yeterli gelecektir. E-Devlet üzerinden THH başvurusu yap, ilgili başvuru yazısını hazırlayıp bu görselleri kanıt olarak ekle. Maksimum 6-8 ay süren bir süreç, bazılarında yoğunluğa göre 1-2 ayda bile sonuçlandığı oluyor. Dosya sıranız geldiğinde incelendiğinde sizleri arayıp gelmenizi isteyebilirler. Yani süreç daha çok beklemekle geçiyor, yapmanız gereken pek bir şey olmayacak. Sadece nedir paranız değer kaybedebilir fakat bu şekilde ürünü kullanmak çok daha riskli olduğu için en mantıklı adım THH başvurusu gibi duruyor.

Ilk servis icin "kartı Gigabyte RX 7900 XTX OC ile değiştirdi." yazmissin. Ikinci servis icinse "Kartın ilk serviste termal bakımı yapıldığı ve macunun değiştirildiği belirtilmişti." yazmissin. Hangisi dogru? Tuketici haklarina basvururken dogru bilgi vermen gerek cunku. Bu sekilde yazarsan direkt reddederler basvurunu.

Aslında forum konusunu ben bu şekilde yazmamıştım. Moderatör arkadaşlar fazla değişiklik yapmışlar. Durum şöyle Sapphire 7900XTX kart satın alıyorum Sinerji'den. Kart WattMan arızası nedeniyle servise gidiyor tamir olmadığı için Gigabyte marka muadili gönderiliyor. Gelen kart aşırı ısınmadan dolayı 2 kez serviste termal bakım işlemi görüyor ve 3. kez aynı sorunu çıkarıyor.

Aslında forum konusunu ben bu şekilde yazmamıştım. Moderatör arkadaşlar fazla değişiklik yapmışlar. Durum şöyle Sapphire 7900XTX kart satın alıyorum Sinerji'den. Kart WattMan arızası nedeniyle servise gidiyor tamir olmadığı için Gigabyte marka muadili gönderiliyor. Gelen kart aşırı ısınmadan dolayı 2 kez serviste termal bakım işlemi görüyor ve 3. kez aynı sorunu çıkarıyor.
Son bir kere satıcı firma ile görüş, kararlı olduğunu hissettir. THH başvurusu yapıp hakkını alabileceğini hissettiklerinde geri adım atıp iade/değişim seçeneği sunabilirler. Böylece sen de THH sürecine girmek zorunda kalmamış olursun.

Anladığım kadarıyla ilk gelen kart arızalı denmiş ve direkt değişim yapılmış. Sonrasında yeni gelen kartta da hotspot ciddi yüksek olunca iki kez de o kartı servise göndermişsiniz ve çözümsüz bir şekilde tarafınıza geri gönderilmiş. Yani Total'de üç farklı servis kaydınız bulunmakta. O arızalara yönelik hotspot değerlerinin ve servis raporlarının fotoğrafları fazlası ile yeterli gelecektir. e-Devlet üzerinden THH başvurusu yap, ilgili başvuru yazısını hazırlayıp bu görselleri kanıt olarak ekle. Maksimum 6-8 ay süren bir süreç, bazılarında yoğunluğa göre 1-2 ayda bile sonuçlandığı oluyor. Dosya sıranız geldiğinde incelendiğinde sizleri arayıp gelmenizi isteyebilirler. Yani süreç daha çok beklemekle geçiyor, yapmanız gereken pek bir şey olmayacak. Sadece nedir paranız değer kaybedebilir fakat bu şekilde ürünü kullanmak çok daha riskli olduğu için en mantıklı adım THH başvurusu gibi duruyor.

Peki hocam bu kart sonuç olarak 3 kez servise girdiği için benim kanunen iade hakkım bulunuyor mu? 1 kez WattMan sorunundan dolayı değişim 2 kezde hotspot sıcaklığından dolayı termal bakım yapıldı. Servisin iade talebimi kabul etmeme gibi bir hakkı var mı? Süreci kısaltmak için önce servise başvurmak istiyorum açıkçası.

Peki hocam bu kart sonuç olarak 3 kez servise girdiği için benim kanunen iade hakkım bulunuyor mu? 1 kez WattMan sorunundan dolayı değişim 2 kezde hotspot sıcaklığından dolayı termal bakım yapıldı. Servisin iade talebimi kabul etmeme gibi bir hakkı var mı? Süreci kısaltmak için önce servise başvurmak istiyorum açıkçası.
Asus servis ile uğraştığım dönemde öyle bir şey duymuştum. İşte iade/değişim sunabilmemiz için ürünün üç kere tamirden geçmesi lazım diyorlardı. Sizde ama bir kere değişim iki kere tamir denenmiş oldu. Muhtemelen üründe son bir kere daha tamir deneme hakları vardır. Tabii ki bu firmadan firmaya değişen bir şey mi bilmiyorum, Asus'ta süreç böyle işliyor.

ASUS servis ile uğraştığım dönemde öyle bir şey duymuştum. İşte iade/değişim sunabilmemiz için ürünün üç kere tamirden geçmesi lazım diyorlardı. Sizde ama bir kere değişim iki kere tamir denenmiş oldu. Muhtemelen üründe son bir kere daha tamir deneme hakları vardır. Tabii ki bu firmadan firmaya değişen bir şey mi bilmiyorum, ASUS'ta süreç böyle işliyor.

Anladım hocam servisle görüşüp durumu izah edeyim bakalım ne diyecekler, duruma göre geri dönüş yapacağım. Yardım için teşekkür ederim.

Durum güncellemesi: Kartımın kronik arızalı olduğu servis tarafından tespit edildi. Değişim ya da iade için RMA raporunu yolladılar.

Durum güncellemesi: Kartımın kronik arızalı olduğu servis tarafından tespit edildi. Değişim ya da iade için RMA raporunu yolladılar.

Son düzenleme: