drpakers

Becerikli
Merhaba,

Ufaklık kasalı bilgisayar istiyor. Benim eski sisteme bir şeyler yapayım dedim. Ekran kartını ne alsam diye ikilemde kaldım. Laptop için kullandığı monitör 1080p(RX4060) ve sistem de bu şekilde olacak. Genelde oynadığı oyunlar GTA 5, CoD ve BF serileri. Çıktığı zaman da GTA 6 oynamak isteyecek.
Eski sistem:
  • R7 5700X.
  • MPG B550 gamıng Edge Wi-Fi
  • 48 GB RAM.
Aşağıdaki ekran kartlarından hangisini almalıyım? Aralarında ₺700 fark var. Gigabyte daha iyi gibi geldi. Ya da GTA 6 düşündüğümüzden daha güçlü bir ekran kartı mı almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ufaklık kasalı bilgisayar istiyor. Benim eski sisteme bir şeyler yapayım dedim. Ekran kartını ne alsam diye ikilemde kaldım. Laptop için kullandığı monitör 1080p(RX4060) ve sistem de bu şekilde olacak. Genelde oynadığı oyunlar GTA 5, CoD ve BF serileri. Çıktığı zaman da GTA 6 oynamak isteyecek.
Eski sistem:
  • R7 5700X.
  • MPG B550 gamıng Edge Wi-Fi
  • 48 GB RAM.
Aşağıdaki ekran kartlarından hangisini almalıyım? Aralarında ₺700 fark var. Gigabyte daha iyi gibi geldi. Ya da GTA 6 düşündüğümüzden daha güçlü bir ekran kartı mı almalıyım?

GTA 6 için kesin yorum yapamayız. Tek yapabileceğimiz yorum "muhtemelen 1080p med-high ayarlarda 60FPS üstü oynatır."

İki kart da üzmez. Kasa boyutları destekliyorsa Gigabyte'ı alabilirsiniz.
Normalde Windforce önermem, ama 9060 XT tarafı rezalet değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 6 için kesin yorum yapamayız. Tek yapabileceğimiz yorum "muhtemelen 1080p med-high atarlarda 60FPS üstü oynatır."

İki kartta üzmez. Kasa boyutları destekliyorsa Gigabyte'ı alabilirsiniz.
Normalde Windforce önermem ama 9060XT tarafı rezalet değil.

Kasa FSP CMT580b ucuzken almıştım. Sitesinde 335mm VGA desteği olduğunu söylüyor.
Daha önceki yorumlarınızda başka modeller için alınmayacak listesinde Windforce'u görünce buna da şüpheyle yaklaşmıştım :). Sessiz olması için Gigabyte'ı seçmek doğru bir karar olur mu?

Sapphire'in aynı modelinde RX 7600'ünü kullanıyorum, benim kartta biraz Coil Whine var ve fanlardan birisi birkaç ay içinde hafif sesli çalışmaya başladı. Gigabyte daha kaliteli olabilir.

GTA 6 için kesin yorum yapamayız. Tek yapabileceğimiz yorum "muhtemelen 1080p med-high ayarlarda 60FPS üstü oynatır."

İki kart da üzmez. Kasa boyutları destekliyorsa Gigabyte'ı alabilirsiniz.
Normalde Windforce önermem, ama 9060 XT tarafı rezalet değil.
Hocam gaming serisi ile windforce farklı modeller değil mi?

Hocam gaming serisi ile windforce farklı modeller değil mi?
Temelde çok fark yok. Ha ben yanlış telaffuz etmişim orası doğru. 🙂

Sapphire Pulse tek geçmelisin 9060 XT'de, çok iyi bir soğutmaya sahip ve VRAM çip farkından dolayı VRAM sıcaklıkları diğer modellerde asla elde edilemeyecek kadar düşük.

Soğutması iyi, bir o kadar da CW problemi mevcut. 🙂
AsRock duruken Sapphire'nin pek albenisi yok.

Son düzenleme:
Sapphire markasını önermiyorum. İlla da 9060 XT alınacaksa ikisi arasından Gigabyte al.

Mart'tan bu yana 9070 XT Pure kullanıyorum. Çok şükür sıkıntı çıkarmadı. Sapphire AMD'nin premium üreticisi, kronik sorunlu ürün çıkartacağını düşünmüyorum. Sapphire önermemenizin sebebini öğrenebilir miyim?

Mart'tan bu yana 9070 XT Pure kullanıyorum. Çok şükür sıkıntı çıkarmadı. Sapphire AMD'nin premium üreticisi, kronik sorunlu ürün çıkartacağını düşünmüyorum. Sapphire önermemenizin sebebini öğrenebilir miyim?
9060XT ve 9070XT kartlarında azımsanmayacak kadar fazla CW problemi yaşandı.