cakiiiiiii3

Uzman
26 Haziran Perşembe günü GIGABYTE RX7700XT 12 GB teslim etmiştim, bugün geldi. Gelmez olaydı, rezillik.

Endeks Bilişim’e ekran kartını teslim ederken 4 oyunda da sorun yaşadığımı (Valorant, CS2, GTA V, Minecraft vb.) söyledim ve servise verdim. Bugün kutuda şunu görünce hem şok oldum hem de bir gülme tuttu beni. Aynen şunu not düşmüşler:
2 saat boyunca Valorant ve CS2’yi 4K Ultra ayarda test ettik, bir sorun yok.

Yapmayın ya, şaka mısınız siz? Ben onlara GTA V ve Minecraft’ın videosunu attım, takılma, drop var diye. Onlara ne oldu? Hem de FPS oyunları, işlemci oyunları değil mi? CS2 ve Valorant’ta da öyle aman aman bir drop olmuyordu, arada oluyordu. Onu da Discord falan açınca yapıyordu, o da ekran kartından kaynaklı zaten.

FurMark, 3DMark testleri yapılmış, bir sorun yokmuş. Onları ben de yapıyorum, yaptım da. Zaten sorun yoktu ki?

Bu sefer %500 bir şekilde ekran kartının kronik bir sorun olduğunu anladım. Yoksa koca AMD servisi bunu bulabilirdi, değil mi? O “Senin ekran kartında bir sorun var" diyen tayfayı da buraya beklerim, Hiç bir sorun yokmuş Endeks Bilişime göre. Şimdi neyde sorun bulacaklar?

Ne yapmalıyım sizce? Çok sert bir şekilde çıkışmak istemiyorum Endeks Bilişim’e, şimdi ekran kartına bir şey yaparlar diye korkuyorum. Birkaç forumda bu sorunu yaşayıp Nvidia’ya geçerek çözen arkadaşlar var. Onları örnek göstererek direkt iade isteyeceğim bu sefer.

Size sorum ise şu: Sizce Şikayetvar’a vs. yazayım mı, ya da süreci nasıl devam ettireyim?

Son düzenleme:
Sisteminin diğer özellikleri ne? Sorunun kartta olduğunu kesin tanı yaptınız mı?

Evet evet ne dediğimi anlamıyorum biraz sinir var bende şu anda. Kesin tanı forumlarda benimle aynı sorunları yaşayan çoğu kişi NVIDIA geçerek çözmüş ayrıca DX11 oyunlarda sorun var direk olarak. Bunu nereden anladım Fortnite sayesinde. DX12'ye geçince drop yok oluyor neredeyse DX11 geçince oynanamaz oluyor ee her oyunda DX12 değil maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet evet ne dediğimi anlamıyorum biraz sinir var bende şu anda. Kesin tanı forumlarda benimle aynı sorunları yaşayan çoğu kişi NVIDIA geçerek çözmüş ayrıca DX11 oyunlarda sorun var direk olarak. Bunu nereden anladım Fortnite sayesinde. DX12'ye geçince drop yok oluyor neredeyse DX11 geçince oynanamaz oluyor ee her oyunda DX12 değil maalesef.
O sorunu DXVK ile çözebiliyorsunuz. Linux'ta DXVK kullanıldığı için (DirectX'i Vulkan olarak modluyor) bütün sorumlarım direkt çözülüyordu.

Bir de anlamadığım CS2 ve Valorantı 4K Ultra'da denemişler. Oyun sektöründe az çok olan biri bu oyunları 4K 'da hiç bir insanın oynamadığını bilir. 1080P hatta bazen çözünürlük bile düşer yani.

Bir de anlamadığım CS2 ve Valorantı 4K Ultra'da denemişler. Oyun sektöründe az çok olan biri bu oyunları 4K 'da hiç bir insanın oynamadığını bilir. 1080P hatta bazen çözünürlük bile düşer yani.

Ekran kartını maksimum yüke sokmak için 4K'da denemişlerdir. Bence absürt bir durum değil.

O sorunu DXVK ile çözebiliyorsunuz. Linux'ta DXVK kullanıldığı için (DirectX'i Vulkan olarak modluyor) bütün sorumlarım direkt çözülüyordu.

Hocam sizin yorumunuzu görmüştüm atmıştınız. Bu çözüm büyük bir ihtimallede neden ? Ben sırf ekran kartı için işletim sistemimi değiştirmem. Kaç senedir kullanıyorum Windows'u gider bir şekilde iadesini alır tertemiz Nvidia kullanırım ki öyle yapacağım.
Tavsiyeniz için teşekkürler.

Ekran kartını maksimum yüke sokmak için 4K'da denemişlerdir. Bence absürt bir durum değil.
Absürt değil belki ama ben onlara 2 video attım drop'un gözüktüğü Minecraft ve GTAV Onları test etmemişler.

Bir de anlamadığım CS2 ve Valorant'ı 4K Ultra'da denemişler. Oyun sektöründe az çok olan biri bu oyunları 4K'da hiçbir insanın oynamadığını bilir. 1080p hatta bazen çözünürlük bile düşer yani.

Doğru olanı yapmışlar. Karta yük bindirmek için yüksek çözünürlük açmışlar. Sorun dediğiniz DX11 ve 9 sürücüleri ile alakalı. Bende RX 6600 XT ile aynı sorunu yaşamıştım. Sonradan Linux'un DXVK kullandığını öğrendiğim zaman sorunumun nasıl düzeldiğini anladım. Bu arada bende NVIDIA aldım.

Hocam sizin yorumunuzu görmüştüm atmıştınız. Bu çözüm büyük bir ihtimallede neden ? Ben sırf ekran kartı için işletim sistemimi değiştirmem. Kaç senedir kullanıyorum Windows'u gider bir şekilde iadesini alır tertemiz Nvidia kullanırım ki öyle yapacağım.
Tavsiyeniz için teşekkürler.
DXVK daha farklı. İşletim sistemi değiştirmenize gerek yok. Dosyayı indirip DX11 dosyalarıyla değiştirin yeterli olacaktır.