MrtOnt

Uzman
Merhaba, bu anakartı R7 7800X3D, Gigabyte RX 9070 XT, Kingston DDR5 6000 MHz RAM'ler ile kullandığımda init problemleri yaşıyorum. Hele DPI kablosu ile hiç görüntü alamıyorum. Sorunu BIOS'a tahmin ediyorum ancak anakartın BIOS'unu güncellememe rağmen sorunlar devam ediyor. Bazen RAM'ler tanınmıyor, bazen anakart üzerindeki ekran kartı kırmızı uyarı LED'i yanıyor. RAM'ler BIOS pilini söküp giriyorum, düzelir gibi oluyor. İkinci ya da üçüncü açılışta tekrar aynı şeyler oluyor. Aslında sisteme Windows 11 kurarken hiçbir sorun yoktu, DPI kablo ile bile sistem çalışıyordu. Sürücü yüklerken sanırım anakart sürücüleri idi, bir yeniden başlatmada bir takıldı, şimdi stabilite kayboldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
HWİNFO da kingston görünüyor Bütün bilgiler uyuşuyor. Ayrıca o aparat vardı çıkardım. Nispeten daha stabil ama expo yapıp frekans 6000 olunca stabilite bozuluyor.

HWiNFO'da görünmesi önemli değil, bana iletin ki yorum yapabileyim. Bilgi paylaşmazsanız ilerlememiz mümkün olmayacaktır. Manuel Tuning işlemi uygulanacak size gerekirse, başka çözemezsiniz bu sorunu.

ZenTimings ve HWiNFO'daki A2-B2, DIMM Telemetri ve ilgili kısımların paylaşılması gerek. Rehberde de bunun üzerinde ziyadesiyle durdum. Sonrasında Manuel ayarlama yoluna gidilecek. Dual kanal EXPO sorunları varsa Contact Frame, sokette Bent pin vs. ihtimali her daim akıllarda tutulmalı. Soğutucu montajı da gözden geçirilmeli, vidalar çok sıkılmayacak.