Gigafiber bufferbloat sorunu

armann.psd

Çalışkan
Merhabalar, uzun süredir özellikle oyunlarda yaşadığım ani ping yükselmesi sorunu yaşıyorum. Birkaç araştırmam sonucu internette Waveform bufferbloat testini uyguladım ve yük altındaki ping değerlerimi analiz ettim. Görselde görebileceğiniz üzere yüksek ping değerleriyle karşılaşıyorum. Testi farklı bir cihazdan (mobil cihaz) denediğimde de aynı değerleri alıyorum.

Kendim Zyxel VMG8623 T50B modem arayüzünden QoS ayarlarını değiştirip, aldığım hızın 50 Mbps altı olacak şekilde ayarladım ama sorun çözülmemekle kalmayıp internet hızı iki haneli sayılara kadar düştü.

Bu sorunu TürkNet müşteri hizmetleriyle çözmeyi denedik ama hiçbir şekilde sorun çözülmedi. Sonrasında ekip göndermelerini talep ettim ve gelen ekip, verdikleri Zyxel VMG8623 T50B modemi ZTE H3601P v9.0 modem ile değiştirdi. İnternet hızım yükseldi, yalnız bufferbloat sorunu hâlâ devam etmekte. Verdikleri modemin arayüzünde QoS ayarı bulunmuyor (sürümü güncel olmasına rağmen), o yüzden artık elim kolum bağlandı.

Not: Wifi ile bağlanıyorum ama ethernet kablosuyla da sonuç değişmiyor sadece hız yükseliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece modem veya router ile çözülecek bir durum değil belki altyapının yetersiz yani iyi olmaması ile alakalı da olabilir bu durum, Sana sonra verilen modem bana da verildi bu testte aldığım sonuç A oldu sonra daha iyi menzil için Tplink Be400 aldım onda da aynı şekilde A aldım kablolu olarak verdikleri hız aynı.

En net çözüm Keenetic tarzı bir modem alıp ayarlarını yapmak. Ben öyle çözdüm.
Şu aralar öyle bir bütçem yok ama eğer bir çözüme varamazsam son çare olarak dediğinizi uygulayacağım. Keenetic'ten önerebileceğiniz model var mı?

Altyapıyla alakalı dedikleri de şuydu: Burada Fazla TürkNet kullanıcısı olmayabilir ve uzun süredir bağlantı gerçekleşmediği için bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
Şahsen böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum, binada benden başka birçok TürkNet kullanıcısı var. Sanırım kapılarını çalmam gerekecek

https://www.hepsiburada.com/keeneti...0-kn-2112-p-HBCV000046PB4J?magaza=Hepsiburada en basitinden bu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…