Pisicik

Uzman
Yer
Bursa
Merhaba.

2 gecedir internetimde stabilite sorunu yaşıyorum. Ping ve jitter değerleri yüksek çıkıyor. İnternet kullanılamaz hale geliyor. Gündüz hiçbir problem yok. Sebebi ne olabilir? TurkNet'in sitesinde dijital onarım yaptığımda da stabilite ve bağlantı kopma sorunu yazıyor. Gündüz tertemiz, hiçbir sorun yok. Bu garip sorunlar geçen haftalarda yaptıkları altyapı çalışmasından sonra başladı. Konum: Bursa, Osmangazi.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de hız testlerinde ilk 4-5 saniye 50-100 arası geziyor, sonra 600'ü görüyor. TurkNet şu ara kafayı yemiş, kapattıracağım gibi duruyor.

Turknet şu sıralar çok sıkıntılı. Başımdan geçeni kısaca anlatayım. Başvurduğumda 100 hız alabilirsiniz dediler. Aradan 2 3 ay geçti internette bir dalgalanma meydana geldi. Aradığımda dediler ki "hızınız 65-75 arasında dalgalanma yaptığı için biz sizin hızınızı 70'e sabitleyelim". Dedim ki "tamam". Aradan bir yıl kadar süre geçti ta ki geçen haftaya kadar sorun yoktu. Hız testi yapıyorum 65-70 çıkıyor ama internette, Twitter'da ve Instagram'da video izlerken videolar donuyor. İndirme yaparken hız çok düşük hızlarda kalıyor. Destek talebi oluşturdum ve "beni arayın" butonuna tıkladım. Bu arkadaş beni aramak yerine kendi kafasına göre "güncelledim, modeminizde reset gerçekleştirdim" gibi şeyler yazmış. Sinir katsayım arttı bu sefer destek kısmına beni arayın yazdım. Hanımefendi beni aradı ve ne dese beğenirsiniz. "İnternet hızınız 65-75 arasında dalgalanıyor biz sizin hızınızı 50'ye sabitleyelim". Sinirlendirdi bu durum beni. 100 ile başladığım internete 50 ile devam etmemi istiyorlar. "İleride benzer bir durum yaşadığımda da bu sefer 35'e mi düşürmeyi teklif edeceksiniz bu mu çözümünüz?" diye itiraz edince de "tamam ben güncelleme yapıyorum modeminizde" diyerek geçiştirmeye çalıştı. Bir de bunun üstüne sorunum çözülmeden destek kaydını kapattı. Bu şekilde nereye kadar devam edecek açıkçası bilmiyorum. Şu an rezalet durumda.