TurkNet'ten GigaFiber baglattim ve ZYXEL PMG1005-T20C model ONT cihazi kurdular.
Cihazin arayuzune erismek icin ONT'den gelen ethernet kablosunu yonlendiriciden sokup bilgisayarin ethernet portuna taktim ve elle su IP ayarlarini yaptim:
TurkNet'ten GigaFiber baglattim ve ZyXEL PMG1005-T20C model ONT cihazi kurdular.
Cihazin arayuzune erismek icin ONT'den gelen Ethernet kablosunu yonlendiriciden sokup bilgisayarin Ethernet portuna taktim ve elle su IP ayarlarini yaptim: Eki Görüntüle 190193
Hocam "maintenace > Firmware kısmında bulunan romfıle Backup butonuna tıklayarak almış olduğum yedek olan romfile. CFG üzerinden aldım."
Yukaridaki tirnak icindeki yaziyi bir arkadas bu sekilde bilgileri daha detaylı almiş.
CFG dosyasını not defteri ile açarak.
Dün tarafıma ulaşan VSOL V2802H ONT üzerinde, TurkNet tarafından verilen ZyXEL PMG1005-T20C'den almış olduğum yedek ile konfigürasyon yaptım. Fakat Device Info > PON > GPON Status kısmında, ONU Status bölümü O2-O3-O4 arasında döngü halinde değişmekte olup hiçbir zaman O5 görememekteyim.
Ekte yapmış olduğum ayarları iletiyorum.
Konu hakkında desteğinizi rica ederim.
Sorunum çözüldü:
OMCI Vendor ID ve PLOAM şifresini DEFAULT/ DEFAULT yaptığımda ve telnet üzerinden flash set HW_VENDOR_SPECINFO 5a595845 kodunu verip cfgmib...