Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mrtgld

Becerikli
Merhaba. Tekrardan başka konu açmadım benim gibi aynı GPON ONT kullanan arkadaşlara elinde yok ise yardımcı olur diye kullanma kılavuzunu ekliyorum, İngilizcedir.

"Admin, admin" olması lazım, ben öyle girmiştim.

Admin 1234'müş dediginiz gibi, IP adreslerini girdiğimiz de menüye ulastim, gerekli bilgileri aldim. SFP geldi mi kurulumu deneyecegim.

Ek olarak @Recep Baltaş hocam bendeki ONT'den bilgileri aldım videonuzu izliyorum.
Aşağıdaki bilgileri tam olarak nereye gireceğimi anlayamadım.
  • Firmware version: V1.00(abvo. 1)-----
  • Hardware version: PMG1005-T20C ( donanım sürümü dediğiniz kısım bu herhalde )
  • Mac address:98:0D:67:FB:----
  • Model name: PMG1005-T20C
  • Xpon Firmware ver: PMG1005-T20C
Vender ID: Dediğiniz kısma cihazın hangi bilgisini gireceğiz ZyXEL mi yazacağız.
Omcid version: Bu kısmada hangi seri numarası tam anlayamadım benim ONT içinden aldığım bilgiler yukarıda.
Seri numarası etiketinden bakarım bunun dışında yukarıdaki bilgilerin ekleneceği yer var mı?
ONT WAN Mac var ama lan Mac nerede ya da ikisinde de WAN Mac yazacagız.

GPON1.webp

wanı.webp

Cevap alamiyacaz herhalde neyse bakacağız çaresine artik
Merhaba arkadaşlar,
Elimde ZyXEL PMG1005-T20C SFP modülü var. Konfigürasyon ekranındaki alanlarla cihaz üzerindeki bilgileri karşılaştırdım ve ekteki iki görseli hazırladım.
İlk resimde cihazın yazılım, donanım, seri numara, GPON SN, MAC adresi gibi bilgilerini tabloya işledim. Sağ tarafta ise modülün web arayüzünden aldığım Configuration ekranı var. Burada GPON SN, vendor ID, equipment ID, ONT version ve omci version alanlarını görebiliyorsunuz.
İkinci resimde hem web arayüzü “status” ekranı hem de cihazın üzerindeki etiket bilgileri mevcut.
📌 Benim sorularım şunlar:
1. Resimlerde işaretlediğim bilgileri doğru yerlere yazmış mıyım? Yani GPON SN, Serial number, model, Mac vs. eşleştirmeler doğru mudur?
2. İlk resimde fw_setenv image0_version / image1_version / omci_version satırlarında soru işareti koyduğum kısım var. Buraya hangi bilginin yazılması gerekiyor? (Firmware mi, yoksa başka bir değer mi?)
3. Omci version kısmına cihazın hangi değerini girmeliyim?
Bu konuda tecrübeli arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. Yanlış yerde bir değer kullanmak istemiyorum.
Teşekkürler 🙏

IMG-20250922-WA0001.webp

IMG-20250922-WA0000.webp

Sayin @Majdev @Recep Baltaş hocam yardimlarinizi bekliyorim.

Bu konuya cevap alamadığıma göre elimdeki ONT cihazı ile bağlanmak net değil. Hangi bilginin nereye yazılması gerektiği de belirsiz o zaman bakalım hayırlısı diyelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam. TurkNet mi ISP? Yakın zamanda bir arkadaş da bağlandı. Ona SFP yapacağız. O zaman bir rehber video gelecek.

Merhaba hocam iki gun once SFP ile bağlandım.
Şu an kullanıyorum oldu şükür.
  • Firmware yazilimi degiştirmedim.
  • Eke bıraktığım bilgileri SFP'ye girdim.
  • Fiber kabloyu takip ISS kullani adi sifresini VLAN ID vb. bilgileri girip yeniden başlattım.
  • SFP bağlandi.
Evet TurkNet ISS GigaFiber.
Merhaba hocam iki gun once SFP ile bağlandım.
Şu an kullanıyorum oldu şükür.
  • Firmware yazilimi degiştirmedim.
  • Eke bıraktığım bilgileri SFP'ye girdim.
  • Fiber kabloyu takip ISS kullani adi sifresini VLAN ID vb. bilgileri girip yeniden başlattım.
  • SFP bağlandi.
Evet TurkNet ISS GigaFiber.
Merhabalar,

Rehber videoyu izlerken benim de kafama takılan bir noktaya denk gelmişsiniz: OMCID kısmı. Recep Bey terminalde son işlemleri yaparken OMCID’ye yazdığı bilgiyi aktif olarak kullanıyor. Bu nedenle önemli olduğunu düşünüyorum fakat elimde buna karşılık gelen bir bilgi bulunmuyor gibi görünüyor.

Elimdeki bilgileri ve hangi alana denk geldiklerini aşağıda paylaşmak istiyorum.

Arayüzden aldığım bilgiler:
  • Device name: TJ2100N-G001000
  • Serial Number: TJNW1E......
  • Firmware Version: 2.4.6.5
  • MAC Address: 9C:E9............
Cihaz arkasındaki etiket:
  • S/N: BK-2125.........
  • MAC ID: 9C:E9............
  • GPON S/N: TJNW1E......
Bu bilgilerle, videodaki alanları şu şekilde eşleştirebildiğimi düşünüyorum:
  • GPON Serial Number: TJNW1E......
  • Vendor ID: TJNW
  • Equipment ID: TJNW1E......
  • ONT Version: TJ2100N-G001000 / 2.4.6.5??
    (Bu alana siz cihazın arkasındaki seri numarasını girmişsiniz. Recep Bey ise videoda Firmware version bilgisini giriyor gibi görünüyor. Burada ikisini de deneyip hangisi çalışırsa onu kullanmayı planlıyorum.)
  • OMCID: BK-2125.........
    (Siz burada cihaz arkasındaki seri numarasını kullanmışsınız. Recep Bey'in videonun sonunda terminalde yaptığı işlemlerde bir sorun yaşadınız mı?)
  • WAN MAC: 9C:E9............
Vaktiniz varsa, sürecinizi ve bu bilgi-alan eşleştirmelerini biraz daha detaylı paylaşırsanız çok sevinirim. 28 Ekim’de @Dark Raiden , sizin doldurduğunuz alanları doldurduktan sonra 2/true hatası aldığını ve kendi açtığı bir başlıkta elinde SFP için yeterli bilginin bulunmadığı söylenmiş.

Hem SFP modülü hem de bir çevirici satın almayı planlıyorum. Bu nedenle satın almadan önce elimde işlem için yeterli veri olup olmadığını netleştirmeye çalışıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

28 Ekim’de @Dark Raiden sizin doldurduğunuz alanları doldurduktan sonra 2/true hatası aldığını ve kendi açtığı bir başlıkta elinde SFP için yeterli bilginin bulunmadığı söylenmiş.
Ben O5 aldım sonradan.

Ben O5 aldım sonradan.

Durumu çözmenize sevindim, cevabınız için de teşekkür ederim. OMCID kısmına siz de GPON ONT cihazın arkasındaki seri numarasını mı yazdınız acaba?

Son olarak

root@HUAWEI:~# fw_setenv omci_version=S243XXX
root@HUAWEI:~# fw_setenv image1_version 6BA1896SPE2C05
root@HUAWEI:~# fw_setenv image0_version 6BA1896SPE2C05

root@HUAWEI:~# firstboot<br>root@HUAWEI:~# reboot

Terminal kısmında "6BA1896SPE2C05" değerine benim GPON ONT cihazımda karşılık gelen bir değer var mı, onu anlayamadım.

@Recep Baltaş videoda kullandığı "V5R021C10S130" image version değerini aynı zamanda SFP arayüzündeki OMCID yerine de giriyor. Aslında o mantıkla baktığımızda sizin "6BA1896SPE2C05" yerine image version'da da "S243XXX" kullanmanız gerekirdi gibi anlıyorum. Bu farklılığın sebebini ve mantığını tam oturtamadım.

GPON ONT Arayüzümden aldığım bilgiler:
  • Device name: TJ2100N-G001000
  • Serial Number: TJNW1E......
  • Firmware Version: 2.4.6.5
  • MAC Address: 9C:E9............
Cihaz arkasındaki etiket:
  • S/N: BK-2125.........
  • MAC ID: 9C:E9............
  • GPON S/N: TJNW1E......
Toplayabildiğim bilgilere baktığımda, terminal adımını nasıl tamamlayabileceğimi çözemedim.

Son düzenleme:
Durumu çözmenize sevindim, cevabınız için de teşekkür ederim. OMCID kısmına siz de GPON ONT cihazın arkasındaki seri numarasını mı yazdınız acaba?
Evet.

Son olarak

root@HUAWEI:~# fw_setenv omci_version=S243XXX
root@HUAWEI:~# fw_setenv image1_version 6BA1896SPE2C05
root@HUAWEI:~# fw_setenv image0_version 6BA1896SPE2C05

root@HUAWEI:~# firstboot<br>root@HUAWEI:~# reboot

Terminal kısmında "6BA1896SPE2C05" değerine benim GPON ONT cihazımda karşılık gelen bir değer var mı, onu anlayamadım.

@Recep Baltaş 'ın videoda kullandığı "V5R021C10S130" image version değerini aynı zamanda SFP arayüzündeki OMCID yerine de giriyor. Aslında o mantıkla baktığımızda sizin "6BA1896SPE2C05" yerine image version'da da "S243XXX" kullanmanız gerekirdi gibi anlıyorum. Bu farklılığın sebebini ve mantığını tam oturtamadım.
İnanın ben de anlamadım onu. S243XXX girdiğimde hiçbir şekilde Auth olmadı.