Boş olan disklerden bir tanesine kuracağım, pişman olmayacağım. Bir işletim sistemi olması lazım. Qubes OS mu kurmalıyım sizce? Tails OS denemiştim. Qubes OS’a “en güvenli işletim sistemi” deniliyor. Peki bunu sistemime kurdum diyelim, bir sorun olur mu? Windows ve Qubes OS kullanmak istiyorum. Sadece bir disk sırf Qubes OS için olacak. Kurmaya değer mi? Diğer Linux sürümleri sanal makinelere kurulabiliyor; Kali Linux, BlackBox ve benzeri sistemler. Örnek verdim ama Qubes’i sanal makine olarak kuramadım.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
Debian 13 deneyebilirsiniz. Bugün yayınlandı.
Ne özellikler sunuyor?
- Makaleler
- 14
Saf bir Linux işletim sistemi. Varsayılan olarak sadece açık kaynak repolar açık oluyor. Bir de /sbin dizinini PATH'a eklemeyi unutma.
Saf bir Linux işletim sistemi. Varsayılan olarak sadece açık kaynak repolar açık oluyor. Bir de /sbin dizinini Path'a eklemeyi unutma.
Biliyorsundur belki. Bu aralar bazı şeylerden IP ve benzeri şeyler bulunabiliyor. Tamam beni bulan bulsun Windows kullanırken. Ama ben başka bir işletim sistemi açınca bulunmak istemiyorum. Hani gireyim X bir siteye. Alsın IP adresimi. Windows kullanırken. Ama qubes gibi bir şey kullanırken. Alamasınlar istiyorum.
Rav3nnd 4
Uzman
- Makaleler
- 4
Parrat OS'de olabilir bir göz atın.
- Makaleler
- 14
Hiçbir şey anlamadım.Biliyorsundur belki. Bu aralar bazı şeylerden IP ve benzeri şeyler bulunabiliyor. Tamam beni bulan bulsun Windows kullanırken. Ama ben başka bir işletim sistemi açınca bulunmak istemiyorum. Hani gireyim X bir siteye. Alsın IP adresimi. Windows kullanırken. Ama qubes gibi bir şey kullanırken. Alamasınlar istiyorum.
IP bilinince ne oluyormuş?Biliyorsundur belki. Bu aralar bazı şeylerden IP ve benzeri şeyler bulunabiliyor. Tamam beni bulan bulsun Windows kullanırken. Ama ben başka bir işletim sistemi açınca bulunmak istemiyorum. Hani gireyim X bir siteye. Alsın IP adresimi. Windows kullanırken. Ama qubes gibi bir şey kullanırken. Alamasınlar istiyorum.
İP’den örnek verdim. Her şey gelişti, o yüzden farklı bilgiler bulunabilir diye düşünüyorum.
- Makaleler
- 2
Çoğu kişi QubesOS'i gizlilik ve anonimlik alanında en iyisi diyor. Çünkü QubesOS tip 1 hipervizör. Yani her yeni pencerede yeni sanal makineler oluşturuyor ve diğer pencelerle alakaları kalmıyor. Bence QubesOS en iyisi kurun geçin.Boş olan disklerden bir tanesine kuracağım, pişman olmayacağım. Bir işletim sistemi olması lazım. Qubes OS mu kurmalıyım sizce? Tails OS denemiştim. Qubes OS’a “en güvenli işletim sistemi” deniliyor. Peki bunu sistemime kurdum diyelim, bir sorun olur mu? Windows ve Qubes OS kullanmak istiyorum. Sadece bir disk sırf Qubes OS için olacak. Kurmaya değer mi? Diğer Linux sürümleri sanal makinelere kurulabiliyor; Kali Linux, BlackBox ve benzeri sistemler. Örnek verdim ama Qubes’i sanal makine olarak kuramadım.
Eki Görüntüle 171641
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
RTX 3060 sistemi yükseltmek mi, sıfır OEM sistem almak mı?
- Alucardll
-