Boş olan disklerden bir tanesine kuracağım, pişman olmayacağım. Bir işletim sistemi olması lazım. Qubes OS mu kurmalıyım sizce? Tails OS denemiştim. Qubes OS’a “en güvenli işletim sistemi” deniliyor. Peki bunu sistemime kurdum diyelim, bir sorun olur mu? Windows ve Qubes OS kullanmak istiyorum. Sadece bir disk sırf Qubes OS için olacak. Kurmaya değer mi? Diğer Linux sürümleri sanal makinelere kurulabiliyor; Kali Linux, BlackBox ve benzeri sistemler. Örnek verdim ama Qubes’i sanal makine olarak kuramadım.

Eki Görüntüle 171641
Gizlilik ve güvenlik farklı kavramlardır. QubesOS güvenlik konusunda en iyi işletim sistemidir. Gizlilik konusunda ise neredeyse çoğu Linux dağıtımıyla aynıdır. Bu sebeple, gizlilik konusunda herhangi bir Linux dağıtımını indirip kullanabilirsiniz. Ben Windows'tan Linux'a yeni geçenler için Linux Mint Xfce öneririm. Xfce masaüstü ortamı; Windows'a benzer bir arayüzü olduğu, daha az sistem kaynağı kullandığı ve modern bir arayüz sunduğu için çok güzel bir masaüstü ortamıdır. QubesOS işletim sistemi daha çok devlet memurları, siber güvenlik uzmanları, hackerlar vb. tarafından kullanılır. Normal kullanıcılar da belirli amaçlar için kullanabilir. Ben özellikle kripto ve finans işlemleri için kullanılabileceğini düşünüyorum.

Gizlilik ve güvenlik farklı kavramlardır. Qubes OS güvenlik konusunda en iyi işletim sistemidir. Gizlilik konusunda ise neredeyse çoğu Linux dağıtımıyla aynıdır. Bu sebeple, gizlilik konusunda herhangi bir Linux dağıtımını indirip kullanabilirsiniz. Ben Windows'tan Linux'a yeni geçenler için Linux Mint Xfce öneririm. Xfce masaüstü ortamı; Windows'a benzer bir arayüzü olduğu, daha az sistem kaynağı kullandığı ve modern bir arayüz sunduğu için çok güzel bir masaüstü orta mıdır? Qubes OS işletim sistemi daha çok devlet memurları, siber güvenlik uzmanları, hackerlar vb. tarafından kullanılır. Normal kullanıcılar da belirli amaçlar için kullanabilir. Ben özellikle kripto ve finans işlemleri için kullanılabileceğini düşünüyorum.

Qubes OS'a whonix kurulabiliyormuş. Bu yüzden Qubes OS'u denemek istiyorum. Hem Windows hem Qubes OS nasıl kullanırım? Biliyor musunuz?

Qubes OS'a whonix kurulabiliyormuş. Bu yüzden Qubes OS'u denemek istiyorum. Hem Windows hem Qubes OS nasıl kullanırım? Biliyor musunuz?
Windows'u AppVM olarak mı yoksa normal bir işletim sistemi olarak mı kurmaktan bahsediyorsunuz? AppVM ise Qubes lOS indirip yapmanız lazım; normal işletim sistemi ise dual boot yapacaksınız.

İP’den örnek verdim. Her şey gelişti, o yüzden farklı bilgiler bulunabilir diye düşünüyorum.
Bahsettiğiniz şey sadece tarayıcı kullanırken sorun çıkarıyor. Sitelerdeki çerezler ve JavaScript ile işletim sistemi tespit edilebiliyor. Bunu, işletim sistemini değiştirmeden çözmek mümkün.