C tipi vize alınabilir ama onun da en sağlıklı yöntemi başka bir AB üyesi ülkeden örnek veriyorum Yunanistan üzerinden vize almak. İki yer de birbirini diplomatik olarak tanımıyor, halkta keza Türkleri sevmiyor. İş dışında bir zorunluluğun yoksa gitmeni kesinlikle önermem. Ayrıca telefonlar için roaming yok, bunu da unutma kesinlikle.

Son düzenleyen: Moderatör:
C tipi vize alınabilir ama onun da en sağlıklı yöntemi başka bir AB üyesi ülkeden örnek veriyorum Yunanistan üzerinden vize almak. İki yer de birbirini diplomatik olarak tanımıyor, halkta keza Türkleri sevmiyor. İş dışında bir zorunluluğun yoksa gitmeni kesinlikle önermem. Ayrıca telefonlar için roaming yok, bunu da unutma kesinlikle.

Roaming konusu sorun değil esim ile.

Türkiye'de temsilcilik yok, tanımıyoruz.
Yunanistan üzerinden Schengen alabilirseniz ancak.

Yunanistan'daki konsolosluğuna gidilerek alınabilir mi? Yunan vizesi mi gerek?
Yeşil pasaportum var Yunanistan'a vizesiz gidebiliyorum vize vermeyebilirler. KKTC'ye gideceğim temmuz gibi. Sınırdan direkt geçmek isterdim ama vize gerekmiş.

Roaming konusu sorun değil esim ile.

Yunanistan'daki konsolosluğuna gidilerek alınabilir mi? Yunan vizesi mi gerek?
Yeşil pasaportum var Yunanistan'a vizesiz gidebiliyorum vize vermeyebilirler. KKTC'ye gideceğim temmuz gibi. Sınırdan direkt geçmek isterdim ama vize gerekmiş.

Yunanistan vizesi yeter, hepsi EU bölgesi.
İstersen Bulgaristan'dan vize al. Fark etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
@5707, hususi pasaport ile Yunanistan'a giriş yaparak GKRY (ya da oradaki adı ile Kıbrıs Cumhuriyeti) Atina Büyükelçiliği üzerinden vize alabilirsiniz.

Kaynak

Not: KKTC'ye pasaportunuz ile giriş yapmayınız, kimliğiniz ile giriş yapınız. Bazı Yunanistan ve GKRY memurları KKTC mührü bulunan pasaporta onay vermeyebiliyorlar, bilginize.