Aman hocam kendinden virüslü dağıtım kurdurtmayın adama. Deepin veri satmıyoruz demeye başlasa da Çin'e ait olması bile güvensiz olmasına yeter de artar. DDE istiyorsa Ubuntu dde veya NixOS kullansın. En stabil bu iki distroda çalışıyor
Yo deepin açık kaynak virüslü değil sırf Çinlilere ırkçılık yapıyorsunuz diye deepin kötü sayılmaz beyefendi

Nixos ileri düzey teknolji meraklı kullanıcılara hitap ediyor
Ve Ubuntu dde artık geliştirilmiyor galiba 23.04 den sonra artik guncelleme almadı ilerde ne olur bilmiyorum bende Ubuntu DDE çok severdim ama artık ne yazık ki canonical terk etti sanırım. Onun yerine Ubuntu kylin de kullanılabilir.

Yo Deepin açık kaynak virüslü değil sırf çinlilere ırkçılık yapıyorsunuz diye Deepin kötü sayılmaz beyefendi.

Irkçılık değil yaptığım, yakın zamana kadar kaynak kodlarında verileri otomatikman paylaşıtığı ortaya çıkmıştı ve bilerek orada tutmaya devam ettiler. Kullanıcıların gözünün önünde verileri çaldıkları belli.

NixOS ileri düzey teknolji meraklı kullanıcılara hitap ediyor.
Ve Ubuntu dde artık geliştirilmiyor galiba 23.04'ten sonra artik guncelleme almadı ileride ne olur bilmiyorum bende Ubuntu dde çok severdim ama artık ne yazık ki canonical terk etti artık sanırım.

Ubuntu Dde'nin yeni sürümünün çıkmaması Deepin ekibinin kodları çorba etmesi. Adamlar uyarlayamadı. NixOS her ne kadar ileri düzey için olsa da kullanıcıyı değil stabiliteyi kast ettim. Hem bu dağıtımı biraz kullanmak bile Linux bilginizin artmasına olanak sağlıyor. Bunun güzel örneği Arch'ı cli ile kurmak olur. Sadece Nix değil.

Ubuntu GNOME-desktop'ta yapılan diğer GNOME kullanan dağıtımlarda da yapılsa da Ubuntu GNOME-desktop gerçekten başarılı. Ubuntu'yu kullanıcı dostu yaptığını düşünüyorum. GNOME en güzel Ubuntu da çalışıyor. Arkadaşım da GNOME'u Ubuntu üzerinde kullanmayı tercih ediyor.
Evet arkasında ticari şirket olduğu için en güvenlileri Ubuntu ve Fedora gibi. Fedora daha yeni ve Ubuntu kökleşmiş olduğu için Ubuntu tercih edeceğim.
Ubuntu LTS yüklerseniz daha stabil olur.
İlla her işletim sisteminin sorunları vardır ama lts daha stabil.

DEEPİN de güzel.
LTS yerine düz sürümü kurup güncelleme yapadan kullanmak kötü fikir mi?

Evet arkasında ticari şirket olduğu için en güvenlileri Ubuntu ve Fedora gibi. Fedora daha yeni ve Ubuntu kökleşmiş olduğu için Ubuntu tercih edeceğim.

Ubuntu için 23.04 yada 23.10 ya da 24.10 gibi LTS olmayan sürümler kullanırsan, güncelleme almaz.
Örnek: 23.04 ile 23.10 şuan güncelleme almıyor. 24.10'da çıktıysa eğer 3-4 ay sonra o da güncelleme almayacak.

LTS kurmaya gerek yok, 24.10 kurup kullanmaya başla.

Ubuntu için 23.04 ya da 23.10 ya da 24.10 gibi LTS olmayan sürümler kullanırsan, güncelleme almaz.
Örnek: 23.04 ile 23.10 şu an güncelleme almıyor. 24.10'da çıktıysa eğer 3-4 ay sonra o da güncelleme almayacak.

Kernel güncellemesi ile yeni sürüme geçer hocam, illa LTS kurup uzun süre yerinde durmasına gerek yok bence.

LTS kurmaya gerek yok, 24.10 kurup kullanmaya başla.

Kernel güncellemesi ile yeni sürüme geçer hocam, illa LTS kurup uzun süre yerinde durmasına gerek yok bence.

Ubuntu'da önerilen bir mağaza vardı snap miydi? Steam kurduktan sonra yüklü uygulamalara ellememe gerek yok zaten. Web App var mı Chromium tarayıcılar ile? Perplexity AI kurmak isterim. Bir shortcut ile AI asistan açmamın yolu var mı Linux'ta? Copilot olur GPT veya Gemini olur fark etmez.
Edit: Spotify da vardı.

Ubuntu'da önerilen bir mağaza vardı snap miydi?

Güvenlik seven kullanıcılar Snap'i kullanmak yerine siliyor. Bu yüzden başlangıçta Mint öneriyorlar. Aptden paket çekerken de snap üzerinden paketi alıyor. Kullandığınız paketler biliniyorsa snap kullanabilirsiniz bence. Paranoya seviyesinde takıntıya gerek yok bence.

Steam kurduktan sonra yüklü uygulamalara ellememe gerek yok zaten. Web App var mı Chromium tarayıcılar ile? Perplexity AI kurmak isterim. Bir shortcut ile AI asistan açmamın yolu var mı Linux'ta? Copilot olur GPT veya Gemini olur fark etmez.

Web App destekliyor bildiğim kadarı ile, Chromium veya direkt Google Chrome'da Linux üzerinde kullanılabiliyor ancak GNOME üzerinde web App deneme fırsatım olmadı. Ubuntu GNOME üzerinde varsayılan olarak kullanılabiliyor olması lazım.

Güvenlik seven kullanıcılar Snap'i kullanmak yerine siliyor. Bu yüzden başlangıçta Mint öneriyorlar. Aptden paket çekerken de snap üzerinden paketi alıyor. Kullandığınız paketler biliniyorsa snap kullanabilirsiniz bence. Paranoya seviyesinde takıntıya gerek yok bence.

Web App destekliyor bildiğim kadarı ile, Chromium veya direkt Google Chrome'da Linux üzerinde kullanılabiliyor ancak GNOME üzerinde web App deneme fırsatım olmadı. Ubuntu GNOME üzerinde varsayılan olarak kullanılabiliyor olması lazım.

Flatpak o zaman benim dediğim.
Web App güzel. İstediğim AI'ı entegre etmemin güvenli yolu var mı? Androidlerdeki Gemini gibi uygulamaları tam kontrol etmesine gerke yokta yine de bir şeyi aç dediğimde açan soru sorduğumda cevaplayan bir şey var mı?

@5707, nyarch isimli bir yapay zeka aracı vardı Linux'ta kurup kullanmadım ama bu proje terminale otomatik kod girip yürütebiliyordu. Dediğiniz bunun gibi bir şey miydi?

@5707, nyarch isimli bir yapay zeka aracı vardı Linux'ta kurup kullanmadım ama bu proje terminale otomatik kod girip yürütebiliyordu. Dediğiniz bunun gibi bir şey miydi?
Daha çok Windowstaki Copilot gibi bir şey ama Linux olduğu için sisteme entegre şeyler de vardır belki diye düsünmüştüm.