Cunku OpenBox hem X11 kullaniyor hem de siz picom ya da basla bir sey kurmazsaniz ek her yazilim kafasina gore calisir
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Yani su gorunen %0.6 islemci kullanimiyla alakali aslinda. Eger kullandigin DE/WM islemci kullanimi yuksekse oyunlarda ufak bir miktar performans kaybi yasayabilirsin ama %0.6 ile %0.3 kullanim arasinda hicbir fark olmaz.
Geraltın kılıcı
Üstün
X11 kullandığını biliyorum ancak Wayland meselesini tam anlamadım. Bu arada Picom dediğiniz program Anancy gibi bir şey mi?Cunku OpenBox hem X11 kullaniyor hem de siz picom ya da basla bir sey kurmazsaniz ek her yazilim kafasina gore calisir![]()
Yok canım o da bir kompozitör. XFCE ve X11li DElerde kullanılır.X11 kullandığını biliyorum ancak Wayland meselesini tam anlamadım. Bu arada Picom dediğiniz program Anancy gibi bir şey mi?
Geraltın kılıcı
Üstün
O zaman X11'de Picom kullanıcam.Yok canım o da bir kompozitör. XFCE ve X11li DElerde kullanılır.
Genel tercih odur, oneririm
Geraltın kılıcı
Üstün
Tam olarak kendisine bir konfigürasyon yapmam lazım mı?
Ek: Şu anda kurdum ancak aplikasyonu açılmıyor.
WM ya da DE'de kullanilacak olan oldugunu belirtmen lazim diye biliyorum, ondan sonra da bazen V-Sync ayarini elle acman gerekebiliyor slutterlardan kurtulmak icin onun disi ekstra bir ayar yok.Tam olarak kendisine bir konfigürasyon yapmam lazım mı?
Geraltın kılıcı
Üstün
Ben DE kullanıyorum. Bu arada CachyOS'da galiba kurulu olarak geliyor.WM ya da DE'de kullanilacak olan oldugunu belirtmen lazim diye biliyorum, ondan sonra da bazen V-Sync ayarini elle acman gerekebiliyor slutterlardan kurtulmak icin onun disi ekstra bir ayar yok.
Şu anda masaüstüm aşağıdaki gibi. 2 saatimi bu masaüstüne gömdüm!
Ek:Ben DE kullanıyorum. Bu arada CachyOS'da galiba kurulu olarak geliyor.
Şu anda masaüstüm aşağıdaki gibi. 2 saatimi bu masaüstüne gömdüm!
![]()
Son düzenleme:
Mavi rengini bıraz fazla seviyourum herhalde.
KDE açılış ekranını, kilit ekranını ve GRUB u bile değiştirdim.
İtiraf ediyorum bu Arch değil endeavour OS
İtiraf ediyorum bu Arch değil endeavour OS
Dosya Ekleri
Son düzenleme: