Metacritic incelemelerine bakayım dedim orada da kimi 2018 daha iyiydi demiş kimi bu sinema filmi oynanış az demiş ki God of War hakikaten bol bol animasyon kullanmayı seven bir yapım belli.
Abi sen tarihi bir oyunu alıp, Hollywood edasıyla anlatamazsın :D. İlk oyun azdı ve uçuk, kaçık sahneleri çok etkileyiciydi. İkinci oyunu çok oynamadım ama her şeyi abartmışlar yani, ondan. Bu da sıkıcı yapıyor.

Ama kötü oyun değil. Altını çizim. Piyasadaki en iyi oyunlardan.

Bende key olarak aldım dün 2 saat deneyimledim kesinlikle fiyatına değer şimdi tekrar giricem oynucam baya 10/10.

Hocam Steam takıntım var fiyatına bakmıyorum tüm popüler oyunları alıyorum param oldukça.
Benim Steam'im de de öyle rastgele ekleyen biri var beni. Tanımıyorum ama ne çıkarsa alıyor o da hesabına. Beni de öyle sandı ekledi de ben mesafeliyim, belli bir duruşum var yani. Öncelikle bu god of war evreni için ps2 ps3 alıp o eski oyunlarını oynamak daha iyi olacak gibime geliyor sırf bu nedenden dolayı zaten God of War oyunları benim takıntılık vs. düşünerek kafama göre para basacağım oyun olmaktan çıkıyor. Ha tüm serisi Steam'de olur eski yapımlarıyla zaten eskileri bitirene kadar ben ragnarök %50 indirime girer o zaman almak mantıklı ancak sadece 2018 var ve ragnarök var haliyle istesem bile ben orada tam koleksiyon yapamıyorum. Yani her şeyden önce bu Steam'den almaktan vazgeçme sebebim.

Diğer sebebi de fiyatının pahalılığı tabii. Orijinal oyun oynayacak ancak bu piyasadan oynayamayan çok insan tanıdım ve bence bu kitle içinde Epic Games bir şans. Türk Lirası satışı olması, alternatifi olmaması sebebiyle resmen Steam bağımlısı olduğumu düşünüyordum ancak Epic'in piyasaya girmesi ile açıkçası bana bağımlılık hislerimin oluşmasına gerçekten sebep oldu. Evet, berbat bir platform ama fiyat özgürlüğünü hissettim yani. God of War 2018 mesela hala uygun fiyata Steam key olarak bulunabiliyor işte buradan ne anlıyoruz ? Fiyatlar aslında Steam'in suçu değil (biraz payı var ama asıl o değil) firmalar arttırıyor. 2018 yapımı diye firma pc ekosistemine bu oyunu zaten getirir getirmez %50 indirim ile satmaya başladı God of War 2018'den bahsediyorum. Bu oyun nispeten daha yeni diye 2000 TL indirimle işte 1500 TL para istiyor. İyi de ben oyunun yeniliğine değil kendisine para veriyorum benim de derdim tam olarak bu, yoksa ortada bu kadar düşünecek bir şey yok. Şimdi düşündüğün zaman 1199 TL indirimli fiyatı arada Epic kupon veriyor 150 TL falan. Bir de cüzdanda oluyor bir miktar oyunu 1000 TL altına bile alabiliyorsun şimdi 1525 TL nerede ? 1000 TL nerede ? Tabii sonuçta 1000 TL'de bir oyuna pahalı 1525 TL'de pahalı bunu niye söylüyorum firma direkt pahalıya satıyor nedeni bu. Tüm isyanım PlayStation firmasına. Çok ikiyüzlü bence, sadece konsola pazarlayacağı oyunları pcye getirmesi de buna örnek.

Şimdi insanın aklına şu geliyor, 1. oyunu Steam'e %50 indirim ile 19 dolara satıyorsun, o zaman oyunun ederi bu. Tamam diyorsun devamı olan 2. oyuna bakıyorsun daha iyi ama acaba 20 dolar daha fazla vermeye değecek bir iyilik mi ? Bu sorunun cevabı bence hayır. Yani yanlış fiyat politikası da var bence. Steam'in mağaza farkından koyduğu ücrette oyuna göre fark ediyor.

Ayrıca Steam'de eski Steam değil, evet gelişme var vs. ama o eski tat bence kalmadı. Yine de Steam'in her hali Epic'ten iyi yine onu da söylemek isterim. Benim için Steam'den almamak için fazlaca sebep var. Şimdi Steam'den alsam kafamda sürekli bu paraya değer mi ? Sorusu olacak. Böyle oynayarakta oyundan zevk alamazsınız. Paran çoksa tamamda benim gibi 3 5 kuruşu hesaplayan oyuncu için Steam'imde tutup herkese göstermek onun incelemesini yapmak bir şeye yaramıyor. Haliyle yok topluluk var abi yok Steam işte diye mağazaya para vermeden, döviz yerine kendi paramla temiz aracı site olmadan kılçıksız alışveriş yapıp rahat kafa ile oynamak herkesin hakkı olmalı ayrıca benim Epic fiyatında da aklım kalıveriyor. Bende de takıntı olmuş, oyun 2 mağazada da ucuzda olsa Epic'e ille bakıyorum. Aklı kalmayana helal olsun. 300 TL daha az ödedim o 300 TL'ye Steamden 2 oyun alınır, kupon ile alanlar 400 500 TL daha uyguna alabiliyor 500 TL ile ne oyunlar var. Oyun AAA olunca o ufak fark bile fazla oluyor Epic ile Steam arasındaki. Ha bu tüm saydıklarımı umursamayan varsa zaten ona sazda çalsam Steam'den alır saygı duyarım. Anlayana saz anlamayana davul zurna az. Bir Dünya yazı ile fikirlerimi anlattım, biriyle konuşsam bu kadar temiz anlatamam ona bende şaşırıyorum. Tekrar söylüyorum herkese iyi oyunlar iyi bayramlar.

İlk 2 saat güzeldi birazdan giricem bitirince bi yazarım.
17. Saate geldim oyun efsane, 1500 veya 1200 TL neyse hak ediyor bence.

Son düzenleme:
Ana hikayeden ilerledim sadece birkaç yan görev yaptım.
1744206792480.webp

24 saat diyor bana epic games ama hikayenin yarısındayım ben ya. Pek yan görevde yapmadım. :unsure:
Ana hikayeden ilerledim sadece birkaç yan görev yaptım.
Eki Görüntüle 139191
30+ saatte bitecek hikaye bende. :hehehe:

Güncelleme: Oyunu bitirdim, oyunun finalinde insan kendini karışık duygular içerisinde buluyor. İçimdeki duyguların kontrolünü bu oyun benim elimden gerek kalitesi, gerek gerçekçi grafikleri, gerek ise kamera açıları ile kontrolü benden almayı başarıyor. God of War 2018'e göre açık dünyasını aşırı geliştirmişler, god of war 2018 ana hikayeyi bitirdiğinizde biraz yürüme similasyonuna dönüyordu ancak bu oyun bana resmen açık dünya olduğunu hissettiriyor. God of War 2018 yarı açık dünya ise ragnarök tam açık dünya veya ona yakın diyebilirim.
Ragnarök ŞK.webp

+20 saat bence yan içerik var yağmadığım bu oynanış süresi 3 4 saat hariç ana hikaye.

Not: Hayatımda hem GoW 2018 hem Ragnarok'a yer verdiğim için hiç pişman değilim eleştirim olacaksa 2018 kratos daha güçlü aynı zamanda Ragnarok oynanışı engelleyecek bir bug ile karşılaşmasamda açık dünyası geniş olduğundan komik glitch tarzı şeyler gördüm. Aynı zamanda 2018'de bunu anlamadım ama Ragnarok'te hikayenin ortasına doğru hikayenin nasıl evrileceğini anlıyorsunuz ayrıca forumlarda Ragnarok nereden almalıyım diye aradığım için YouTube önüme spoiler yağdırdı.:mad:

Ragnarök ŞK.webp

+20 saat bence yan içerik var yağmadığım
yapmadığım*

Son düzenleme: