Selam, hoş geldiniz. Ben eski God of War oyunlarının kamera açısını seven biriyim. God of War 2018'i oynadığımda zorlandığımı hatırlıyorum. Ragnarök'ta bu zorluğu bir kez daha yaşamamak için kamera açısını değiştirmeye karar verdim. Bu rehberde God of War: Ragnarök'un kamera açısını değiştirmeyi göstereceğim.
Öncelikle bir nexusmods hesabına ihtiyacınız var. Ücretsiz şekilde oluşturabilirsiniz. Nexusmods hesabını oluşturduktan sonra Camera Tweaks isimli mod sayfasına girin. Bu sayfada files sekmesine girmeniz gerekiyor.
Modu buradan indireceksiniz. Modun çalışması için modloadera ihtiyacınız olacak. Eğer halihazırda modloader yüklü değilse öncelikle modloader yüklemeniz gerek. Modloader yüklemek için optional files kısmındaki ModLoader-GitlabCl-RagnarokCameraTweaks dosyasını manual download tuşuna basarak indirebilirsiniz.
Modloader indirdikten sonra içindeki mod_loader.ini ve xinput1_4.dll dosyasını God of War: Ragnarök'un kurulu olduğu yere atın. Böylece modloader kurmuş oluyorsunuz. Sıra kamera ayarlamada modunda. Bu modu ise main files kısmındaki RagnarokCameraTweaks dosyasını indirerek kuruyorsunuz. İndirdiğiniz .rar dosyasının içindeki RagnarokCameraTweaks klasörünü ve RagnarokCameraTweaks.dll dosyasını oyunun kurulu olduğu yere atın. Bu adımlardan sonra mod kurulumunu tamamladınız.
Kamera ayarlarını ise RagnarokCameraTweaks klasörünün içindeki config.ini yapılandırma dosyasından ayarlıyorsunuz.
- x değeri ile kameranın yatay düzlemdeki yerini belirliyorsunuz. Yani kameranın Kratos'un sağında veya solunda olma derecesini ayarlıyorsunuz.
- y değeri ile kameranın dikey düzlemdeki yerini belirliyorsunuz. Yani kameranın Kratos'a olan yüksekliğini ayarlıyorsunuz.
- z değeri ise kameranın uzaklığını ayarlıyor. Yani kameranın Kratos'tan ne kadar uzakta olduğunu ayarlıyorsunuz.
- fov değeri ise kameranın derinliğini ayarlar. Değeri arttırdıkça kamera uzaklaşır ve daha fazla alan görürsünüz.
- x değerini eksilttikçe kamera sola, arttırdıkça sağa gidiyor. Değeri negatif de yapabilirsiniz. x * -0.2 gibi.
- y değerini eksilttikçe kamera yukarı, arttırdıkça aşağı gidiyor. Değeri yine negatif yapabilirsiniz. y - 8 gibi.
- z değerini eksilttikçe kamera Kratos'a doğru yaklaşıyor, arttırdıkça Kratos'tan uzaklaşıyor. Değeri yine negatif yapabilirsiniz. z - 1 gibi ancak ne işinize yarar bilmem. Oyunu göremiyorsunuz çünkü.
- fov değerini ise eksilttikçe kamera Kratos'a doğru yaklaşıyor ancak z değerinden farklı olarak görüş alanınız daralıyor. Değeri yine negatif yapabilirsiniz. fov - 10 gibi.
X değerini buradan;
Y değerini buradan;
Z değerini buradan;
FOV'u da buradan görebilirsiniz.
Bu modda bazı sorunlar olabiliyor. Bazı bulmacalarda kamera açısından dolayı bulmacayı çözemeyebiliyorsunuz. Bunun örneği Vanaheim'da Terk Edilmiş Köy'deki kırık köprü. Kılıçlarınız ile çalı yakıp karşıya geçtiğiniz yer. Mesela burada bu modu kapatmak zorunda kaldım. Tam olarak nerelerde bu sorun var veya hangi değerden dolayı bozuluyor bilmiyorum. Yaşadığım yerlerde ayarları orijinal değerlerine çekiyorum sadece. Orijinal değerleri, değerlerin üstünde bulabilirsiniz ama ben yine de göremeyenler için buraya not düşeyim.
- x değerinin orijinal değeri x = 18.0
- y değerinin orijinal değeri y = 0, -14.8
- z değerinin orijinal değeri z = 2.1
- fov değerinin orijinal değeri fov = 78
- x = x
- y = y
- z = z
- fov = fov yazabilirsiniz. Aynı kapıya çıkıyor.
Son düzenleyen: Moderatör: