Ryzen 3 3100 - RX 6600 sistemim var. God of War oyununda bazı bölgelerde CPU Kullanımı artıyor ve GPU Kullanımı düşmeye başlıyor. RDR2 Saint Denis bölgesinde aynı şekilde. FPS düşmeye başlıyor, CPU sıcaklığı 90 dereceye kadar çıkıyor. Saint Denis'ten çıktıktan sonra normale dönüyor. Darboğaz falan mı yapıyor? Yapıyorsa BIOS'tan ayarı var mı?
Detaylar
Kim cevapladı?İşlemcinin 90°’ye çıkması kesinlikle normal değil. İlk olarak işlemci soğutucusunu iyileştirmenizde fayda var. Mevcut soğutucu stok soğutucu ise daha iyi bir stok soğutucuya geçebilirsiniz.
Buna ek olarak işlemcinizin darboğaz yaptığını kesinlikle söyleyebilirim. 3100 düşük bir işlemci kalıyor bu tür oyunlar için fakat sorunu çözmek için grafik ayarlarınızı yükseltebilirsiniz. Grafik ayarlarını yükseltmek işlemci yükünü azaltacaktır. Bu belki bir nebze olsun yardımcı olabilir.
Buna ek olarak işlemcinizin darboğaz yaptığını kesinlikle söyleyebilirim. 3100 düşük bir işlemci kalıyor bu tür oyunlar için fakat sorunu çözmek için grafik ayarlarınızı yükseltebilirsiniz. Grafik ayarlarını yükseltmek işlemci yükünü azaltacaktır. Bu belki bir nebze olsun yardımcı olabilir.
Teşekkür ederim cevap için, grafikleri en yükseğe almıştım zaten. Özellike O şehirde oluyor CPU artışı ve 90 derece, normal sıcaklığı 80 derecelerde yine fazla tabi. God of war ise sadece CPU Kullanımı artıyor sıcaklık artmıyor.İşlemcinin 90°’ye çıkması kesinlikle normal değil. İlk olarak işlemci soğutucusunu iyileştirmenizde fayda var. Mevcut soğutucu stok soğutucu ise daha iyi bir stok soğutucuya geçebilirsiniz.
80 derece de böyle bir işlemci için yüksek. Dediğim gibi ilk olarak işlemci soğutucunu değiştir. İleride işlemciyi yükselttiğinde de yetecek bir soğutucu al.
Yani hocam sıcaklık fazla olduğu için mi FPS düşmesi, kasma hissi, anlık droplar oluyor.80 derece de böyle bir işlemci için yüksek. Dediğim gibi ilk olarak işlemci soğutucunu değiştir. İleride işlemciyi yükselttiğinde de yetecek bir soğutucu al.
Yeni işlemci almayı şu an düşünmüyorum hocam. İleride alabilirim.Ben paran varsa direkt soğutucuyla beraber yeni işlemci almanı da öneririm.