Domain adressimi GoDaddy'den almam mantıklı mı? İçerisinde hazır şablonlar var sanırım pek bilmiyorum.
Kendi web sitemi yapacak donanım ve bilgiye sahip değilim ama info@şirketismi.com uzantılı maile ihtiyacım var yapacağım en mantıklı şey ne olur?
Bir de yani site ismini yazınca boş sayfa cıksın istemiyorum ne yapmamı önerirsiniz arkadaşlar?
Domain adresi için söylüyorum zamanında almış biri olarak, Godady bazı adreslerde ilk yıl için 1 TL gibi bir fiyat veriyordu sanırım ama sonraki yıllar için çok pahalı gereksiz haberin olsun.
GoDaddy inanılmaz pahalı. Normalde Netvay'i öneririm ama orada da domain fiyatları çok uçuk. IHS'ye bakabilirsiniz. Kurumsal mail için de çok ekstrem bir şey yapmanıza gerek yok, web hosting alarak panelden kendinize mail oluşturabilirsiniz.
Emin değilim ama bu dediğiniz hazır şablonlar muhtemelen ek ücrete tabidir. Bunun yerine Hugo gibi servisleri ücretsiz kullanarak bir site ayarlayabilirsiniz. Düzenleme yapmanız gerekir ama rahatça rehber vs. bulabilirsiniz bu konuda.
Aslında site kurmak için Wordpress gayet iyi bir seçenek. Wp'nin de içinde hazır şablonlar var.
WordPress'in ücretli sürümü de mevcut şablonlar için, eklentiler için ancak ücretsiz sürümde de gayet iyi şeyler ortaya çıkabiliyor. Mesela benim bir sitem var Wordpress ile kurulan. Buraya atmıyorum ancak araştırarak neler yapabileceğini görebilirsin. Eğer CSS, JS, HTML gibi şeylerle uğraşmam ancak sınırlamalara da kafayı takmam dersen Wordpress güzel bir araç.
Domain adresi için söylüyorum zamanında almış biri olarak, Godady bazı adreslerde ilk yıl için 1 TL gibi bir fiyat veriyordu sanırım ama sonraki yıllar için çok pahalı gereksiz haberin olsun.
3 yıllık satın alım için 1 kuruş istiyor o şekilde satın alsam zaten eğer işlerim iyi giderse yıllık vereceğim pek gözüme batmayabilir diye düşündüm atıyorum x sitelerinde 200 lira domain ücreti varken burada 1k versem zoruma gitmez yani tek istediğim aslında girince kötüde olsa bi ön sayfa görsün insanlar, aslında benim gibi birisine ikas daha iyi gider ama domaim.myikas.com yazıyor sanırım orada da
Aslında site kurmak için Wordpress gayet iyi bir seçenek. Wp'nin de içinde hazır şablonlar var.
WordPress'in ücretli sürümü de mevcut şablonlar için, eklentiler için ancak ücretsiz sürümde de gayet iyi şeyler ortaya çıkabiliyor. Mesela benim bir sitem var Wordpress ile kurulan. Buraya atmıyorum ancak araştırarak neler yapabileceğini görebilirsin. Eğer CSS, JS, HTML gibi şeylerle uğraşmam ancak sınırlamalara da kafayı takmam dersen Wordpress güzel bir araç.
Dostum yazılım bilgim 0, pet shop ve cicekci işletmem var, web sitesini petshop için kuracağım wp dediğin sanırım amazonun aws, domaini de oradan mı alıyorum yoksa domain i alıp oraya mı geciriyorum? inan hiç pek bilgiye sahip değilim o yüzden soruyorum
Dostum yazılım bilgim 0, pet shop ve cicekci işletmem var, web sitesini petshop için kuracağım wp dediğin sanırım amazonun aws, domaini de oradan mı alıyorum yoksa domain i alıp oraya mı geciriyorum? inan hiç pek bilgiye sahip değilim o yüzden soruyorum
Wordpress'i öğrenirsen kolay hocam. Wordpress'te yazılıma ihtiyaç yoktur. Şablon gibi düşün, hem Wordpress birçok şeyi de kolaylaştırıyor. Her yerde eğitim bulabilirsin hakkında. Ben gerçek hayatta bir kursa gidip oradan öğrendim mesela.
Yalnız güvenlik eklentileri var onları da kurmaya dikkat et benden söylemesi.