DPI sansürünü aşarak engellenmiş sitelere girmenin yolunu açan bir takım yazılımlar var, bunlardan en bilineni GoodbyeDPI. Discord'a girmenin yolu diye bir çok kanalda anlatıldı. Ben de bu yazılımın alternatifi olan ByeDPI nasıl kullanılır, neden GoodbyeDPI yerine kullanmak isteyebilirsiniz bundan bahsedeceğim.

GoodbyeDPI varken neden ByeDPI kullanayım?

GoodbyeDPI sistem geneli çalışıp bir yeri düzeltirken bir yeri bozabiliyor. Discord'a girmenizi sağlarken oynadığınız oyunu kötü etkileyebiliyor. ByeDPI ise sistem geneli çalışmıyor. Ayrıca GoodbyeDPI'ın hiç çalışmadığını rapor eden kullanıcılar da var. ByeDPI onlar için alternatif olabilir.

Her şeyden önce DNS!

Bu yazılımların çalışması için özel DNS kullanmak gerekli. Windows üzerinde standart DNS değiştirme işlemi bazen yeterli gelse de ben YogaDNS kurup DNS over HTTPS kullanmayı tercih ediyorum.

ByeDPI SOCKS5 Proxy ile çalışır.

Buradan ByeDPI github sayfasına ulaşıp indirebilirsiniz.
Çalıştırıldığında varsayılan hali ile 127.0.0.1:1080 üzerinde SOCKS5 proxy oluşturur. Uygulamalarımızı bu proxy üzerinden çalıştırmamız gereklidir. Bunun için Firefox içinde ayar mevcut. Ayrıca Chromium tabanlı tarayıcılarda da FoxyProxy kullanılabilir.

Roblox ve Discord Uygulamalarını ByeDPI ile açma

Uygulamalarımızı ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlendirmek için kullanacağımız uygulamanın adı Proxifyre.

Öncelikle Proxifyre'nin çalışması aşağıdakilerin kurulması gerek.
Windows Packet Filter
Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022

Yukarıdakileri kurduktan sonra Buradan x64 olanı indirin ve bir klasöre çıkarın.

Hangi uygulamaları proxy'e (ByeDPI) yönlendireceğimizle ilgili bir json dosyası oluşturacağız. Proxifyre klasörüne girin ve bir metin dosyası oluşturup adını app-config.json yapın ve aşağıdaki metni yapıştırın.

Kod:
{
    "logLevel": "Info",
    "proxies": [
        {
            "appNames": ["roblox", "discord"],
            "socks5ProxyEndpoint": "127.0.0.1:1080",
            "supportedProtocols": ["TCP", "UDP"]
        }
    ]
}

Untitled (z4q0b8si) - PasteCode.io (alternatif)

İsteğe göre appNames kısmına uygulama ekleyebilirsiniz. Proxifyre.exe dosyasını çalıştırdıktan sonra artık config dosyasına yazdığınız uygulamalar ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlenecek ve DPI sansürünü atlatacak.

Tüm kullanımları videoda anlattım

Son düzenleme:
Hocam güzel rehber olmuş elinize sağlık rehberi deneyeceğim yalnız size sorum olacak Roblox gibi yasaklanmış uygulamalarda işe yarar mı?

Hocam güzel rehber olmuş elinize sağlık rehberi deneyeceğim yalnız size sorum olacak Roblox gibi yasaklanmış uygulamalarda işe yarar mı?
Uygulamaları SOCKS5 proxy kullanmaya zorlamak için Injectsocks uygulaması var. Discord'u bu şekilde açtım ama Roblox denemedim. Belki onda da işe yarar.

Uygulamaları socks5 proxy kullanmaya zorlamak için ınjectsocks uygulaması var. Discord'u bu şekilde açtım ama Roblox denemedim. Belki onda da işe yarar.

Hocam çok anlamıyorum bu işlereden ama down/up hızına etki eder mi injectsocks.

Hemen byedpi - turkey ismiyle forklayıp readme. Md dosyasını Türkçeye çevirip prim kasmalısınız.

Hocam GoodbyeDPI'dan bahsediyorsanız en azından birkaç parametre eklemişler gene de install dosyasını orijinal GoodbyeDPI dosyasında kurup açıyordum bu araç güzelse bundan devam ederim.

Hocam çok anlamıyorum bu işlereden ama down/up hızına etki eder mi injectsocks.
Hayır etki etmez. Çalışma mantığı şöyledir, ByeDPI paketlerde oynama yaparak DPI'ı atlatan bir geçit oluşturur, bunu sistem geneli yapmaz. Eğer sen paketlerini o geçitten geçirmeyi tercih edersen DPI'ı atlatırsın. ByeDPI açtığı geçit 127.0.0.1:1080 portudur, Injectsocks ise istediğin uygulamanın paketlerini o geçitten geçirmene yarar.

Hayır etki etmez. Çalışma mantığı şöyledir, byedpı paketlerde oynama yaparak DPI'ı atlatan bir geçit oluşturur, bunu sistem geneli yapmaz. Eğer sen paketlerini o geçitten geçirmeyi tercih edersen DPI'ı atlatırsın. Byedpı açtığı geçit 127.0.0.1:1080 portudur, ınjectsocks ise istediğin uygulamanın paketlerini o geçitten geçirmene yarar.

Teşekkürler hocam kuruyorum şimdi Roblox ile ilgili feedback veririm birazdan.

Discord web sitesi ve uygulaması çalıştı ama Roblox maalesef açılmadı.

1738762527908.webp

Sol paketim 16Mbps zaten gelen 13'dü up/down hızına etkisi yok.

1738762634550.webp

Son düzenleme:
Roblox'u ben de kullanamadım Injectsocks DLL Injection failed dedi. Roblox'u kullanabilmek için ByeDPI'ı sistem geneli yapmak lazım onun için de çok program aradım ama sadece Proxyfier çalıştı, o da ücretli program malesef.

Roblox için ByeDPI'ı Proxyfier ile sistem geneli yapıp kullanmak gerek kısaca.

@GattarX alternatif uygulama arayışındayım.

Son düzenleme:
Roblox'u ben de kullanamadım ınjectsocks DLL ınjection failed dedi. Roblox'u kullanabilmek için byedpı'ı sistem geneli yapmak lazım onun için de çok program aradım ama sadece proxyfier çalıştı, o da ücretli program maalesef.

Roblox için byedpı'ı proxyfier ile sistem geneli yapıp kullanmak gerek kısaca.

@GattarX alternatif uygulama arayışındayım.

Hocam proxy direk kullanıp uğraşmamakta tercih rehberlerinizi bekliyorum hocam beni de etiketlersiniz.