DPI sansürünü aşarak engellenmiş sitelere girmenin yolunu açan bir takım yazılımlar var, bunlardan en bilineni GoodbyeDPI. Discord'a girmenin yolu diye bir çok kanalda anlatıldı. Ben de bu yazılımın alternatifi olan ByeDPI nasıl kullanılır, neden GoodbyeDPI yerine kullanmak isteyebilirsiniz bundan bahsedeceğim.

GoodbyeDPI varken neden ByeDPI kullanayım?

GoodbyeDPI sistem geneli çalışıp bir yeri düzeltirken bir yeri bozabiliyor. Discord'a girmenizi sağlarken oynadığınız oyunu kötü etkileyebiliyor. ByeDPI ise sistem geneli çalışmıyor. Ayrıca GoodbyeDPI'ın hiç çalışmadığını rapor eden kullanıcılar da var. ByeDPI onlar için alternatif olabilir.

Her şeyden önce DNS!

Bu yazılımların çalışması için özel DNS kullanmak gerekli. Windows üzerinde standart DNS değiştirme işlemi bazen yeterli gelse de ben YogaDNS kurup DNS over HTTPS kullanmayı tercih ediyorum.

ByeDPI SOCKS5 Proxy ile çalışır.

Buradan ByeDPI github sayfasına ulaşıp indirebilirsiniz.
Çalıştırıldığında varsayılan hali ile 127.0.0.1:1080 üzerinde SOCKS5 proxy oluşturur. Uygulamalarımızı bu proxy üzerinden çalıştırmamız gereklidir. Bunun için Firefox içinde ayar mevcut. Ayrıca Chromium tabanlı tarayıcılarda da FoxyProxy kullanılabilir.

Roblox ve Discord Uygulamalarını ByeDPI ile açma

Uygulamalarımızı ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlendirmek için kullanacağımız uygulamanın adı Proxifyre.

Öncelikle Proxifyre'nin çalışması aşağıdakilerin kurulması gerek.
Windows Packet Filter
Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022

Yukarıdakileri kurduktan sonra Buradan x64 olanı indirin ve bir klasöre çıkarın.

Hangi uygulamaları proxy'e (ByeDPI) yönlendireceğimizle ilgili bir json dosyası oluşturacağız. Proxifyre klasörüne girin ve bir metin dosyası oluşturup adını app-config.json yapın ve aşağıdaki metni yapıştırın.

Kod:
{
    "logLevel": "Info",
    "proxies": [
        {
            "appNames": ["roblox", "discord"],
            "socks5ProxyEndpoint": "127.0.0.1:1080",
            "supportedProtocols": ["TCP", "UDP"]
        }
    ]
}

Untitled (z4q0b8si) - PasteCode.io (alternatif)

İsteğe göre appNames kısmına uygulama ekleyebilirsiniz. Proxifyre.exe dosyasını çalıştırdıktan sonra artık config dosyasına yazdığınız uygulamalar ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlenecek ve DPI sansürünü atlatacak.

Tüm kullanımları videoda anlattım

Son düzenleme:
Hocam sırf size teşekkür edebilmek için siteye üye oldum Allah razı olsun sizden. Uydunet 2 gündür cloudflare i engelledi discorda giremiyordum. Çözümünle işi hallettim yalnız proxifier kullandım ben discorda aktarmak için. Yağ gibi çalışıyor çok teşekkürler.

KDE Plasma'da Sistem Ayarları, Wifi ve İnternet, Vekil kısmına gelip sonuncu seçeneği seçip SOCKS vekili kısmında 1. yere 127.0.0.1 ikinci yere 1080 yazarsanız sistem genelinde kullanabilirsiniz. Ama önce ByeDPI indirip servisini aktifleştirmeniz gerekiyor.

KDE Plasma'da Sistem Ayarları, Wifi ve İnternet, Vekil kısmına gelip sonuncu seçeneği seçip SOCKS vekili kısmında 1. yere 127.0.0.1 ikinci yere 1080 yazarsanız sistem genelinde kullanabilirsiniz. Ama önce ByeDPI indirip servisini aktifleştirmeniz gerekiyor.
Bu Linux için diye biliyorum ama. Windows sürümü mü var hocam?

Hocam sırf size teşekkür edebilmek için siteye üye oldum Allah razı olsun sizden. Uydunet 2 gündür cloudflare i engelledi discorda giremiyordum. Çözümünle işi hallettim yalnız proxifier kullandım ben discorda aktarmak için. Yağ gibi çalışıyor çok teşekkürler.
Discord için yöntem var aslında proxifier ile tüm sisteme yaymaya gerek yok. Injectsocks ile hallediliyor. Video çekmiştim aslında ama daha yüklemedim. Ayrı konu açacaktım onun için ama buradan da atayım.

Konuşarak video çekemiyorum kusura bakmayın not defterine yazıyorum.

Olmadıysa söyleyin bir yöntem daha var Discord için.

Son düzenleme:

Discord için yöntem var aslında proxifier ile tüm sisteme yaymaya gerek yok. Injectsocks ile hallediliyor. Video çekmiştim aslında ama daha yüklemedim. Ayrı konu açacaktım onun için ama buradan da atayım.

Bence rahat sekilde konusmayı dene videolarda izleyiciler seni daha çok izler ve daha çok dinler dene.

Roblox'u ben de kullanamadım Injectsocks DLL Injection failed dedi. Roblox'u kullanabilmek için ByeDPI'ı sistem geneli yapmak lazım onun için de çok program aradım ama sadece Proxyfier çalıştı, o da ücretli program malesef.

Roblox için ByeDPI'ı Proxyfier ile sistem geneli yapıp kullanmak gerek kısaca.

@GattarX alternatif uygulama arayışındayım.

merhaba bende bu programı test ettim ama dll failed dedi injectsock5 de video çektim bide

Son düzenleme:

merhaba bende bu programı test ettim ama dll failed dedi injectsock5 de video çektim bide

Merhaba hocam videoyu izledim, benim videoyu çektiğim Windows sürümü de 24H2 olması lazım. O bilgisayar okulda olduğu için şimdi bakamıyorum. Discord'u 3 bilgisayarda denedim hiç DLL injection hatası görmemiştim. Bir de Discord'un portable sürümü var, onunla deneyebilir misin?

Şu adımları takip eder misin?

• ByeDPI açık olsun
  • Varsayılan tarayıcıda FoxyProxy aktif olsun, Discord ilk açıldığında tarayıcıya bir link gönderdiği için sıkıntı çıkmasın.
  • Portable Discord kur, çalıştırma
  • 64 bit İnjector ile discord-portable.exe dosyasının kısayolunu oluştur.
  • İnject edilmiş kısayolu çalıştır.
  • Discord açılıp QR kodun gözükmesi lazım.

@alimali buraya IP ve port girerseniz belki sistem geneli çalışabilir. Denemedim ama.
1000017387.webp

1000017388.webp

Merhaba hocam videoyu izledim, benim videoyu çektiğim Windows sürümü de 24H2 olması lazım. O bilgisayar okulda olduğu için şimdi bakamıyorum. Discord'u 3 bilgisayarda denedim hiç DLL injection hatası görmemiştim. Bir de Discord'un portable sürümü var, onunla deneyebilir misin?

Şu adımları takip eder misin?

• ByeDPI açık olsun
  • Varsayılan tarayıcıda FoxyProxy aktif olsun, Discord ilk açıldığında tarayıcıya bir link gönderdiği için sıkıntı çıkmasın.
  • Portable Discord kur, çalıştırma
  • 64 bit İnjector ile discord-portable.exe dosyasının kısayolunu oluştur.
  • İnject edilmiş kısayolu çalıştır.
  • Discord açılıp QR kodun gözükmesi lazım.
bunun video sunuda çekcem

Hocam proxifier ın zaten özelliklerinden biri tek uygulamaya aktarabilmek. Tüm sisteme açmak zorundasınız diye bir durum yok karıştırıyorsunuz başka bir şey ile sanırım :)