DPI sansürünü aşarak engellenmiş sitelere girmenin yolunu açan bir takım yazılımlar var, bunlardan en bilineni GoodbyeDPI. Discord'a girmenin yolu diye bir çok kanalda anlatıldı. Ben de bu yazılımın alternatifi olan ByeDPI nasıl kullanılır, neden GoodbyeDPI yerine kullanmak isteyebilirsiniz bundan bahsedeceğim.

GoodbyeDPI varken neden ByeDPI kullanayım?

GoodbyeDPI sistem geneli çalışıp bir yeri düzeltirken bir yeri bozabiliyor. Discord'a girmenizi sağlarken oynadığınız oyunu kötü etkileyebiliyor. ByeDPI ise sistem geneli çalışmıyor. Ayrıca GoodbyeDPI'ın hiç çalışmadığını rapor eden kullanıcılar da var. ByeDPI onlar için alternatif olabilir.

Her şeyden önce DNS!

Bu yazılımların çalışması için özel DNS kullanmak gerekli. Windows üzerinde standart DNS değiştirme işlemi bazen yeterli gelse de ben YogaDNS kurup DNS over HTTPS kullanmayı tercih ediyorum.

ByeDPI SOCKS5 Proxy ile çalışır.

Buradan ByeDPI github sayfasına ulaşıp indirebilirsiniz.
Çalıştırıldığında varsayılan hali ile 127.0.0.1:1080 üzerinde SOCKS5 proxy oluşturur. Uygulamalarımızı bu proxy üzerinden çalıştırmamız gereklidir. Bunun için Firefox içinde ayar mevcut. Ayrıca Chromium tabanlı tarayıcılarda da FoxyProxy kullanılabilir.

Roblox ve Discord Uygulamalarını ByeDPI ile açma

Uygulamalarımızı ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlendirmek için kullanacağımız uygulamanın adı Proxifyre.

Öncelikle Proxifyre'nin çalışması aşağıdakilerin kurulması gerek.
Windows Packet Filter
Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022

Yukarıdakileri kurduktan sonra Buradan x64 olanı indirin ve bir klasöre çıkarın.

Hangi uygulamaları proxy'e (ByeDPI) yönlendireceğimizle ilgili bir json dosyası oluşturacağız. Proxifyre klasörüne girin ve bir metin dosyası oluşturup adını app-config.json yapın ve aşağıdaki metni yapıştırın.

Kod:
{
    "logLevel": "Info",
    "proxies": [
        {
            "appNames": ["roblox", "discord"],
            "socks5ProxyEndpoint": "127.0.0.1:1080",
            "supportedProtocols": ["TCP", "UDP"]
        }
    ]
}

Untitled (z4q0b8si) - PasteCode.io (alternatif)

İsteğe göre appNames kısmına uygulama ekleyebilirsiniz. Proxifyre.exe dosyasını çalıştırdıktan sonra artık config dosyasına yazdığınız uygulamalar ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlenecek ve DPI sansürünü atlatacak.

Tüm kullanımları videoda anlattım

Son düzenleme:
Hocam proxifier ın zaten özelliklerinden biri tek uygulamaya aktarabilmek. Tüm sisteme açmak zorundasınız diye bir durum yok karıştırıyorsunuz başka bir şey ile sanırım :)
Tüm sisteme yayma özelliği de var o yüzden ben onu düşündüm direkt. Hatta sadece proxifier yapabiliyor bu işi. Proxifier ücretli olduğu için kullanmak istemeyen videoda gösterdiğim şekilde Discord açabilir.

Sistem geneli için aslında GoodbyeDPI kullanabilirsin, GoodbyeDPI çalışmıyor mu? Byedpı'ı sistem geneli yapmanın yolu Proxifier'den başka yok gibi.

Hocam kusura bakmayın bu aralar salgın var yeni iyileştim GoodbyeDPI başta bahsettiğim gibi byedpi ile aynı programları çalıştırıyor bugün içinde proxifier denerim inşallah.

Arkadaşlar müjde! :)
Çok aradım ama sonunda istenilen uygulamaları ByeDPI'a yönlendirebileceğim ücretsiz bir yöntem buldum. Discord da Roblox da sıkıntısız çalışıyor bu yöntemle.

İstenilen uygulamaları ByeDPI ile açma.

Başlamadan önce:

Windows Packet Filter kurun

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022 kurun

Uygulamanın adı proxifyre. Buradan x64 olanı indirin ve bir klasöre çıkarın.

Hangi uygulamaları proxy'e (ByeDPI) yönlendireceğimizle ilgili bir json dosyası oluşturacağız. Proxifyre klasörüne girin ve bir metin dosyası oluşturup adını app-config.json yapın ve aşağıdaki metni yapıştırın.

Kod:
{ "logLevel": "Info", "proxies": [ { "appNames": ["roblox", "discord"], "socks5ProxyEndpoint": "127.0.0.1:1080", "supportedProtocols": ["TCP", "UDP"] } ] }

İsteğe göre appNames kısmına uygulama ekleyebilirsiniz.

Proxifyre.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırdıktan sonra artık config dosyasına yazdığınız uygulamalar ByeDPI'ın açtığı proxy'e yönlenecek ve DPI sansürünü atlatacak.

Bu yöntemle hem Roblox hem Discord sıkıntısız açıldı. ByeDPI çalışır durumda olsun tabi unutmayın.

@GattarX @maeglinsaralond @Meksii3o3o3

1739024230797.webp

Arkadaşlar müjde! :)
Çok aradım ama sonunda istenilen uygulamaları byedpı'a yönlendirebileceğim ücretsiz bir yöntem buldum. Discord da Roblox da sıkıntısız çalışıyor bu yöntemle.

istenilen uygulamaları byedpı ile açma.

Başlamadan önce:

Windows Packet Filter kurun

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022 kurun

Uygulamanın adı proxifyre. Buradan X64 olanı indirin ve bir klasöre çıkarın.

Hangi uygulamaları Proxy'e (byedpı) yönlendireceğimizle ilgili bir JSON dosyası oluşturacağız. Proxifyre klasörüne girin ve bir metin dosyası oluşturup adını App-Config. JSON yapın ve aşağıdaki metni yapıştırın.

Kod:
{ "logLevel": "Info", "proxies": [ { "appNames": ["roblox", "discord"], "socks5ProxyEndpoint": "127.0.0.1:1080", "supportedProtocols": ["TCP", "UDP"] } ] }

İsteğe göre appnames kısmına uygulama ekleyebilirsiniz.

Proxifyre.exe dosyasını yönetici olarak çalıştırdıktan sonra artık Config dosyasına yazdığınız uygulamalar byedpı'ın açtığı Proxy'e yönlenecek ve DPI sansürünü atlatacak.

Bu yöntemle hem Roblox hem Discord sıkıntısız açıldı. Byedpı çalışır durumda olsun tabii unutmayın.

@GattarX @maeglinsaralond @Meksii3o3o3

Hocam olmadı acaba Roblox'un sistemdeki yolunu mu göstersek?

Emin olmak için soruyorum. İlk mesajdaki videodaki gibi FoxyProxy yardımıyla roblox.com sitesine girebiliyor musun? Ondan emin olalım sonra devam edelim.
1739025175164.webp

Açılmasını bekledim hocam açılmadı.

Hocam biraz bekledim açıldı.

@alimali, hocam web site üzerinden tıklayınca açılıyor çözüldü teşekkür ederim.

Son düzenleme: