Selamlar.
Eğer Zapret kullandıysanız biliyorsunuzdur. Zapret kendi uygun ayarınızı bulabilmek için "blockcheck.sh" adında bir betiğe sahiptir. Bu sayede siz fazla bir şey yapmadan bu betik deneme yanılma yoluyla size uygun konfigürasyonu bulmaya çalışır.
Bunu GoodbyeDPI için uyarlamak istedim ve yapay zeka yardımıyla şu an iyi bir düzeye ulaştığını söyleyebilirim. Nasıl çalıştığından bahsedeyim.
Öncelikle
blockcheck.bat dosyasına sağ tıklayıp
yönetici olarak çalıştırıyorsunuz.
Test edilecek siteler: Bu kısımda GoodbyeDPI'ın hangi sitelerdeki engeli aşmasını istediğini belirtiyorsunuz. Birden fazla site belirtmek için araya boşluk veya virgül koyabilirsiniz. Örnek:
discord.com roblox.com veya
discord.com,roblox.com gibi. Ayrıca testte başarılı sonuçlar elde ettiğinizde, GoodbyeDPI'ın belirlediği o ayarlar sadece belirlediğiniz siteler için çalışır. Bunun için
--blacklist argümanını kullanır. Bu sayede internet bağlantınız diğer girdiğiniz sitelerden etkinlenmez.
Maksimum deneme sayısı: Burada ise testin toplam kaç kere deneme yapmasını istediğinizi belirtiyorsunuz. Eğer DPI'ın çok sıkı olduğu bir ISP'ye sahipseniz bu değeri yüksek tutmanızda fayda var. Ancak şunu da belirteyim, ne kadar yüksek tutarsanız test de bir o kadar uzun sürer.
Zaman aşımı süresi: Bu, GoodbyeDPI açıldıktan sonra belirlediğiniz sitelere curl ile istek atıldığında maksimum kaç saniye cevapsız beklesin ve ardından diğer testlere geçsin bunu belirler. Varsayılanda 5 gelen bu değer, eğer GoodbyeDPI açıldıktan sonra siteye istek gönderildiğinde 5 saniye içerisinde olumlu cevap gelmezse, deneme başarısız sayılır ve sonraki denemeye geçilir.
GoodbyeDPI için özel DNS ayarı: Burada isterseniz kendi DNS adresinizi ve DNS portunuzu belirtebilirsiniz. Varsayılanda Quad9 DNS'i ayarlı. 9.9.9.9 adresi ve 9953 portu. Cloudflare için 1.1.1.1 adres, 53 porttur. Bu bilgileri araştırıp bulmanız gerekiyor. Eğer doğrudan enter tuşuna basarsanız varsayılan gelen DNS değeri uygulanmış olacak. E tuşuna basıp enter yaparsanız DNS adresi ve portu gireceksiniz.
Windows sistem DNS'i değiştirilsin ayarı: GoodbyeDPI kullanırken bazen sistem DNS'i değiştirilmezse, ayarlar doğru olsa bile Discord gibi uygulamaların açılmadığını gördüm. O yüzden betiğe bu DNS ayarını otomatik olarak değiştirebilme imkanı ekledim. Dilerseniz H tuşuna basıp enterlayarak DNS'i değiştirmemesini isteyebilirsiniz. E tuşuna basarsanız DNS kısmında ayarladığınız DNS adresi kullanılır.
Test bittikten sonra "run" isminde bir klasör açılıyor ve o klasörün altında da hangi site için test yaptıysanız o isimde tekrar bir klasör açılıyor. Bu klasörün içinde de başarılı olan tüm konfigürasyonları otomatik çalıştırabileceğiniz BAT dosyaları oluşuyor.
Her ayar için kolayca servis ekleme ve kaldırma seçenekleri de mevcut. Bu dosyaları da kullanırken yönetici olarak çalıştırmanız gerektiğini hatırlatayım.
Ve en alta baktığımızda
blacklist.txt,
presets.txt ve
sistem_dns_sifirla.bat dosyaları mevcut.
blacklist.txt dosyasının içinde bu ayarların sadece hangi sitelerde çalışacaksa o sitelerin adları bulunuyor.
presets.txt dosyasında ise test esnasında başarılı olan bütün konfigürasyonları kolay bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu sayede hangi ayarı seçeceğinize karar verebilirsiniz.
sistem_dns_sifirla.bat dosyası da eğer DNS'i bu betiği kullanarak değiştirdiyseniz tekrar eski hâle döndürmenize olanak sağlıyor.
Sonuca gelecek olursak, betik hâlâ geliştirilme aşamasında ve sizlerin geri bildirimlerine ihtiyacım var. Eğer yardımcı olmak isterseniz bu betiği kullanarak bir test gerçekleştirin. Test başarılı olursa
presets.txt dosyasının içeriğini kod bloğu içerisinde bu konu altına yazın, hangi site için bu engeli aşabildiniz onu belirtin ve hangi ISP'te olduğunuzu da belirtmeniz harika olur. Ayrıca kullandığınız işletim sistemi sürümü de yardımcı olacaktır.
Eğer testler başarısız olur ve bir sonuç alamazsanız, deneme sayısını ve zaman aşımı süresini artırıp birkaç kez daha test yapmanız iyi olabilir. Çünkü konfigürasyonlar rastgele denendiği için denk gelmeme ihtimali var. Eğer hâlâ başarısız oluyorsa kullandığınız ISP'yi de yazarak geri bildirimde bulunabilirsiniz. Yapabileceğim iyileştirmeler olursa onları yapıp tekrar yayınlamış olurum.
Bu proje için daha GitHub sayfası oluşturmadım ancak oluşturduğum zaman bu konu altına ekleyeceğim. O şekilde güncellemeleri takip etmek daha kolay olacak. Şimdilik Google Drive linki bırakıyorum. İçerisinde GoodbyeDPI'in kendisi ve betik dosyası var.