Goodram 2x16 6000 MHz CL30 RAM için timing önerisi

user44

Uzman
@Ayhan Dönmez.
Hocam merhaba, RAM'lerim Goodram 2x16 6000 MHz CL30 SR fakat A-M ne olduğunu bilmiyordum, HWiNFO'da yazmıyor çünkü. Sizin rehberinize denk geldim, önce H die için verdiğiniz ayarları uyguladım, boot etmedi. Daha sonra M die SR için verdiğiniz ayarlarda boot etti sistem. Şu anda girili ayarlarda bir değişiklik vs. gerekiyor mu diye tavsiyenizi almak istedim. Anakartım B650MR, işlemcim 7800X3D.
PBO Auto'da, ona dokunmadım.

M-die denk gelmiş, aktif soğutma aktif mi?

İfadeler: X99
Hayır aktif soğutma yok.
Tam emin olamamıştım çünkü cl32 timinglerle trf1 420 kullanıyordum daha önce.

Bazı M-die'lar 140 ns sınırdan verebiliyor, 420 kullanabilirsin NORM mode iken. Mixed iken 100-70 ns açıyorsa A-die olması imkansız.

ZenTimings kurulu zaten stabilite test etmeye başlayacağım şimdi başka bir ayar gerekmiyorsa.

@user44 SB 180 Boot ediyor mu? 180 açıyorsa A-die olma ihtimali sıfır. %0.01 bile değil yani.

Deneyeyim hemen.

180 açtı mixed moddayım şu an.

270 boot etmedi.

Her M-die yemez, üzerine +3 koyup Boot deneyin. Sınırı bulun. 276 Boot ediyorsa 92 ns sınır demektir.

3 tCK, 1 ns denk gelir 6000'de. 3 artırarak ilerleyin. Çift sayı Boot edin, tek sayı önemli değil. Gear açıkken yuvarlıyor üste.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…