Dosya Ekleri

• a.webp
    a.webp
    137 KB · Görüntüleme: 21
Defender'i devre dışı bırak. Defender belasından o zaman.

Tr_by'da Defender devre dışı mesela, en büyük artısı bu. Kendin de devre dışı bırakabiliyorsun .bat ile ayrıca. Defender oyuncu düşmanı.

Devre dışı bıraktım hala aynı daha timing giremeden patladık. :D en iyisi tr_by kurup sonra RAM ayarlamak gibi duruyor.

@user44 Gear kapatıp değerleri gir istersen, benim değer görmeme gerek yok. O kısımlar ne ayarlaman gerektiği belli, iletmiştim.

Devre dışı bıraktım hala aynı daha timing giremeden patladık. :D en iyisi tr_by kurup sonra RAM ayarlamak gibi duruyor.

İşletim sistemin problemli, Defender devre dışı bıraksan bile tamamen kapatılmıyor. Modifiye sistemlere yönelmen lazım ya da .bat ile kapatman lazım. İlk RAM stabil et, sonra işletim sistemi. Stabil olmayan profil kullanırsan sistemi bozar zamanla ya da mavi ekran verebilir kurulumda.

@user44 Gear kapatıp değerleri gir istersen, benim değer görmeme gerek yok. O kısımlar ne ayarlaman gerektiği belli, iletmiştim.

İşletim sistemin problemli, Defender devre dışı bıraksan bile tamamen kapatılmıyor. Modifiye sistemlere yönelmen lazım ya da .bat ile kapatman lazım. İlk RAM stabil et, sonra işletim sistemi. Stabil olmayan profil kullanırsan sistemi bozar zamanla ya da mavi ekran verebilir kurulumda.

Tamam o zaman değerleri gireyim şimdi.

@X99 bu Defender kimi kimden koruyor?

Güvenlik duvarında sekme varsa kapatılmalı, benim güvenlik duvarı da modlu, aynı şekilde virüs koruması içerisindeki sekmeler kapatılacak. Defender'in ne iş yaptığını ben çözemedim hocam, temelinde şu var, kendi programlarını optimize edip dayamaya çalışıyorlar, para verip işe yaramayan programları alacağız. Virüs korumasındaki sekmeleri de kapatmadığımız sürece, zen timings kurulumuna bile izin vermiyor, denemelerini yaptım. Görseldeki menüde kaç sekme varsa kapatılacak.

Ekran görüntüsü 2026-09-06 222147.webp

Güvenlik duvarında sekme varsa kapatılmalı, benim güvenlik duvarı da modlu, aynı şekilde virüs koruması içerisindeki sekmeler kapatılacak. Defender'in ne iş yaptığını ben çözemedim hocam, temelinde şu var, kendi programlarını optimize edip dayamaya çalışıyorlar, para verip işe yaramayan programları alacağız. Virüs korumasındaki sekmeleri de kapatmadığımız sürece, zen timings kurulumuna bile izin vermiyor, denemelerini yaptım. Görseldeki menüde kaç sekme varsa kapatılacak.

Eki Görüntüle 278576

Safi zarar, EAC içeren oyunları oynatmıyor Defender, bu da kesin bilgi. Aralıklı drop atıyor Kernel hatası yüzünden. Windows ile çakışma yapıyor. Kaspersky kurarsan bu sorun yok mesela, o devralıyor çünkü mevzuları. Defender gamer adama yaramaz.

Safi zarar, EAC içeren oyunları oynatmıyor Defender, bu da kesin bilgi. Aralıklı drop atıyor kernel hatası yüzünden. Windows ile çakışma yapıyor. Kaspersky kurarsan bu sorun yok mesela, o devralıyor çünkü mevzuları. Defender gamer adama yaramaz.

Hepsi doğru mu? DDR runtime Auto, Gear disabled, Nitro ayarları da 1-2-1 1X-1X.

Dosya Ekleri

• IMG_2507.webp
    IMG_2507.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_2508.webp
    IMG_2508.webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_2509.webp
    IMG_2509.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 12
Hepsi doğru mu? DDR runtime Auto, Gear disabled, Nitro ayarları da 1-2-1 1X-1X.

Doğru, sonu SD-DD ile bitenler sende kullanılmıyor. 1 bırakabilirsin onları ama şimdi değil, bazı senaryolarda Boot etmediği oluyor.

1788723443127.webp

SC'lerin Auto'su da 1 ama yine de 1 ayarla. 1:2 modda 2 ayarlıyor anakart mesela B850M-K'da. 8000 civarı ile senin işin yok gerçi ama yine de elle girmek lazım, bu tarzda değerleri Auto bırakma.

@user44 Voltajları 1.4'te eşitle. VDDG 1050, VDDP 1.05 kalsın. VSOC 1.25, VDD, VDDQ, VDDIO 1.4. iGPU Disabled.