Sistemi baştan aşağı yeniledim, şu an bütün bileşenlerin sağlam olduğundan eminim. Valorant TDM modunda ve PUBG'de çok ufak takılmalar hissediyorum ara ara. PUBG özelinde %80 akıcı diyebilirim, arada minik takılmaları fark ediyorum.

Stok Windows 11 kurulu, BIOS default. Test ettim. Bu iki oyun harici sorunsuz. O yüzden RAM'lerle uğraşayım diyorum, düzelteceğine inancım yok fakat sonuç belki şaşırtabilir.

RAM'leri manuel ayarladıktan sonra fark görmezsem tr_by ISO denemek var aklımda. Başlamadan RAM'leri teyit edelim derim, %99 M-Die fakat tRFC 420 açıyor.
  • Anakart: B850M-K, BIOS sürümü 1681.
  • İşlemci: R7 7800X3D.
  • RAM'ler: 2x16 6000 MHz CL30 SR Goodram.
  • Aktif soğutma yok.
@Ayhan Dönmez

TR_by denesen iyi olur, stok 11 çok kabul edilebilir değil. @X99 iletsin, kurulum metodunu da aktarır. Rufus ile yazdırırken tik vs. atmayacaksın, sistem kurulduktan sonra 1 kere restart çekersen 60 işlem düşer. Reg'den sanal bellek açılacak ve oyun modu aktif edilecek. Etkinleştirme için Masgrave kullanman gerekli IOT'larda.

Bütün ayarları girdim sanırım.

Gear disabled stabil edebilirsen daha iyi olur. MCR ve PDM'yi de kapat. Burst 1X ile eğitim kısa sürer. DDR Runtime elleme, süreyi kısaltmasın. Her zaman iyi sonuç vermiyor. Nitro Robust Enabled, 1-2-1, 1X-1X denersin ilk. Zen buradan iletin.

7800X3D'nin en son FCLK sınırını bulursun, 2167 MHz açarsa durabilir. VT3 ile bakacaksın PBO ve FCLK için. Dahili grafik de kapalı kalsın, Fast Boot disabled, POST Delay Time 1s.

1788720571762.webp

Tr_by denesen iyi olur, stok 11 çok kabul edilebilir değil. @X99 iletsin, kurulum metodunu da aktarır. Rufus ile yazdırırken tik vs. atmayacaksın, sistem kurulduktan sonra 1 kere restart çekersen 60 işlem düşer. Reg'den sanal bellek açılacak ve oyun modu aktif edilecek. Etkinleştirme için masgrave kullanman gerekli IoT'larda.

Gear disabled stabil edebilirsen daha iyi olur. Mcr ve Pdm'yi de kapat. Burst 1X ile eğitim kısa sürer. DDR runtime elleme, süreyi kısaltmasın. Her zaman iyi sonuç vermiyor. Nitro robust enabled, 1-2-1, 1X-1X denersin ilk. Zen buradan iletin.

7800X3D'nin en son FCLK sınırını bulursun, 2167 MHz açarsa durabilir. VT3 ile bakacaksın PBO ve FCLK için.

Eki Görüntüle 278554

M die benim değerleri atmıştım.

İlk yaptığımızı.

M die benim değerleri atmıştım.

İlk yaptığımızı.

Bu kit verebilir belki 30-36-36, XPG problem çıkıyor genelde. Onlar 30-40-40, bunlar 30-36-36 sanırım, net hatırlamıyorum. Primary ona göre ilk denemek lazım, voltajla çözülür.

Stok Windows kullanmayın, TR_by kur geç. Metod belli zaten. IOT LTSC 25H2 sorunsuz.

Tr_by kurduktan sonramı RAM'lere geçeyim? Çok hakim değilim yalnız, kurduktan sonra yapılması gerekenler için rehberlik edilirse halledebilirim.

Tr_by denesen iyi olur, stok 11 çok kabul edilebilir değil. @X99 iletsin, kurulum metodunu da aktarır. Rufus ile yazdırırken tik vs. atmayacaksın, sistem kurulduktan sonra 1 kere restart çekersen 60 işlem düşer. Reg'den sanal bellek açılacak ve oyun modu aktif edilecek. Etkinleştirme için masgrave kullanman gerekli IoT'larda.

Gear disabled stabil edebilirsen daha iyi olur. Mcr ve Pdm'yi de kapat. Burst 1X ile eğitim kısa sürer. DDR runtime elleme, süreyi kısaltmasın. Her zaman iyi sonuç vermiyor. Nitro robust enabled, 1-2-1, 1X-1X denersin ilk. Zen buradan iletin.

7800X3D'nin en son FCLK sınırını bulursun, 2167 MHz açarsa durabilir. VT3 ile bakacaksın PBO ve FCLK için. Dahili grafik de kapalı kalsın, Fast boot disabled, post delay time 1s.

Eki Görüntüle 278554

Bu kit verebilir belki 30-36-36, XPG problem çıkıyor genelde. Onlar 30-40-40, bunlar 30-36-36 sanırım, net hatırlamıyorum. Primary ona göre ilk denemek lazım, voltajla çözülür.

Stok Windows kullanmayın, tr_by kur geç. Metot belli zaten. IoT LTSC 25H2 sorunsuz.

Kit 30-36-36-76.

Tr_by kurduktan sonramı RAM'lere geçeyim? Çok hakim değilim yalnız, kurduktan sonra yapılması gerekenler için rehberlik edilirse halledebilirim.

Kit 30-36-36-76.

İlk RAM, PBO, FCLK hallet. Stabiliteden emin olduktan sonra format atabilirsin ancak. Öteki türlü sistemi corruptlayabilir.

TR_by kurulum basit, Rufus ile tik atmadan yazdıracaksın. Restart atacaksın ilk 10-15 saniye bekledikten sonra ilk kurulumda, sonrasında sanal bellek ve oyun modu açılacak. Ek işlem yok, IOT LTSC'lerde etkinleştirme Mass ile olur. PS yönetici açıp komut yazman lazım.

Ayhan abi bu konuda uzman ben ancak m die için benim değerleri atabiliyorum şuan :)

Sen de yaparsın 1.65 verdikten sonra, @TechMad 'da senin kit 26-36-36 oldu ama 1.65 altı hata veriyor. Oradan hesap et.