Şu RAM'i gözüme kestirdim. Tam bulamamakla beraber sanırım A-die.
@Ayhan Dönmez yardımcı olur musunuz efenim?
Eğer kesin A ise yakın zamanda çökmeye çalışırım.
Goodram üvey evlat muamelesi görüyor diyebiliriz aslında, QVL'lerde hiç bulamadım, Hynix olduğu kesin de 1.25v ise muhtemelen A-Die'dir. 1.35v olsa gerek, A çıkma olasılığı yüksek. M çıksa da problem olmaz ki 6400 1:1 ikisi de sorunsuz verir. Birkaç timing ve CL düşürtürken fazla voltaj istiyor sadece. Fan dayarsan problem olmaz.
Bir tık sakata gelme ihtimali var anlaşılan.Goodram üvey evlat muamelesi görüyor diyebiliriz aslında, QVL'lerde hiç bulamadım, Hynix olduğu kesin de 1.25v ise muhtemelen A-Die'dir. 1.35v olsa gerek, A çıkma olasılığı yüksek. M çıksa da problem olmaz ki 6400 1:1 ikisi de sorunsuz verir. Birkaç timing ve CL düşürtürken fazla voltaj istiyor sadece. Fan dayarsan problem olmaz.
Eki Görüntüle 195530
Hynix A yerine P işini görür mü@LH44 Patriot'ta da Hynix H-Die vardı.
Eki Görüntüle 195531
32'lik bulamadım dual rank yani, muhtemelen Hynix A çıkar. 6400 versiyonu. P ve H-Die hakkında hiç bilgim yok.
Gigabyte direk QVL'e almamış, MSI'da kısmen var, Taichi'de de attıklarım var.
Şimdi SPD'ye baksan diğer arkadaş gibi Hynix yazmaz bence, Extreme'de bile N/A yazdığına göreBir tık sakata gelme ihtimali var anlaşılan.
Yani diğer kitlere bakayım diyorum en düşük 14.000TL'den başlıyor.
Banada A gibi geliyor, özellikle 1.25 olmasından kaynaklı.Literatüre P-Die overlock kazandırırsın fena olmaz aslında. Bana sorsan A-Die çıkar. M-Die çok eski çip çünkü 2gbit olanlar.
Dual rank yüksek ihtimal A-Die gelmesi lazım. P ya da H olayını bilmiyorum.
Crucial Pro OC 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Soğutuculu Beyaz PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Crucial Pro OC 16GB (1x16GB) DDR5 6400MHz CL32 Soğutuculu Beyaz PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'dawww.vatanbilgisayar.com
@LH44 Crucial-Micron'dan korkulur, aralarına kaynamak için 6400 cl32 çıkartmışlar, aman dikkat et derim. Dual rank mank dinlemez bunlar, pcb'nin öteki tarafına dizer al sana dual rank, single'dan tek farkı o. Crucial pro 6400 cl32, hynix görünümlü.
İşler çok karıştı, bu adamlar da armut toplayacak değil, Hynix H-P-M-A derken bunlar da böyle aralarına kaynıyor rekabet ediyor sözde, aman dikkat![]()
Senin attığın linkte 1.35v yazıyor, 1.25v değil sanırım. 1.35v olsa da bana göre A-Die olmalı, M-Die kaç yıllık çip, zaten üvey evlat muamelesi görüyor, gidip de M-Die koymaz heralde.Banada A gibi geliyor, özellikle 1.25 olmasından kaynaklı.
P-H'ı bende bilmiyorum.
Crucial'a DDR5'te bulaşmam zaten.
H-P-M-A işi benim kafamı karıştırıyor açıkçası.
Son zamlardan sonra pazar çorba oldu zaten.
Şuan anakart ile kasa var elimde.Şimdi SPD'ye baksan diğer arkadaş gibi Hynix yazmaz bence, Extreme'de bile N/A yazdığına göreKarakteristikten kendin anlayacaksın, 400 tRFC dayayacaksın, açmazsa Hynix A hariç her şey
İade edebileceğin bir yerden al RAM'ı, hem de aynı gün. Bu tRFC yöntemi hariç güvenemezsin hiçbirine.
Şuan anakart ile kasa var elimde.
Ekran kartı en son alacağım zaten.Monitör yerine televizyonu kullanırım.
Kartlarla ilgili 2-3 işim var duruma göre ekran kartı hariç bütün parçaları aynı anda alabilirim.
Bu durumdan bağımsız olarak işlemci, SSD, PSU, soğutucu kaba bir hesapla 55.000TL'ye tekabül ediyor.
Şuanki koşullar altında sistemi RAM, ekran kartı ve monitör hariç tamamlamam lazım.
Pardon ben 5600Mhz CL30 ile karıştırmışım. O 1.25V.Senin attığın linkte 1.35v yazıyor, 1.25v değil sanırım. 1.35v olsa da bana göre A-Die olmalı, M-Die kaç yıllık çip, zaten üvey evlat muamelesi görüyor, gidip de M-Die koymaz heralde.
%100 Garanti istiyorsan şu opsiyonların var. 2x24 kesin M-Die, o köşede duruyor. 8000 için uygun. Carbon verir İMC'de problem yoksa. Diğer opsiyon 6800+ frekanslara yönelmek. 7200+ hepsi A-Die olmak zorunda, 16 M-Die 7200 yapabildiği düşünülürse o da riskli, genelde A-Die çıkar. 7400+ diyelim biz ona.Şuan anakart ile kasa var elimde.
Ekran kartı en son alacağım zaten.Monitör yerine televizyonu kullanırım.
Kartlarla ilgili 2-3 işim var duruma göre ekran kartı hariç bütün parçaları aynı anda alabilirim.
Bu durumdan bağımsız olarak işlemci, SSD, PSU, soğutucu kaba bir hesapla 55.000TL'ye tekabül ediyor.
Şuanki koşullar altında sistemi RAM, ekran kartı ve monitör hariç tamamlamam lazım.