Şu RAM'i gözüme kestirdim. Tam bulamamakla beraber sanırım A-die.
@Ayhan Dönmez yardımcı olur musunuz efenim?
Eğer kesin A ise yakın zamanda çökmeye çalışırım.
Goodram üvey evlat muamelesi görüyor diyebiliriz aslında, QVL'lerde hiç bulamadım, Hynix olduğu kesin de 1.25v ise muhtemelen A-Die'dir. 1.35v olsa gerek, A çıkma olasılığı yüksek. M çıksa da problem olmaz ki 6400 1:1 ikisi de sorunsuz verir. Birkaç timing ve CL düşürtürken fazla voltaj istiyor sadece. Fan dayarsan problem olmaz.

Şu RAM'i gözüme kestirdim. Tam bulamamakla beraber sanırım A-die.
@Ayhan Dönmez yardımcı olur musunuz efenim?
Eğer kesin A ise yakın zamanda çökmeye çalışırım.
1761339060458.webp

Hynix A yerine P işini görür mü :D @LH44 Patriot'ta da Hynix H-Die vardı.

1761339154334.webp

32'lik bulamadım dual rank yani, muhtemelen Hynix A çıkar. 6400 versiyonu. P ve H-Die hakkında hiç bilgim yok.

Gigabyte direk QVL'e almamış, MSI'da kısmen var, Taichi'de de attıklarım var.

1761339261477.webp

@LH44 Koskoca X870E Extreme'de de durum bu.

Literatüre P-Die overlock kazandırırsın fena olmaz aslında. Bana sorsan A-Die çıkar. M-Die çok eski çip çünkü 2gbit olanlar.

Dual rank yüksek ihtimal A-Die gelmesi lazım. P ya da H olayını bilmiyorum.

@LH44 Crucial-Micron'dan korkulur, aralarına kaynamak için 6400 cl32 çıkartmışlar, aman dikkat et derim. Dual rank mank dinlemez bunlar, pcb'nin öteki tarafına dizer al sana dual rank, single'dan tek farkı o. Crucial pro 6400 cl32, hynix görünümlü.

İşler çok karıştı, bu adamlar da armut toplayacak değil, Hynix H-P-M-A derken bunlar da böyle aralarına kaynıyor rekabet ediyor sözde, aman dikkat :D

Son düzenleme:
Goodram üvey evlat muamelesi görüyor diyebiliriz aslında, QVL'lerde hiç bulamadım, Hynix olduğu kesin de 1.25v ise muhtemelen A-Die'dir. 1.35v olsa gerek, A çıkma olasılığı yüksek. M çıksa da problem olmaz ki 6400 1:1 ikisi de sorunsuz verir. Birkaç timing ve CL düşürtürken fazla voltaj istiyor sadece. Fan dayarsan problem olmaz.

Eki Görüntüle 195530

Hynix A yerine P işini görür mü :D @LH44 Patriot'ta da Hynix H-Die vardı.

Eki Görüntüle 195531

32'lik bulamadım dual rank yani, muhtemelen Hynix A çıkar. 6400 versiyonu. P ve H-Die hakkında hiç bilgim yok.

Gigabyte direk QVL'e almamış, MSI'da kısmen var, Taichi'de de attıklarım var.
Bir tık sakata gelme ihtimali var anlaşılan. 🙂

Yani diğer kitlere bakayım diyorum en düşük 14.000TL'den başlıyor.

Bir tık sakata gelme ihtimali var anlaşılan. 🙂

Yani diğer kitlere bakayım diyorum en düşük 14.000TL'den başlıyor.
Şimdi SPD'ye baksan diğer arkadaş gibi Hynix yazmaz bence, Extreme'de bile N/A yazdığına göre :D Karakteristikten kendin anlayacaksın, 400 tRFC dayayacaksın, açmazsa Hynix A hariç her şey :D

İade edebileceğin bir yerden al RAM'ı, hem de aynı gün. Bu tRFC yöntemi hariç güvenemezsin hiçbirine.

Literatüre P-Die overlock kazandırırsın fena olmaz aslında. Bana sorsan A-Die çıkar. M-Die çok eski çip çünkü 2gbit olanlar.

Dual rank yüksek ihtimal A-Die gelmesi lazım. P ya da H olayını bilmiyorum.

@LH44 Crucial-Micron'dan korkulur, aralarına kaynamak için 6400 cl32 çıkartmışlar, aman dikkat et derim. Dual rank mank dinlemez bunlar, pcb'nin öteki tarafına dizer al sana dual rank, single'dan tek farkı o. Crucial pro 6400 cl32, hynix görünümlü.

İşler çok karıştı, bu adamlar da armut toplayacak değil, Hynix H-P-M-A derken bunlar da böyle aralarına kaynıyor rekabet ediyor sözde, aman dikkat :D
Banada A gibi geliyor, özellikle 1.25 olmasından kaynaklı.
P-H'ı bende bilmiyorum.
Crucial'a DDR5'te bulaşmam zaten.
H-P-M-A işi benim kafamı karıştırıyor açıkçası.

Son zamlardan sonra pazar çorba oldu zaten.

Banada A gibi geliyor, özellikle 1.25 olmasından kaynaklı.
P-H'ı bende bilmiyorum.
Crucial'a DDR5'te bulaşmam zaten.
H-P-M-A işi benim kafamı karıştırıyor açıkçası.

Son zamlardan sonra pazar çorba oldu zaten.
Senin attığın linkte 1.35v yazıyor, 1.25v değil sanırım. 1.35v olsa da bana göre A-Die olmalı, M-Die kaç yıllık çip, zaten üvey evlat muamelesi görüyor, gidip de M-Die koymaz heralde.

Şimdi SPD'ye baksan diğer arkadaş gibi Hynix yazmaz bence, Extreme'de bile N/A yazdığına göre :D Karakteristikten kendin anlayacaksın, 400 tRFC dayayacaksın, açmazsa Hynix A hariç her şey :D

İade edebileceğin bir yerden al RAM'ı, hem de aynı gün. Bu tRFC yöntemi hariç güvenemezsin hiçbirine.
Şuan anakart ile kasa var elimde. 😀
Ekran kartı en son alacağım zaten.Monitör yerine televizyonu kullanırım.

Kartlarla ilgili 2-3 işim var duruma göre ekran kartı hariç bütün parçaları aynı anda alabilirim.

Bu durumdan bağımsız olarak işlemci, SSD, PSU, soğutucu kaba bir hesapla 55.000TL'ye tekabül ediyor.
Şuanki koşullar altında sistemi RAM, ekran kartı ve monitör hariç tamamlamam lazım.

Kartlarla ilgili 2-3 işim var duruma göre ekran kartı hariç bütün parçaları aynı anda alabilirim.

Bu durumdan bağımsız olarak işlemci, SSD, PSU, soğutucu kaba bir hesapla 55.000TL'ye tekabül ediyor.
Şuanki koşullar altında sistemi RAM, ekran kartı ve monitör hariç tamamlamam lazım.
1761339909555.webp

Şu alt kısımdan heatsinki söküp ancak öyle görürsün. Heatsink blokluyor şu anda :D

Onu da sökmek problem, izopropilde bekleticen %99.9 ya da sıcak hava tabancası vesaire. Farklı yöntemler var. Çipi kopartabilirsin izopropil harici herhangi bir yöntemde.

%100 Garanti istiyorsan şu opsiyonların var. 2x24 kesin M-Die, o köşede duruyor. 8000 için uygun. Carbon verir İMC'de problem yoksa. Diğer opsiyon 6800+ frekanslara yönelmek. 7200+ hepsi A-Die olmak zorunda, 16 M-Die 7200 yapabildiği düşünülürse o da riskli, genelde A-Die çıkar. 7400+ diyelim biz ona.

Yani %100 oynamak istiyorsan ya 24 GB alacaksın ya da 7400+ frekans alacaksın. Dual Rank istiyorsan M de gelebilir, 6400'ün A çıkma olasılığı fazla @LH44

Yani 2x16 7400+ ya da random 2x24. Ya da 2x32 6400 c32 denerdim.

Dual Rank'ta binning biraz farklı, net bir şey diyemiyorum. 5600 MT/s CL30 olması itibariyle Hynix andırıyor. Ama kesin A-Die istediğin için problem. Baksana adamlar P ve H-Die diyor :D

M ya da A olarak düşünmek lazım. Diğerleri hakkında bilgi bulamadım.