Merhaba arkadaşlar. Az önce İtopya'dan GoodRam IRDM Pro Deep Black 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18 (IRP-K3600D4V64L18/32GDC) RAM sipariş ettim. Ancak RAM'in özellik sayfasına bakarken kafama bir şey takıldı.
Bu RAM'in bir de IRP-K3600D4V64L18S/32GDC modeli mevcut. İki model de 2x 16 GB, 3600 MHz ve CL18 (18-22-22-42) olarak görünüyor. Fakat birinde S ibaresi var, benim aldığımda ise yok.
Bu iki model arasındaki farkı açıklayabilir misiniz? @BerkayZ87 siz bu konuda bilgilisinizdir diye etiketledim.
Yüksek ihtimalle Rank'ı ifade ediyor. S olanlar Single harf olmayanlar ise Dualdır. Senin aldığının incelemesine bakmıştım Dual Rank Hynix JJR/CJR var.
Acaba Single Rank ve Dual Rank farkı olabilir mi? Çünkü 8 GB ve 2x 8 GB modellerde sadece S takısı olan model var, 16 GB ve 2x 16 GB'ta ise S takısı olmayan model var. Bildiğim kadarıyla 8 GB RAM'ler Dual Rank olamıyor, çünkü 2Rx8 yapılandırması için 16 çip gerekli. DDR4'te de artık 512 MB'lık son kullanıcı çipleri sanırım yok. O yüzden hiç 8 GB güncel Dual Rank RAM görmedim.
Yüksek ihtimalle Rank'ı ifade ediyor. S olanlar Single harf olmayanlar ise Dualdır. Senin aldığının incelemesine bakmıştım Dual Rank Hynix JJR/CJR var.
Bildiğim kadarıyla 8 GB RAM'ler Dual Rank olamıyor, çünkü 2Rx8 yapılandırması için 16 çip gerekli. DDR4'te de artık 512 MB'lık son kullanıcı çipleri sanırım yok. O yüzden hiç 8 GB güncel Dual Rank RAM görmedim.
Evet, gerçekten de Single/Dual Rank farkı imiş. Bellekler geldi, daha ambalajında bile "DR" yazıyor, yani Dual Rank. Sisteme taktım, BIOS ayarlarını yapıp Windows'u açtım. CPU-Z'yi açıp SPD'ye geldiğimde Dual Rank olduklarını gördüm.
Yani gerçekten de S ibaresi olmayan model Dual Rank imiş.
Evet, gerçekten de Single/Dual Rank farkı imiş. Bellekler geldi, daha ambalajında bile "DR" yazıyor, yani Dual Rank. Sisteme taktım, BIOS ayarlarını yapıp Windows'u açtım. CPU-Z'yi açıp SPD'ye geldiğimde Dual Rank olduklarını gördüm.
Yani gerçekten de S ibaresi olmayan model Dual Rank imiş.