Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Az önce İtopya'dan GoodRam IRDM Pro Deep Black 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18 (IRP-K3600D4V64L18/32GDC) RAM sipariş ettim. Ancak RAM'in özellik sayfasına bakarken kafama bir şey takıldı.

Bu RAM'in bir de IRP-K3600D4V64L18S/32GDC modeli mevcut. İki model de 2x 16 GB, 3600 MHz ve CL18 (18-22-22-42) olarak görünüyor. Fakat birinde S ibaresi var, benim aldığımda ise yok.

Bu iki model arasındaki farkı açıklayabilir misiniz?
@BerkayZ87 siz bu konuda bilgilisinizdir diye etiketledim.

Son düzenleme:
Hicbir bilgi yok, cunku Goodram kendi datasheetine bilgi eklememis.

S olan modelin sonu 5030 ile bitiyor. S olmayan ise listede var.

S olanin EAN kodu: 5908267965030

Datasheette olmamasi garip.

Screenshot_20240616_202630_Samsung Notes.webp

Hicbir bilgi yok, cunku Goodram kendi datasheetine bilgi eklememis.

S olan modelin sonu 5030 ile bitiyor. S olmayan ise listede var.

S olanin EAN kodu: 5908267965030

Datasheette olmamasi garip.

Eki Görüntüle 56922
Acaba Single Rank ve Dual Rank farkı olabilir mi? Çünkü 8 GB ve 2x 8 GB modellerde sadece S takısı olan model var, 16 GB ve 2x 16 GB'ta ise S takısı olmayan model var. Bildiğim kadarıyla 8 GB RAM'ler Dual Rank olamıyor, çünkü 2Rx8 yapılandırması için 16 çip gerekli. DDR4'te de artık 512 MB'lık son kullanıcı çipleri sanırım yok. O yüzden hiç 8 GB güncel Dual Rank RAM görmedim.

Acaba bu olabilir mi?

Yüksek ihtimalle Rank'ı ifade ediyor. S olanlar Single harf olmayanlar ise Dualdır. Senin aldığının incelemesine bakmıştım Dual Rank Hynix JJR/CJR var.

Burada da benzer bir kullanım var.

Teşekkürler bilgi için. :)

Bildiğim kadarıyla 8 GB RAM'ler Dual Rank olamıyor, çünkü 2Rx8 yapılandırması için 16 çip gerekli. DDR4'te de artık 512 MB'lık son kullanıcı çipleri sanırım yok. O yüzden hiç 8 GB güncel Dual Rank RAM görmedim.

Eskiden vardı da artık maliyetten ötürü kullanılmıyorlar. İkinci eldeki eski G.Skill Aegislerin çoğu 512x16.

Evet, gerçekten de Single/Dual Rank farkı imiş. Bellekler geldi, daha ambalajında bile "DR" yazıyor, yani Dual Rank. Sisteme taktım, BIOS ayarlarını yapıp Windows'u açtım. CPU-Z'yi açıp SPD'ye geldiğimde Dual Rank olduklarını gördüm.

Yani gerçekten de S ibaresi olmayan model Dual Rank imiş.

Evet, gerçekten de Single/Dual Rank farkı imiş. Bellekler geldi, daha ambalajında bile "DR" yazıyor, yani Dual Rank. Sisteme taktım, BIOS ayarlarını yapıp Windows'u açtım. CPU-Z'yi açıp SPD'ye geldiğimde Dual Rank olduklarını gördüm.

Yani gerçekten de S ibaresi olmayan model Dual Rank imiş.

Thaiphoon Burner okuyabiliyor mu bunları? Okuyamıyorsa normal ama okuyabiliyorsa bir bakalım. Hayırlı olsun.

Thaiphoon Burner görüntüsünü paylaşıyorum:
Eki Görüntüle 58623
Eki Görüntüle 58624
Tam da sizin diğer konuda dediğiniz gibi (SK) Hynix bellekli çıktı.

Bunlardan Samsung D-Die gelebildiğini de görmüştüm ama CJR gelmiş sana. Daha iyi bir çip diğerine göre hayırlı olsun.

Dual Rank olması overclock yaparken uğraştırıcı olur ama Rank Interleaving'den ötürü performans tarafında artısı var Single Rank'e göre.