APK, bootloader ile custom rom vs işi bitti, hayırlı olsun. iPhone alıp en kötü dopamine ve troll store ile kullanmak daha cazip oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi özgürsün ya, dümdüz özgürsün. Telefon tamamen sana ait istediğini yap. Samsung'da Bootloader kilidini falan açtırmayacaktı öyle bir haber görmüştüm.

Sadece Samsung değil, diğer firmalarda öyle olmak zorunda kaldı.
Android almamın ve kullanmanın en büyük sebebi özgürlüktü. Ama en önemli parçalarından biri APK dosyaları ile Bootloader kilidiydi.
Özgürlüğünün değeri kalmadı. İsmi kaldı. Yakında ismini "iOS Android" yaparlar.

Root yasaklanması mantıklıydı da bu cidden saçmalık...
Günün sonunda daha güvenli bir cihaz için AFWall, MacroDroid ve root kullandığım için suçlu benim, aynen kanka. Bu kitle hiç değişmiyor, arkadaş. Bir yasaklama çıkıyor. İlk başta 'doğru karardı' diyorlar, daha sonra işin ucu kendi kullandığı bir siteye veya yazılıma gelince 'efendim, bu doğruydu da şimdiki doğru değildi' diyorlar. Bu kafayla devam edilirse, bilgisayarlarda BIOS da yasaklanır, merak etmeyin.

Linux'un cep telefonlarına entegrasyonuna yönelik çalışmalar var ancak yeterli popülerliğe sahip değiller.

Mesela Sailfish OS var, tasarımı da çok güzel.

Hatta Sailfish OS'in geliştiricileri kendi işletim sistemlerini çalıştıran Jolla C2 adlı bir cihaz da piyasaya sürdüler. Tabii bu cihaz esasında Reeder S19 Max Pro S'in Rebrand edilmiş hali :).

Günün sonunda daha güvenli bir cihaz için AFWall, MacroDroid ve root kullandığım için suçlu benim, aynen kanka. Bu kitle hiç değişmiyor, arkadaş. Bir yasaklama çıkıyor. İlk başta 'doğru karardı' diyorlar, daha sonra işin ucu kendi kullandığı bir siteye veya yazılıma gelince 'efendim, bu doğruydu da şimdiki doğru değildi' diyorlar. Bu kafayla devam edilirse, bilgisayarlarda BIOS da yasaklanır, merak etmeyin.
Her yapılana yanlış mı diyelim? Her markanın iyi veya kötü yanları illa ki olur.