Chrome'a ilk girdiğimde arama çubuğu kısmında yazı yazarken ekran aydınlığı kararıp aydınlanıyor. Monitörüm G65B, çok çok memnunum, her şey yolunda ama Chrome ana sayfasında böyle bir sorun var. Ekran kartım güncel, monitörüm güncel. Forumlarda yazılan çözümleri denedim, OpenGL ayarladım vs. yine olmadı. Nasıl çözebilirim?
Sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izlemeyi deneyebilirsiniz:
1.
Windows Enerji Tasarrufu Ayarlarını Kontrol Et:
- Başlat menüsünden "Ayarlar"ı açın.
- "Sistem" seçeneğine tıklayın.
- "Güç ve uyku" sekmesine gidin.
- "Ek güç ayarları"na tıklayın.
- Kullanmakta olduğunuz planın yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
- "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir"e tıklayın ve "Grafik Ayarları" bölümünü bulun.
- "Güç tasarrufu yapılmadığında" ve "Yüksek performans" ayarlarını kontrol edin, bu ayarları "Yüksek Performans" olarak değiştirin.
2.
Chrome Donanım Hızlandırmayı Kapat:
- Chrome tarayıcısını açın.
- Sağ üstteki üç nokta simgesine tıklayın, ardından "Ayarlar"ı seçin.
- "Gelişmiş" bölümüne inin.
- "Sistem" kısmına gelerek "Donanım hızlandırmayı kullanmayı kapat" seçeneğini devre dışı bırakın.
- Chrome'u yeniden başlatın.
3.
Monitör Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Monitörünüzün OSD (ekran üzeri menü) ayarlarına gidin.
- Aydınlatma veya parlaklık ayarlarını kontrol edin, otomatik aydınlatma veya dinamik kontrast gibi ayarları devre dışı bırakın.
4.
Grafik Kartı Ayarlarını Kontrol Et:
- Grafik kartınızın kontrol panelini açın (NVIDIA veya AMD).
- 3D ayarları veya görüntü ayarları sekmesine gidin.
- Chrome ile ilgili özel ayarları kontrol edin ve gerektiğinde değiştirin.
5.
Chrome'u Güncelleyin veya Yeniden Yükleyin:
- Chrome’un en son sürümde olduğundan emin olun; güncellemeleri kontrol edin.
- Eğer problem devam ederse, Chrome'u kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.
Bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla teknik bilgi edinmek için daha fazla ayrıntıya ihtiyaç duyabiliriz. Örneğin, ekran ayarları veya grafik kartı modeli hakkında bilgi paylaşabilirsiniz.